ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Έσπασε παράδοση 11 χρόνων ο Ολυμπιακός!

Έσπασε παράδοση 11 χρόνων ο Ολυμπιακός!

Μετά από 11 χρόνια ο Ολυμπιακός πετυχαίνει δυο νίκες επί του Παναθηναϊκού στην κανονική περίοδο. Κυνηγάει και το απόλυτο 26 στα 26, την Μ.Τετάρτη εναντίον του Ηρακλή

Μια μακρόχρονη παράδοση έσπασε ο Ολυμπιακός με αυτό το 87-83 επί του Παναθηναικού. Είναι η πρώτη φορά μετά από ...11 χρόνια, που οι "ερυθρόλευκοι" πετυχαίνουν δυο νίκες επί των "πρασίνων" στην κανονική περίοδο!

Κατάφεραν, δηλαδή, να νικήσουν τόσο στο ΟΑΚΑ, όσο και στο ΣΕΦ, κάνοντας το απόλυτο 2-0 κόντρα στον ΠΑΟ.

Η τελευταία φορά που είχε συμβεί κάτι ανάλογο ήταν στην περίοδο 1999-2000, όταν ο Ολυμπιακός είχε νικήσει 68-69 στο ΟΑΚΑ με το περίφημο κάρφωμα του Μπλου Έντουαρντς μπροστά στον Ζέλικο Ρέμπρατσα και 57-54 στο Ειρήνης και Φιλίας με 17π του Μίλαν Τόμιτς.

Έντεκα χρόνια μετά, ο Ολυμπιακός θα τελειώσει τη κανονική περίοδο έχοντας δυο νίκες σε ισάριθμους αγώνες, κόντρα στον Παναθηναϊκό και φυσικά το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ.

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός κυνηγάει και ένα μοναδικό ρεκόρ, καθώς αν την Μ.Τετάρτη, νικήσει τον Ηρακλή στο άδειο Ιβανώφειο, θα πετύχει 26 νίκες σε 26 αγώνες της ρέγκιουλαρ σίζον. Θα τελειώσει, δηλαδή, αήττητος κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ από καταβολής του επαγγελματικού πρωταθλήματος.

Η προηγούμενη φορά, που μια ομάδα τερμάτισε στην 1η θέση της κανονικής περιόδου αήττητος, ήταν στη περίοδο 1987-88, με τον ασυναγώνιστο Άρη να πετυχαίνει ένα 18-0, σε πρωτάθλημα, ωστόσο, 10 ομάδων.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ