ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Είπε το "ναι" στον Ολυμπιακό ο Βεζένκοφ

Barcelona forward Aleksandar Vezenkov, 2nd left, jumps to the basket during a NBA Global Games basketball match between Barcelona and Oklahoma City Thunder at the Palau Sant Jordi, Barcelona, Spain Wednesday Oct. 5, 2016. (AP Photo/Manu Fernandez)
Barcelona forward Aleksandar Vezenkov, 2nd left, jumps to the basket during a NBA Global Games basketball match between Barcelona and Oklahoma City Thunder at the Palau Sant Jordi, Barcelona, Spain Wednesday Oct. 5, 2016. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Παίκτης του Ολυμπιακού γίνεται ο Σάσα Βεζένκοφ, που μετά από τρεις σεζόν γυρίζει στην Ελλάδα για να "γεμίσει" τη front-line της ομάδας του Πειραιά.

Όταν το καλοκαίρι του 2015 έφευγε από τον Άρη σε ηλικία 20 ετών για να φορέσει τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, ο Σάσα Βεζένκοφ έδειχνε έτοιμος να περάσει στο επόμενο επίπεδο, να σταθεί στην elite του ευρωπαϊκού μπάσκετ με έναν από τους κορυφαίους συλλόγους του παγκόσμιου αθλητισμού. Στην Ισπανία ο 23χρονος πλέον forward είχε καλές, είχε και κακές στιγμές, έκανε μια πάρα πολύ καλή χρονιά υπό τις οδηγίες του Γιώργου Μπαρτζώκα, τώρα όμως επιστρέφει στα μέρη μας για να γίνει μέλος του Ολυμπιακού που τον επέλεξε για να γεμίσει τη front-line του και να αντικαταστήσει τον Ιωάννη Παπαπέτρου.

Οι συζητήσεις με τον Βεζένκοφ - που είχε συνομιλία και με τον Ντέιβιντ Μπλατ - ολοκληρώθηκαν πριν από λίγη ώρα και ο τέως παίκτης της Μπάρτσα συμφώνησε στην νεα βελτιωμένη πρόταση των ερυθρολεύκων. Απομένει να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομερεις και να ανακοινωθεί η απόκτησή του. Λί

Ο Βεζένκοφ θα αγωνίζεται ως Έλληνας στον Πειραιά, έχει το μέγεθος (2μ.06) για να καλύψει τις δύο θέσεις των forwards, μπορεί να απειλήσει από κοντινή, μέση και μακρινή απόσταση, είναι πολύ έξυπνος και γενικά μπορεί να εξελιχθεί σε μία πολύ σημαντική μονάδα για τον Ντέιβιντ Μπλατ που συνεχίζει να αλλάζει το roster εν όψει της σεζόν 2018/19. Στην καλύτερη χρονιά του (2016/17) ο Βεζένκοφ είχε 7.5 πόντους με 68% (!) στα δίποντα, 48% στα τρίποντα και 85% στις βολές, μαζί με 3.2 ριμπάουντ και 1.1 ασίστ ανά 18.2 λεπτά συμμετοχής σε 30 αγώνες της EuroLeague. Πέρυσι, ο ρόλος του υποβαθμίστηκε και οι μέσοι όροι του έπεσαν στους 3.5 πόντους και τα 2.5 ριμπάουντ ανά 11.4 λεπτά σε 11 αγώνες.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ