ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Έργα και ημέρες του Σφαιρόπουλου στον Ολυμπιακό

Έργα και ημέρες του Σφαιρόπουλου στον Ολυμπιακό

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αποτελεί παρελθόν από τον Ολυμπιακό και ο "ερυθρόλευκος" απολογισμός του Έλληνα κόουτς είναι κάτι περισσότερο από θετικός.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αποχώρησε κι επισήμως από τον Ολυμπιακό, καθώς το απόγευμα της Τρίτης (26/6) συναντήθηκε με τον Παναγιώτη και τον Γιώργο Αγγελόπουλο και ολοκληρώθηκε και το τυπικό σκέλος της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Ο 51χρονος προπονητής πέρασε μια τετραετία στο λιμάνι ως πρώτος προπονητής και η θητεία του στον Ολυμπιακό ολοκληρώθηκε με θετικό πρόσημο. Ο Ολυμπιακός ναι μεν για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν έμεινε μακριά από την κατάκτηση κάποιου τίτλου, αλλά επί των ημερών του Γιάννη Σφαιρόπουλου οι "ερυθρόλευκοι" κέρδισαν πολλά, ενώ μεταξύ άλλων βρήκαν και τον τρόπο να "σπάσουν" τον... νόμο του ΟΑΚΑ που τους ταλαιπωρούσε για καιρό.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος αποτελεί τον τρίτο μακροβιότερο κόουτς του Ολυμπιακού μετά τον Γιάννη Ιωαννίδη και τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, οδήγησε τους "ερυθρόλευκους" στην κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων (2015, 2016) και σε δύο τελικούς της EuroLeague (2015, 2017) απέναντι στην Ρεάλ στη Μαδρίτη και στην Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη αντίστοιχα.

Ο Ολυμπιακός υπό τις οδηγίες του Έλληνα κόουτς το 2016 έμεινε εκτός των playoffs της EuroLeague, την σεζόν που ολοκληρώθηκε σταμάτησε στους "8" από την Ζάλγκιρις, ενώ δεν κατάφερε να κατακτήσει και το Κύπελλο Ελλάδας. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, όμως, ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις και στην πρόσκληση που του είχε παρουσιαστεί στο "καλημέρα" της σεζόν 2014-15.

Ήταν 1η Νοεμβρίου του 2014, όταν ο Έλληνας προπονητής πήρε το χρίσμα από τον Παναγιώτη και τον Γιώργο Αγγελόπουλο για να αναλάβει το "τιμόνι" του Ολυμπιακού. Ο Μίλαν Τόμιτς μετά την αποχώρηση του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε φροντίσει το... πειρατικό - με αυτό το σύνθημα πήγαν στη συνέχεια οι "ερυθρόλευκοι" στο Final Four της Μαδρίτης - να μην... μπατάρει κι εν συνεχεία ο Γιάννης Σφαιρόπουλος το οδήγησε ως τον τελικό της EuroLeague και στην κορυφή της Ελλάδας. Αυτές ήταν κάποιες από τις μαγικές και ιστορικές στιγμές που έζησαν οι "ερυθρόλευκοι" υπό τις οδηγίες του Έλληνα κόουτς, ο οποίος συνέβαλλε σημαντικά ώστε να ξανακάνουν το back2back στο ελληνικό πρωτάθλημα και το 2017 να φτάσουν ως τον τελικό της Πόλης.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος την πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακό δεν θέλησε να αλλάξει πολλά πράγματα στο ρόστερ της ομάδας του, καθώς η μοναδική προσθήκη που έγινε ήταν αυτή του Μιχάλη Τσαϊρέλη. Ο Έλληνας κόουτς την επόμενη αγωνιστική περίοδο στις θέσεις των ξένων παικτών της ομάδας του επέλεξε τους Ντι Τζέι Στρόμπερι, Νίκολα Μιλουτίνοβ, Ντάνιελ Χάκετ, Πάτρικ Γιανγκ, κράτησε τους Ματ Λοτζέσκι και Οθέλο Χάντερ ενώ μεσούσης της σεζόν προστέθηκαν και οι Ντάριους Τζόνσον - Όντομ και Χακίμ Ουόρικ. Οι Ματ Λοτζέσκι, Έρικ Γκριν, Ντάνιελ Χάκετ, Πάτρικ Γιανγκ, Κεμ Μπιρτς και Ντόμινικ Ουότερς ήταν οι ξένοι του Ολυμπιακού την σεζόν 2016-17, ενώ την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε δίπλα στον ελληνικό κορμό των "ευθρολεύκων" υπήρχαν οι Νίκολα Μιλουτίνοβ, Γιάνις Στρέλνιεκς, Μπράιαν Ρόμπερτς, Μπόμπι Μπράουν, Χόλις Τόμπσον, Κιμ Τιλί, Κάιλ Γουίλτζερ, Τζαμέλ ΜακΛίν και Νίκολα Μιλουτίνοβ. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στήριξε τον ελληνικό κορμό του Ολυμπιακού, όπως άρμοζε άλλωστε και στη φιλοσοφία της ομάδας του, ενώ ο Νίκολα Μιλουτίνοβ αποτελεί το highlight του στις επιλογές των ξένων παικτών.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κατά την διάρκεια της θητείας του στον Ολυμπιακό έδινε καθημερινά το 100% του "είναι" του και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως ακόμα και τη μέρα που ο πατέρας του, Σάββας "έφυγε" από την ζωή, εκείνος βρέθηκε στο ΣΕΦ για να προπονήσει τους παίκτες του. Φυσικά και υπήρξαν και αποτυχίες, όπως αποτυχημένη ήταν και η σεζόν που ολοκληρώθηκε. Στον Πειραιά, όμως, θα θυμούνται για πάντα τον Γιάννη Σφαιρόπουλο ως έναν άριστο επαγγελματία που έδωσε το καλύτερο για την ομάδα τους ενώ κέρδισε και με τον ακέραιο χαρακτήρα του, όπως τόνισαν τα αφεντικά της ΚΑΕ Ολυμπιακός, κέρδισαν και μία θέση στην καρδιά τους. Ο κύκλος του Γιάννη Σφαιρόπουλου στον Ολυμπιακό ολοκληρώθηκε, αλλά η προσφορά του Έλληνα προπονητή στους "ερυθρολεύκους" δεν ξεχνιέται, όπως άλλωστε τονίζουν και οι ίδιοι.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ