ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Έτοιμοι για επέκταση Παπανικολάου και Παπαπέτρου

Έτοιμοι για επέκταση Παπανικολάου και Παπαπέτρου

Ο Ολυμπιακός ανανέωσε τους Πρίντεζη και Μάντζαρη, έκανε επέκταση στον Αγραβάνη και πλέον σειρά παίρνουν οι Παπανικολάου και Παπαπέτρου, με τους οποίους έχει γίνει η πρώτη προσέγγιση.

Τα τελευταία τρία χρόνια η ΚΑΕ Ολυμπιακός έχει αλλάξει την πολιτική-στρατηγική της στο θέμα των συμβολαίων. Στο παρελθόν ουδέποτε αποφάσιζε να συζητήσει το ενδεχόμενο ανανέωσης (ή ακόμη και πρόωρης ανανέωσης) μεσούσης της σεζόν. Είχε τη νοοτροπία να μιλήσει με τους παίκτες όταν ολοκληρωνόταν η χρονική διάρκεια της συνεργασίας τους. Έκρινε πως αυτό ήταν το σωστό.

Η φιλοσοφία της διοίκησης άλλαξε τα τελευταία τρία χρόνια, κυρίως επειδή το… πάθημα με τον Κάιλ Χάινς έγινε μάθημα το καλοκαίρι του 2013 (θα μπορούσε να είχε ανανεωθεί με λιγότερα λεφτά το συμβόλαιο του τον Δεκέμβρη του 2012, αλλά στο τέλος της σεζόν το κασέ του εκτοξεύτηκε και πήγε στην ΤΣΣΚΑ, έχοντας κατακτήσει δύο σερί χρονιές την EuroLeague) και ακολούθως, το ερχόμενο καλοκαίρι (2014), είδαμε να ανανεώνουν πρόωρα τα συμβόλαια τους τόσο ο Γιώργος Πρίντεζης, όσο και ο Βαγγέλης Μάντζαρης, με τον Ματ Λοτζέσκι να παίρνει σειρά το φθινόπωρο. Ακολούθως, η διοίκηση του Ολυμπιακού έκανε προσπάθεια για να "δέσει" και τον Κώστα Σλούκα, αλλά ο Έλληνας γκαρντ έκρινε σωστό να αφήσει την υπόθεση για το τέλος της σεζόν, σε ένα καλοκαίρι (εκείνο του 2015) που τελικά οι δύο πλευρές χώρισαν τους δρόμους τους. Και εκεί όμως, είχε γίνει κίνηση για πρόωρη ανανέωση.

Φέτος, μπορεί η διοίκηση του Ολυμπιακού άφησε για την τελευταία στιγμή τις υποθέσεις των Γιώργου Πρίντεζη και Βαγγέλη Μάντζαρη, αλλά η ουσία είναι πως στην πράξη, οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, κατέθεσαν εξαιρετικές προτάσεις ανανέωσης στους δύο παίκτες τους, δίχως παζάρια, δείχνοντας τούς ξεκάθαρα από την αρχή την μεγάλη τους επιθυμία να συνεχίζουν την συνεργασία μαζί τους, "δένοντας" τους στο μεγάλο λιμάνι έως και το 2020. Με αυτόν τον τρόπο κράτησαν στους "ερυθρόλευκους" δύο από τα βασικά μέλη του "χρυσού" γηγενή κορμού τους, ο οποίος έχει οδηγήσει τους Πειραιώτες σε τέσσερις τελικούς EuroLeague την τελευταία εξαετία.

Πριν λίγες μέρες, οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, αποφάσισαν να επανέλθουν στο κομμάτι των πρόωρων ανανεώσεων, ερχόμενοι σε συμφωνία με τον Δημήτρη Αγραβάνη για την επέκταση της συνεργασίας τους έως και το 2020. Η διοίκηση του Ολυμπιακού, αλλά και ο προπονητής της ομάδας, με αυτόν τον τρόπο, έδειξαν την εμπιστοσύνη τους, αλλά και την στήριξη τους στον Έλληνα φόργουορντ, δείχνοντας του με αυτόν τον τρόπο πως πιστεύουν στις δυνατότητες του, κρατώντας τον παράλληλα ήρεμο για το μέλλον του, νιώθοντας την σιγουριά και την ασφάλεια της "ερυθρόλευκης" οικογένειας. Πλέον, αυτό που έχει να κάνει ο 23χρονος διεθνής, ο οποίος ήρθε στο μεγάλο λιμάνι το καλοκαίρι του 2013, είναι να δουλέψει, να βελτιώσει και να εξελίξει το παιχνίδι του, δίνοντας το κάτι παραπάνω.

Παίρνει σειρά ο Παπανικολάου

Έτοιμοι για επέκταση Παπανικολάου και Παπαπέτρου

Οι "ερυθρόλευκοι, όμως, δεν θα σταματήσουν εδώ στο κομμάτι των πρόωρων ανανεώσεων, καθώς θα υπάρξει και συνέχεια στην επέκταση των συνεργασιών με τους Κώστα Παπανικολάου και Ιωάννη Παπαπέτρου. Τα συμβόλαια των δύο σμολ-φόργουορντ, ολοκληρώνονται το καλοκαίρι του 2018 και οι Πειραιώτες θέλουν από τώρα να τους "δέσουν" στον Πειραιά, ώστε να νιώσουν και οι ίδιοι οι παίκτες ασφάλεια, εμπιστοσύνη και σιγουριά για το μέλλον τους, όντας απόλυτα συγκεντρωμένοι στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, κόβοντας παράλληλα τα... όνειρα και τις φιλοδοξίες διάφορων μνηστήρων. Ήδη έχει γίνει η πρώτη προσέγγιση και με τους δύο φόργουορντ, οι οποίοι είναι θετικοί στο να συνεχίσουν την καριέρα τους στον Ολυμπιακό για τα επόμενα χρόνια.

Ο Κώστας Παπανικολάου ήρθε στον Ολυμπιακό για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2009, με τους Πειραιώτες να δίνουν σχεδόν 1.000.000 ευρώ (!) στον Άρη για να τον κάνουν δικό τους, επενδύοντας με πίστη στο ταλέντο του Έλληνα φόργουορντ. Και οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος δικαιώθηκαν για την επιλογή τους, καθώς ο Έλληνας διεθνής φόργουορντ ακολούθως αποτέλεσε έναν εκ των βασικών πρωταγωνιστών που οδήγησαν τους "ερυθρόλευκους" στο ιστορικό back-to-back στην EuroLeague το 2012 και το 2013.

Επέστρεψε στο μεγάλο λιμάνι τον Γενάρη του 2016 (για το τώρα, τον πριν και ενδεχομένως για το... πάντα), υπογράφοντας συμβόλαιο για 2,5 σεζόν, με την ετήσια αμοιβή του να κυμαίνεται κοντά στις 550.000 ευρώ. Ο παίκτης συμφώνησε με τον Ολυμπιακό με λιγότερα χρήματα σε σχέση με εκείνα που του έδιναν άλλες ομάδες (είχε εκφράσει ενδιαφέρον και ο Παναθηναϊκός), θέλοντας να γίνει και πάλι συμπαίκτης με τους φίλους του, επιστρέφοντας σε έναν σύλλογο που έχει γίνει οικογένεια του, αλλά και σε ένα γνώριμο περιβάλλον, με τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο να του προσφέρουν παράλληλα την ευκαιρία ώστε να πρωταγωνιστήσει και πάλι σε κορυφαίο επίπεδο στην Ευρώπη, ερχόμενος από μία δύσκολη αγωνιστική περίοδο για εκείνον στο ΝΒΑ.

Βλέποντας τους Γιώργο Πρίντεζη και Βαγγέλη Μάντζαρη να... ρίχνουν άγκυρα στο μεγάλο λιμάνι έως και το 2020, αυτό θα αποτελέσει έναν έξτρα λόγο για τον Κώστα Παπανικολάου ώστε να επεκτείνει την συνεργασία του με τον Ολυμπιακό, ξέροντας πως θα έχει να συνεργαστεί στο μέλλον με γνώριμα και οικεία πρόσωπα, συνεχίζοντας να παίζει μπάσκετ σε μία ομάδα που θα εξακολουθήσει να έχει συγκεκριμένη φιλοσοφία. Είναι σίγουρο πως ο παίκτης θα ζητήσει αύξηση αποδοχών, όπως όμως είναι και δεδομένο πως η διοίκηση των "ερυθρολεύκων" θα επιχειρήσει να τον ανταμείψει ανάλογα, όπως έπραξε και με τους Πρίντεζη και Μάντζαρη.

Ακολουθεί ο Παπαπέτρου που έχει χρονιά-στοίχημα μπροστά του

Έτοιμοι για επέκταση Παπανικολάου και Παπαπέτρου

Οι Πειραιώτες, άλλωστε, είναι ξεκάθαρο πως πιστεύουν και στηρίζουν τα δικά τους παιδιά και ο Κώστας Παπανικολάου είναι ένα από αυτά, όπως και ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Ο Έλληνας φόργουορντ, ήρθε στον Ολυμπιακό τον Αύγουστο του 2013 (μαζί με τον Δημήτρη Αγραβάνη) στο καλοκαίρι που οι "ερυθρόλευκοι" είχαν μόλις κατακτήσει την EuroLeague στο Λονδίνο. Στα 19 του χρόνια υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο (έως και το 2018) με τους τότε πρωταθλητές Ευρώπης, ερχόμενος από το Κολέγιο του Τέξας. Όπως, όμως, και με τον Δημήτρη Αγραβάνη, έτσι και με τον Ιωάννη Παπαπέτρου, οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος θέλουν να τον "δέσουν" στο μεγάλο λιμάνι για τα επόμενα χρόνια, ισχυροποιώντας ακόμη περισσότερο τον γηγενή κορμό τους.

Η ερχόμενη σεζόν μάλιστα, θα αποτελέσει χρονιά-στοίχημα για τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Το περσινό "πείραμα", παίζοντας στην θέση "4", έχοντας τον ρόλο του παίκτη πίσω από τον Γιώργο Πρίντεζη, δεν πέτυχε απόλυτα. Ο Έλληνας φόργουορντ εμφάνισε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του και σε αρκετά ματς έδειχνε... έξω από τα νερά του. Είναι ένας παίκτης που στην επίθεση μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα από έξω κινούμενος προς τα μέσα και όχι περιμένοντας την μπάλα μέσα στην ρακέτα. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, στην σεζόν που ολοκληρώθηκε, θέλοντας να χωρέσει τους Παπανικολάου-Λοτζέσκι-Παπαπέτρου στην δωδεκάδα του, "ανέβασε" θέση τον Ιωάννη, ο οποίος επέστρεψε στο "3" τον Μάρτιο, ύστερα από τον τραυματισμό του Ματ Λοτζέσκι. Και πάλι όμως, ο 23χρονος φόργουορντ δεν μπορούσε να βρει ρυθμό και διάρκεια, ώστε να αποδώσει τα αναμενόμενα. Το καλύτερο του ματς πέρσι, στην EuroLeague, το πραγματοποίησε κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ (13π, 1/1δ, 3/4τρ, 2/2β, 4ρ, 2ασ, ranking 18, 21 λεπτά), ενώ επιθετικά έκανε season high απέναντι στην ΤΣΣΚΑ στην Μόσχα με 16 πόντους (2/6δ, 4/6τρ, ranking 13, 27 λεπτά).

Ό,τι όμως συνέβη την περασμένη σεζόν, ο Ιωάννης Παπαπέτρου το αφήνει στην άκρη και πλέον σκέφτεται την ερχόμενη χρονιά. Μία σεζόν στην οποία θα επιστρέψει στην θέση του, στο "3", εκεί που νιώθει άνετα, εκεί που βρίσκεται το αγωνιστικό του ένστικτο, κάνοντας ντουέτο στην θέση με τον Κώστα Παπανικολάου. Ο 23χρονος φόργουορντ θα έχει ένα επιπλέον κίνητρο για να αποδώσει τα αναμενόμενα, να προσφέρει το κάτι παραπάνω και κυρίως να αποδείξει την αξία του, σταθεροποιώντας σε υψηλά επίπεδα την απόδοση του, ανταποκρινόμενος στις υψηλές προσδοκίες που υπάρχουν για εκείνον από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού.

Έχει το ταλέντο, την σωματοδομή (2.05 ύψος) και τα απαραίτητα αγωνιστικά χαρακτηριστικά (αθλητικά προσόντα, καλό χειρισμό της μπάλας για το ύψος του, σουτ μετά από ντρίμπλα) για να διαπρέψει στο "3" και στο μεγάλο λιμάνι ευελπιστούν πως στα 23 του χρόνια θα πραγματοποιήσει την δική του αγωνιστική εκτόξευση, φτάνοντας το ταβάνι του. Η χρονιά που έρχεται είναι μία σεζόν στοίχημα για τον ίδιο, μία μεγάλη πρόκληση, ψάχνοντας τον καλό του εαυτό, αρπάζοντας από τα... μαλλιά την ευκαιρία που του παρουσιάζεται. Ζητούμενο η βελτίωση του, αλλά και η αγωνιστική του εξέλιξη, κάνοντας το βήμα-μπροστά. Ταίριαξε αρμονικά στον βασικό γηγενή κορμό των "ερυθρολεύκων", τόσο αγωνιστικά, όσο και σαν χαρακτήρας και στον Πειραιά τον αντιμετωπίζουν ως έναν παίκτη πάνω στον οποίο μπορούν να βασιστούν για τα επόμενα χρόνια, έναν αθλητή πάνω στον οποίο θέλουν να ποντάρουν και να επενδύσουν στις σεζόν που έρχονται. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο για τους Πειραιώτες.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ