STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Επέστρεψε ο Σπανούλης, νίκησε ο Ολυμπιακός, γυρίζει ο κόσμος στο ΣΕΦ

BASKET LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÊÏÑÏÉÂÏÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÊÏÑÏÉÂÏÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βασίλης Σπανούλης επέστρεψε μετά από δυο μήνες στη σύνθεση του Ολυμπιακού και οι Πειραιώτες επικράτησαν εύκολα (97-76) του Κόροιβου Αμαλιάδας στο τελευταίο παιχνίδι χωρίς τον κόσμο τους στο ΣΕΦ.

Ο Γιώργος Πρίντεζης, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ κι ο Βαγγέλης Μάντζαρης ξεκουράστηκαν για να "κρύψουν" τα προβλήματα τραυματισμών τους. Ο μόνιμος απόντας Κιμ Τιλί ήταν επίσης στην άκρη του πάγκου μαζί τους. O Δημήτρης Αγραβάνης χρησιμοποιήθηκε για λίγα λεπτά, καθώς αντιμετώπισε τις τελευταίες μέρες ενοχλήσεις στο γόνατο. Ο Βασίλης Σπανούλης όμως φόρεσε ξανά τα ερυθρόλευκα σε φουλ ρυθμούς, 60 μέρες μετά το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας και ο Ολυμπιακός δεν είχε πρόβλημα να επικρατήσει του Κοροίβου (97-76) για την έβδομη αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League.

Με τον "Kill-Bill" να παίζει αποκλειστικά στη θέση του σούτινγκ γκαρντ, με τον Γιάνις Στρέλνιεκς να κάνει ρεκόρ καριέρας στη "νεαρή" του καριέρα στο ελληνικό πρωτάθλημα (19 πόντοι με 4/5 τρίποντα, μαζί με 7 ασίστ σε 19 λεπτά συμμετοχής) και με τους Μπράιαν Ρόμπερτς (γιόρτασε τα 32α γενέθλιά του) - Χόλις Τόμπσον να ακολουθούν, οι ερυθρόλευκοι έκαναν συντήρηση δυνάμεων απέναντι στον μαχητικό Κόροιβο και πλέον ρίχνουν όλη τους την προσοχή στο ματς της Παρασκευής με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά όσα έκανε απόψε ο Σπανούλης

Ρόμπερτς, Στρέλνιεκς, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Μπόγρης ήταν στη βασική πεντάδα του Ολυμπιακού, που δεν είχε καλό ρυθμό στο ξεκίνημα και έκλεισε το δεκάλεπτο στο 21-21. Η ομάδα της Αμαλιάδας εκμεταλλεύθηκε το νωθρό ξεκίνημα των γηπεδούχων και το "κρύο" γήπεδο, είχε 7/11 προσπάθειες και με κορυφαίο τον Πόσλι (9π.) απόλαυσε το παιχνίδι. Τα 9:21 του Σπανούλη έδωσαν μερικές όμορφες φάσεις από συνεργασίες του πολύπειρου γκαρντ με τους ΜακΛίν - Τολιόπουλο, αλλά και πάλι ο Κόροιβος άντεξε, έμεινε κοντά και με τρίποντο του Σπυριδωνίδη στην εκπνοή πήγε στα αποδυτήρια με τη διαφορά στους έξι πόντους (45-39).

Με τον Στρέλνιεκς να ξεχωρίζει, ο Ολυμπιακός πάτησε το γκάζι στην έναρξη της τρίτης περιόδου για να στείλει τη διαφορά στους 15 (58-43), πριν ο Τόμπσον "φλερτάρει" με την εικοσάρα (70-52) με δικό του δύσκολο τρίποντο στο τέλος της επίθεσης και σκοράρει γκολ-φάουλ ο Γουίλτζερ για το 76-56 στο 29'. Οι Πειραιώτες ήταν πιο ισορροπημένοι στο τρίτο δεκάλεπτο, το οποίο πήραν με διαφορά 15 πόντων και δεν κοίταξαν ποτέ ξανά πίσω. Χρησιμοποίησαν τα τελευταία λεπτά του αγώνα με προσοχή και κοιτάζουν ήδη το ντέρμπι της Παρασκευής με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

BASKET LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÊÏÑÏÉÂÏÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÊÏÑÏÉÂÏÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο MVP

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς παίζει σπουδαίο μπάσκετ εδώ και μερικές εβδομάδες, έχει προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της καριέρας του και στο πρώτο του ματς με τον Βασίλη Σπανούλη ενεργό, έκανε ρεκόρ καριέρας στη Stoiximan.gr Basket League, αν και οι συμμετοχές του είναι λίγες για να θεωρηθεί αυτό ένα πραγματικά ξεχωριστό επίτευγμα. Όπως κι αν έχει, ο Λετονός έδωσε άλλο ένα σεμινάριο... ισορροπίας, καθώς σκόραρε 19 πόντους σε 19 λεπτά με 1/1 δίποντο, 4/5 τρίποντα και 5/5 βολές, ενώ μάζεψε ένα ριμπάουντ, έδωσε 6 ασίστ, έκλεψε μία μπάλα και κέρδισε τέσσερα φάουλ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Δεν υπάρχουν πολλοί αριθμοί που μπορεί να κρατήσει κανείς από αυτόν τον αγώνα, όμως τα 4/5 τρίποντα του Γιάνις Στρέλνιεκς είναι μια επίδοση που πέτυχε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος. 4/5 είχε και στη Ρόδο, στη νίκη του Ολυμπιακού επί του Κολοσσού ο Λετονός, το στυλ του οποίου θυμίζει κάτι από... Κλέι Τόμπσον. Πολύ καλός για τον Κόροιβο ο νεαρός Σπυριδωνίδης, που σε 16 λεπτά συμμετοχής είχε 12 πόντους με 1/1 δίποντο, 2/2 τρίποντα και 4/4 βολές, με highlight φυσικά το μακρινό σουτ που έβαλε στο φινάλε του πρώτου μέρους απέναντι στον Σπανούλη. Εντυπωσιακός αριθμός και οι 27 τελικές πάσες των γηπεδούχων, απέναντι στις 12 των φιλοξενούμενων.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στους δυο αντιπάλους ήταν τεράστια, οπότε θα είναι κάπως παράλογο να ψάξει κανείς ένα-δυο στοιχεία που έκριναν τη μεταξύ τους μονομαχία. Ο Κόροιβος ταξίδεψε στον Πειραιά για να απολαύσει το ματς και το κατάφερε σε σημαντικό βαθμό, άντεξε μέχρι το ημίχρονο, όμως το 34-19 της τρίτης περιόδου ήταν αρκετό για να μην του επιτρέψει να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από αυτή την αναμέτρηση που ήταν ούτως ή άλλως μια δυνατή προπόνηση για τον Ντίνο Καλαμπάκο και τους αθλητές του.

BASKET LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÊÏÑÏÉÂÏÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÊÏÑÏÉÂÏÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Κεκλεισμένων των θυρών η αναμέτρηση για την έβδομη αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League. Ήταν το τελευταίο ματς του Ολυμπιακού χωρίς τον κόσμο του.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παφίλης, Παγώνης, Καλογερόπουλος

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-21, 45-39, 79-58, 97-76

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Παπαπέτρου 8 (6 ριμπάουντ), Στρέλνιεκς 19 (4/5 τρίποντα, 7 ασίστ), Παπανικολάου 9 (1), Ρόμπερτς 11 (2/3 τρίποντα, 5 ασίστ), Μπόγρης 1, ΜακΛίν 8, Τολιόπουλος 4 (1), Σπανούλης 13 (3/4 τρίποντα, 4/6 βολές, 5 ασίστ), Αγραβάνης 5 (1), Αρσενόπουλος, Γουίλτζερ 3, Τόμπσον 16 (5/8 δίποντα, 2/5 τρίποντα).

ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Καλαμπάκος): Κάρσον 6, Σκουλίδας, Χάινς 8, Ντίκερσον 2, Ντεκόζι 18 (3/9 δίποντα, 1/4 τρίπονα, 9/10 βολές, 6 ριμπάουντ), Πόσλι 19 (4/8 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 2/2 βολές, 4 ριμπάουντ), Μιλεντίγεβιτς, Αντωνάκης 4, Σαχπατζίδης 7, Σπυριδωνίδης 12 (1/1 δίποντο, 2/2 τρίποντα, 4/4 βολές), Μπεκρής, Ράουντρι.

Ομαδικά στατιστικά Ολυμπιακού: 17/29 δίποντα, 14/30 τρίποντα, 21/28 βολές, 35 ριμπάουντ (23 αμυντικά - 12 επιθετικά), 27 ασίστ, 5 κλεψίματα, 2 κοψίματα, 14 λάθη.

Ομαδικά στατιστικά Κοροίβου: 19/42 δίποντα, 6/16 τρίποντα, 20/24 βολές, 26 ριμπάουντ (19 αμυντικά - 7 επιθετικά), 12 ασίστ, 7 κλεψίματα, 1 κόψιμο, 15 λάθη.

Οι επόμενοι αγώνες των δυο ομάδων: Ο Ολυμπιακός θα παίξει το απόγευμα της επόμενης Κυριακής με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ενώ ο Κόροιβος θα υποδεχθεί μία μέρα νωρίτερα τον ΠΑΟΚ.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ