ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Έπιασε πάτο στην επίθεση ο Ολυμπιακός

Έπιασε πάτο στην επίθεση ο Ολυμπιακός

Μόνο δύο φορές στη σύγχρονη εποχή της EuroLeague ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει μία σεζόν με χειρότερα νούμερα στην επίθεση από τα φετινά. Η πιο πρόσφατη ήταν το 2005...

Οι λόγοι που ο Ολυμπιακός παίζει τόσο άσχημα από το ξεκίνημα της χρονιάς είναι πολλοί και έχουν αναλυθεί εκτενώς . Το αρχικό 4-0 στην EuroLeague ίσως να έκρυψε για ένα χρονικό διάστημα τα προβλήματα κάτω από το χαλί, ωστόσο η έλλειψη δημιουργίας και η στατικότητα στον επιθετικό τομέα είναι προφανείς και κάποια στιγμή θα έβγαιναν στην επιφάνεια. Εν τέλει βγήκαν όχι μία φορά, αλλά τρεις. Σε τρία διαδοχικά παιχνίδια , δύο της EuroLeague (σε Βαρκελώνη και ΣΕΦ) και ένα του Κυπέλλου Ελλάδας (με τον Αρη).

Η επίθεση πάσχει και αυτό είναι κάτι που αποτυπώνεται ευκρινώς και στη στατιστική της EuroLeague. Διόλου τυχαία, άλλωστε, οι “ερυθρόλευκοι” βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες της διοργάνωσης που έχουν σχέση με την επίθεση έπειτα από έξι αγωνιστικές.

* Για του λόγου το αληθές, είναι 16οι -και τελευταίοι- σε:

1) Επίθεση (71,5 μ.ό.)

2) Συνολικό ποσοστό ευστοχίας (44,4%)

3) Ποσοστό στα τρίποντα (26,4%)

* Ο Ολυμπιακός είναι επίσης 15ος -και προτελευταίος- σε:

1) Αναλογία ασίστ/λαθών (1,08 μ.ό.)

2) Εύστοχα τρίποντα (5,7 μ.ό.)

3) Ασίστ (12,8 μ.ό.)

Όλα αυτά, βέβαια, αποτελούν επιμέρους προβλήματα. Διότι αυτό που περικλείει όλα τα υπόλοιπα είναι το πρώτο: η επιθετική παραγωγικότητα του Ολυμπιακού, ο οποίος σημειώνει 71,5 πόντους ανά αγώνα στην EuroLeague, λιγότερους από κάθε άλλη ομάδα. Μόνο άλλες δύο φορές στο παρελθόν έχει ξεκινήσει μία χρονιά έχοντας μικρότερο μέσο όρο πόντων στη σύγχρονη εποχή της EuroLeague (από τη σεζόν 2000-01 και ύστερα) στους πρώτους έξι αγώνες.

Η (χειρότερη) διετία 2004-06

Η τελευταία φορά ήταν τη σεζόν 2005-06, όταν οι "ερυθρόλευκοι" είχαν ξεκινήσει τη χρονιά με τέσσερις ήττες στους πρώτους έξι αγώνες και σκόραραν 71,2 πόντους κατά μέσο όρο. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός ανέκαμψε, ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο με ρεκόρ 7-7, προκρίθηκε στο Top 16 και εν συνεχεία στα playoffs, όπου και αποκλείστηκε τελικά από τη Μακάμπι με 1-2 νίκες στη σειρά. Εκείνη η χρονιά δεν ήταν πάντως η χειρότερη του Ολυμπιακού σε επίπεδο επιθετικής παραγωγικότητας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.

Έπιασε πάτο στην επίθεση ο Ολυμπιακός

Η χείριστη όλων ήταν η προηγούμενη, δηλαδή η σεζόν 2004-05, όταν οι Πειραιώτες (με τον Γιόνας Καζλάουσκας στον πάγκο τότε) ξεκίνησαν την κανονική περίοδο βάζοντας 67,3 πόντους κατά μέσο όρο στα πρώτα έξι παιχνίδια. Το τέλος εκείνης της χρονιάς βρήκε τον Ολυμπιακό στην 7η θέση του 1ου ομίλου με απολογισμό 4-10 και φυσικά εκτός Ευρώπης από τις αρχές Φεβρουαρίου. Ο μόνος συνδετικός κρίκος των “ερυθρόλευκων” εκείνων των δύο σεζόν με τη φετινή είναι ο Μίλαν Τόμιτς. Τότε ήταν παίκτης, σήμερα είναι ασίσταντ κόουτς.

Διαβάστε στον πίνακα που ακολουθεί τους μέσους όρους που είχε ο Ολυμπιακός σε κάθε σεζόν στην EuroLeague μετά τους πρώτους έξι αγώνες από το 2000 έως σήμερα:

Έπιασε πάτο στην επίθεση ο Ολυμπιακός
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ