ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακή επίδειξη δύναμης στο ΣΕΦ

Ολυμπιακή επίδειξη δύναμης στο ΣΕΦ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην ΑΕΚ, την οποία και διέλυσε στο ΣΕΦ, δείχνοντας ξεκάθαρα το ποιος είναι το αφεντικό στην σειρά, φτάνοντας στο 1-0 μέσα από ομαδική δουλειά.

Ο Ολυμπιακός όλες αυτές τις μέρες έχει προετοιμαστεί για τα ημιτελικά του πρωταθλήματος λες και έχει να δώσει ματς για τα playoffs της Euroleague. Με σοβαρότητα, με υψηλή ένταση στις προπονήσεις, με υψηλό βαθμό συγκέντρωσης από όλους τους παίκτες και με σεβασμό απέναντι σε μία ΑΕΚ που τον δυσκόλεψε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Άλλωστε, ύστερα από τον αποκλεισμό από το TOP-16 της Euroleague, γεγονός το οποίο και πλήγωσε το γόητρο των "ερυθρολεύκων", η κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος είναι μονόδρομος για τους Πειραιώτες για να κλείσουν την σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ένα από τα ζητούμενα είναι η παραμονή και η διάρκεια στην κορυφή της Basket League για δεύτερη σερί σεζόν, κάτι που έχει να συμβεί στον Ολυμπιακό από το μακρινό 1997.

Οι Πειραιώτες δεν άφησαν περιθώρια στην ΑΕΚ. Ύστερα από ένα νωθρό ξεκίνημα, από τα μέσα της πρώτης περιόδου και μετά πήραν το προβάδισμα στο σκορ και κυριάρχησαν στην δεύτερη περίοδο, φέρνοντας στο 19' την διαφορά στο +22 (50-28, 52-30 το ημίχρονο) με τον Στρόμπερι να τελειώνει με εντυπωσιακό τρόπο τις φάσεις, δείχνοντας στην πράξη την ικανότητα του να τελειώνει τις φάσεις σε καταστάσεις αιφνιδιασμού.

Οι γηπεδούχοι έπαιξαν εξαιρετική άμυνα στην δεύτερη περίοδο, περιόρισαν την δραστηριότητα του Λουκά Μαυροκεφαλίδη (5π) και βρήκαν τρομερό ρυθμό στην επίθεση, τρέχοντας συχνά στο ανοιχτό γήπεδο, γεγονός που αποτυπώνεται και στο επιβλητικό 31-14 που ήταν το σκορ του δεκαλέπτου. Οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν επίδειξη ανωτερότητας απέναντι στους φιλόδοξους "κιτρινόμαυρους" που έκαναν λόγο ακόμη και για "διπλό" στο ΣΕΦ, στέλνοντας τους ξεκάθαρο μήνυμα πως είναι το απόλυτο φαβορί στην ημιτελική σειρά, δείχνοντας στην πράξη την μεγάλη διαφορά δυναμικότητας που χωρίζει τις δύο ομάδες.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έκανε μεγάλο ροτέισον στο πρώτο ημίχρονο, μοιράζοντας τον χρόνο συμμετοχής και στους 12 παίκτες του, χρησιμοποιώντας τον Ματ Λοτζέσκι αρκετά στο "2" στην θέση του Βασίλη Σπανούλη, με τον Ιωάννη Παπαπέτρου παράλληλα να παίζει τόσο στο "3", όσο και στο "4". Ο Γιώργος Πρίντεζης, ο πολυτιμότερος παίκτης του Ολυμπιακού στην τρέχουσα σεζόν, είναι λογικό να θέλει λίγο χρόνο ώστε να βρει και πάλι τον ρυθμό του, ύστερα από ένα μήνα απουσίας, ενώ ο Δημήτρης Αγραβάνης έδειχνε... νευρικός στην επίθεση, μετρώντας 0/5 σουτ.

Στην τρίτη περίοδο οι Πειραιώτες δεν είχαν ρυθμό στην επίθεση, είχαν πετύχει μόλις 9 πόντους σε 9 λεπτά, με την ΑΕΚ με δύο σερί τρίποντα να μειώνει σε 59-46. Στο τελευταίο ενάμιση λεπτό του δεκαλέπτου όμως, οι "ερυθρόλευκοι" πήραν... φωτιά, με τον γεμάτο ενέργεια Ντι Τζέι Στρόμπερι να επαναφέρει την τάξη στο τέλος του δεκαλέπτου, καθώς με δικούς του πόντους ο Ολυμπιακός έφερε την διαφορά και πάλι στο +22 (70-48). Στην τελευταία περίοδο το παιχνίδι είχε αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους γηπεδούχους να εκτοξεύουν την διαφορά και στο +36 (88-52), συνδυάζοντας την ουσία με το θέαμα στο παιχνίδι τους, με τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου να φτάνουν εύκολα στο 1-0, την οποία και ισοπέδωσαν με το επιβλητικό σκορ 93-58.

Ο Ολυμπιακός πήρε δίκαια την νίκη, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, φτάνοντας στο θετικό αποτέλεσμα μέσα από την ομαδικότητα (καθώς όλοι οι παίκτες συνείσφεραν) και όχι εξαρτώμενος από τα κέφια ενός ή δύο παικτών. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής στους παίκτες του, θέλοντας να τους κρατήσει φρέσκους ενόψει του δεύτερου ημιτελικού, ο οποίος θα διεξαχθεί την Παρασκευή (6/5) στο ΣΕΦ. Η σειρά δεν τελείωσε. Οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν απλά το 1-0 και χρειάζονται δύο νίκες ακόμη ώστε να πάρουν την πρόκριση στους τελικούς. Οι Πειραιώτες υπερέχουν σε ταλέντο, ποιότητα και βάθος στο ρόστερ τους, φάνηκε ξεκάθαρα στον πρώτο ημιτελικό (με το +35 να είναι ενδεικτικό), αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμήσουν την φετινή απρόβλεπτη ΑΕΚ.

Έχει πάντως ενδιαφέρον να δούμε το πως θα λειτουργήσει ο Ολυμπιακός σε αυτή την περίοδο των playoffs, από πλευράς πως ύστερα από αρκετούς μήνες η ομάδα παρουσιάζεται πλήρης, υγιής και δίχως απουσίες. Ο Ντάριους Τζόνσον-Όντομ δεν υπολογίζεται, το ρόστερ μίκρυνε, οι παίκτες σε αυτό το διάστημα βρήκαν ξανά τους ρόλους τους, οι "ερυθρόλευκοι" έχουν αποκτήσει και πάλι χημεία και εμφανίσεις σαν αυτή επί της ΑΕΚ δίνει αυτοπεποίθηση και τονώνει το ηθικό των Πειραιωτών, στην προσπάθεια τους να κατακτήσουν το φετινό πρωτάθλημα.

Οι "κιτρινόμαυροι" τις τελευταίες μέρες, τόσο ο προπονητής, όσο και οι παίκτες τους, έκαναν μεγάλες δηλώσεις. Μίλησαν ακόμη και για "διπλό" στο ΣΕΦ, ενώ εξέφραζαν με σιγουριά πως θα παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί στα ημιτελικά απέναντι στον Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ στον Πειραιά στάθηκε τουλάχιστον κατώτερη των περιστάσεων. Πολλά λόγια και από ουσία τίποτα. Με τους Πειραιώτες να μην έχουν Euroleague και να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στο ελληνικό πρωτάθλημα, παίζοντας μπάσκετ έχοντας το... μαχαίρι στο στόμα, η "Ένωση" δεν έχει τύχη...

Ο εξαιρετικός συσχετισμός στον τομέα ασίστ/λάθη, αποτυπώνει το εξαιρετικό παιχνίδι του Ολυμπιακού, αλλά και τον υψηλό βαθμό συγκέντρωσης που έδειξε η ομάδα στο παρκέ, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 23 ασίστ και μόλις 5 λάθη. Οι Πειραιώτες, παράλληλα, με την πιεστική άμυνα τους, ανάγκασαν την ΑΕΚ να υποπέσει σε 24 (!) λάθη, σκοράροντας 30 πόντους στην επίθεση μέσα από αυτά.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ