ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Διάθεση για νέο ραντεβού με Σλούκα

Διάθεση για νέο ραντεβού με Σλούκα
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός επιθυμεί να γίνει νέα συνάντηση με παρόντα στο ραντεβού τον Σλούκα, αλλά πλέον αναμένουν να κάνει κίνηση ο παίκτης, ο οποίος επίσης θέλει να μιλήσει με τους Προέδρους. Ψάχνουν σέντερ, προς την έξοδο ο Λαφαγιέτ.

Στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο δεν άρεσε η φημολογία (η οποία κιόλας δεν διαψεύστηκε από την πλευρά του αθλητή) πως ο Κώστας Σλούκας ήταν την Τρίτη (23/6) στην Αθήνα, ενώ ο εκπρόσωπος του είχε αφήσει να εννοηθεί πως ο παίκτης ήταν στην Θεσσαλονίκη, με τον αθλητή την ίδια μέρα να έχει συνάντηση με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς , αρνούμενος παράλληλα να συναντηθεί με τους ανθρώπους της ΚΑΕ Ολυμπιακός ώστε να συζητήσουν το ενδεχόμενο ανανέωσης της συνεργασίας τους, επικαλούμενος προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους.

Ο Ολυμπιακός θέλει τετ-α-τετ ραντεβού με τον Σλούκα

Στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο δεν μπορούν να εξακριβώσουν αν αυτό το σενάριο (η συνάντηση του με τον Ομπράντοβιτς) όντως συνέβη. Ό,τι και αν έγινε όμως, δεν αλλάζει η τεράστια επιθυμία τους να κρατήσουν τον Κώστα Σλούκα στον Πειραιά, ανανεώνοντας του το συμβόλαιο, "δένοντας" στο μεγάλο λιμάνι έναν εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών της ομάδας, ο οποίος αποτελεί σημαντικό μέλος του βασικού κορμού των επιτυχιών του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια.

Οι ερυθρόλευκοι θέλουν να μιλήσουν τετ-α-τε-τ μαζί του και να κουβεντιάσουν από κοντά με τον Κώστα Σλούκα το ενδεχόμενο επέκτασης της συνεργασίας τους, δείχνοντας έτοιμοι και πρόθυμοι να καταθέσουν στον 25χρονο γκαρντ νέα βελτιωμένη πρόταση ώστε να τον ικανοποιήσουν.

Η προσφορά και η διάψευση του Ολυμπιακού για αντιπρόταση από τον ατζέντη του

Οι Πειραιώτες έκαναν συγκεκριμένη προσφορά στον ατζέντη του στο πρώτο ραντεβού. Του πρότειναν τριετές συμβόλαιο, όχι κλειστό, αλλά 2+1 (με την οψιόν στην ομάδα), με διπλασιασμό των αποδοχών του (2.000.000 ευρώ σε βάθος τριετίας έως και το 2018) σε σχέση με την πρώτη του τριετία (2012-2015) στον Ολυμπιακό.

Συγκεκριμένα, ήταν πρόθυμοι να του δώσουν 650.000 ευρώ ετησίως στις δύο πρώτες σεζόν και 700.000 ευρώ για τη τρίτη του χρονιά, πρόταση την οποία ο μάναντζερ του Κώστα Σλούκα την αρνήθηκε. Ναι μεν γνωστοποίησε πως ο πελάτης του θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στους ερυθρόλευκους, αλλά περίμενε μία καλύτερη οικονομική προσφορά. Οι Πρωταθλητές Ελλάδας, πάντως, διαψεύδουν πως ο ατζέντης του αθλητή, Παναγιώτης Καπάζογλου, αντιπρότεινε συμβόλαιο διετούς διάρκειας.

Παρά την πρώτη άρνηση, οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος ζήτησαν από τον μάνατζερ του Κώστα Σλούκα να έχουν την Τρίτη (23/6) τετ-α-τετ συνάντηση με τον παίκτη, ώστε να μιλήσουν από κοντά μαζί του, έχοντας τεράστια επιθυμία ώστε οι δύο πλευρές να έρθουν σε συμφωνία, αλλά ο 25χρονος γκαρντ, για τους λόγους του, αποφάσισε να αναβάλει το ραντεβού, επικαλούμενους οικογενειακούς λόγους, ζητώντας ουσιαστικά χρόνο ώστε να ηρεμήσει και να σκεφτεί ψύχραιμα τις προτάσεις που έχει στα χέρια του.

Στον Ολυμπιακό αναμένουν κίνηση από τον Σλούκα

Πλέον, στον Ολυμπιακό αναμένουν κίνηση από τον Κώστα Σλούκα. Οι Πειραιώτες θέλουν να μιλήσουν και πάλι με τον 25χρονο γκαρντ, αυτό είναι δεδομένο όπως είπαμε, αλλά για να γίνει αυτό πράξη θα πρέπει είτε ο ίδιος ο παίκτης, είτε ο ατζέντης του, να επικοινωνήσει σύντομα με τους ερυθρόλευκους, ζητώντας να γίνει νέα συνάντηση.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας αισθάνονται πως από την πλευρά τους έκαναν το χρέος τους. Κατέθεσαν σε πρώτη φάση την πρόταση τους στον ατζέντη του αθλητή, την οποία αρνήθηκε, ενώ ακολούθως ζήτησαν νέο ραντεβού (για την επόμενη μέρα) με παρουσία του παίκτη, το οποίο ως γνωστόν αναβλήθηκε, ύστερα από επιθυμία του 25χρονου γκαρντ. Πλέον, στον Ολυμπιακό περιμένουν από τον Κώστα Σλούκα να πάρει την υπόθεση πάνω του. Για πόσο θα τον περιμένουν; Για όσο κρίνουν εκείνοι πως είναι απαραίτητο.

Ο λόγος που ο Σλούκας δεν θέλει τον Παναθηναϊκό

Ο Κώστας Σλούκας είναι ενήμερος για το "ζεστό" ενδιαφέρον της Φενέρμπαχτσε, ξέρει την πρώτη πρόταση που του έκανε ο Ολυμπιακός, γνωρίζει για το ενδιαφέρον την ΤΣΣΚΑ και δεν ασχολείται με την προσφορά του Παναθηναϊκού. Ο αθλητής σέβεται την πρόταση του "τριφυλλιού", η οποία από οικονομικής πλευράς είναι η καλύτερη, αλλά δεν θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στους πράσινους, τόσο γιατί έχει "δεθεί" με τον Ολυμπιακό με αποτέλεσμα να μην θεωρεί σωστή μία τέτοια κίνηση, όσο και γιατί δεν θέλει να προκαλέσει. Δεν είναι στον χαρακτήρα του. Γενικότερα, έχει την άποψη πως αν δεν συνεχίσει την καριέρα του στον Πειραιά, τότε θα συνεχίσει να παίζει μπάσκετ σε ομάδα του εξωτερικού. Αυτό είναι το σκεπτικό του.

Δεν έχει κατασταλάξει ο Σλούκας στο που θα συνεχίσει την καριέρα του

Ο 25χρονος γκαρντ είναι μπερδεμένος, σκεπτικός και ακόμη δεν έχει κατασταλάξει σε ποια ομάδα θα συνεχίσει να παίζει μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός ήταν και είναι η προτεραιότητα του, θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στον Πειραιά, αλλά απογοητεύτηκε αρκετά τόσο από την πρώτη οικονομική προσφορά που του κατέθεσαν οι ερυθρόλευκοι (την θεώρησε χαμηλή), όσο και από το συμβόλαιο που δεν ήταν κλειστό τριετές, αλλά 2+1.

Αρχικά, σκέφτηκε πως το να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό ήταν μονόδρομος, αλλά στη συνέχεια λειτούργησε περισσότερο ψύχραιμα, μη παίρνοντας βιαστικές αποφάσεις. Δεν έχει υπογράψει ακόμη πουθενά και θεωρείται σίγουρο πως σύντομα θα κάνει ο ίδιος κίνηση (ή ο ατζέντης του) ώστε να επικοινωνήσει με τους Πειραιώτες για να υπάρξει τετ-α-τετ συνάντηση με την διοίκηση του Ολυμπιακού. Στο ενδεχόμενο που υπάρξει δεύτερο ραντεβού και οι ερυθρόλευκοι δεν του καταθέσουν μία αρκετά βελτιωμένη πρόταση, τότε οι δύο πλευρές θα οδηγηθούν στο "διαζύγιο".

Έτοιμος να του κάνει μία καλύτερη πρόταση και η παράδοση των Αγγελόπουλων

Πάντως, θεωρείται δεδομένο πως στο προγραμματισμένο ραντεβού που ήταν να γίνει την περασμένη Τρίτη (και υπάρχει ξεκάθαρη διάθεση από τον Ολυμπιακό να γίνει δεύτερη συνάντηση), οι Πρόεδροι θα του κατέθεταν μία βελτιωμένη και υψηλότερη προσφορά για να τον ικανοποιήσουν ώστε να υπάρξει συμφωνία.

Άλλωστε, οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, έχουν μία παράδοση σε αυτά τα θέματα, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Όταν μιλούν πρόσωπο με πρόσωπο με τον κάθε παίκτη τους, συζητώντας το ενδεχόμενο ανανέωσης της συνεργασίας τους, ακούν με σεβασμό τον αθλητή, καταθέτουν παράλληλα τις απόψεις του και κουβεντιάζουν μαζί τους με επιχειρήματα, φέρνοντας στο τέλος εις πέρας όλες τις υποθέσεις. Αυτό συνέβη εις διπλούν με τον Γιώργο Πρίντεζη (2012, 2014), το ίδιο έγινε και με τους Βασίλη Σπανούλη (2013) και Βαγγέλη Μάντζαρη (2014), ενώ κάτι παρόμοιο συνέβη και το καλοκαίρι του 2012 με τον Κώστα Σλούκα.

Όσον αφορά για τον ρόλο του Κώστα Σλούκα στον Ολυμπιακό ( ο οποίος είχε επισημάνει πως στην απόφαση του θα παίξει σημαντικότερο ρόλο το αγωνιστικό κομμάτι και λιγότερο τα χρήματα , δίχως αυτό να σημαίνει πως δεν δίνει σημασία στα λεφτά όπως ο κάθε επαγγελματίας), ο παίκτης είναι δεδομένο πως θέλει να παίζει περισσότερο, αγωνιζόμενος κυρίως στον "άσο", σαν πλέι-μέικερ. Ένα θέμα, που όπως είπαμε, το κουβέντιασε με τον κόουτς Γιάννη Σφαιρόπουλο, με τον προπονητή να πλησιάζει τα "θέλω" του παίκτη, επισημαίνοντας στον αθλητή του παράλληλα πως θα πρέπει να υπάρχουν και ισορροπίες στο ρόστερ, καθώς το καλό της ομάδας είναι πάνω απ' όλους.

Συνεχίζεται το ψάξιμο για σέντερ

Ο Μπράιαντ Ντάνστον αποτελεί παρελθόν για τον Ολυμπιακό και στον Πειραιά ψάχνουν τον αντικαταστάτη του, περνώντας από... κόσκινο πάρα πολλούς παίκτες. Οι ερυθρόλευκοι εξετάζουν αρκετές περιπτώσεις αθλητών για την θέση "5", κοιτάζοντας για την καλύτερη δυνατή λύση. Για τον σέντερ που θα πάρουν, δεν τους απασχολεί μόνο να έχει τα ιδανικά αγωνιστικά στοιχεία, αλλά να διαθέτει και καλό χαρακτήρα, ώστε να ταιριάξει με την ομάδα.

Όπως έχουμε πει, έχουν ψηλά στη λίστα τους και έχουν ξεχωρίσει την περίπτωση του αθλητικού Αμερικανού σέντερ, Πάτρικ Γιανγκ , ο οποίος είναι ελεύθερος, έχοντας αγωνιστεί προηγουμένως στη Γαλατασαράι. Παράλληλα, στην λίστα τους βρίσκονται και τα ονόματα των Τρέβορ Εμπάκβε (Μπάμπεργκ), Σαμάρντο Σάμουελς (Αρμάνι Μιλάνο), Αλεξ Τάιους (Μακάμπι), Σέιν Λαβάλ (Σάσαρι), αλλά και του Άτσιουμ Παρακχούσκι , με τον τελευταίο να χαρακτηρίζεται ως δύσκολη και ακριβή περίπτωση, ενώ για την απόκτηση του ενδιαφέρεται "ζεστά" και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Προς την έξοδο ο Λαφαγιέτ

Ο Ολυμπιακός έχει περιθώριο να ανανεώσει αυτόματα το συμβόλαιο (ήταν 1+1) του Όλιβερ Λαφαγιέτ για μία βδομάδα ακόμη, αλλά είναι μηδαμινές οι πιθανότητες να το κάνουν πράξη. Πολλά βέβαια θα κριθούν και από την εξέλιξη στην υπόθεση του Κώστα Σλούκα, αλλά είτε ανανεώσει ο Έλληνας διεθνής γκαρντ, είτε όχι, θεωρείται πως ο Αμερικανός μετράει... μέρες στο μεγάλο λιμάνι και στον Πειραιά διακριτικά έχουν ξεκινήσει και κοιτάζουν και άλλες λύσεις.

Γενικότερα, υπάρχει η άποψη πως η ομάδα μπορεί να βρει έναν καλύτερο Αμερικανό γκαρντ στην θέση του, καθώς στον Ολυμπιακό δεν ενθουσιάστηκαν από την παρουσία του στον Πειραιά στη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Δεν ήταν εξίσου καλός στην άμυνα όπως στη Βαλένθια, δεν βοήθησε αρκετά στο δημιουργικό κομμάτι, ενώ του έλλειπε και το στοιχείο της διείσδυσης στο παιχνίδι του στην επίθεση. Για τον παίκτη, πάντως, έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον σύλλογοι από την Ισπανία, όπως η Λαμποράλ Κούτσα και η Μάλαγα.

Όσο ο Πέτγουεϊ δεν κάνει εγχείρηση...

Για τον Μπρεντ Πέτγουεϊ δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Είναι όντως αμφίβολο το μέλλον του στον Ολυμπιακό. Ο Αμερικανός πάουερ-φόργουορντ έχει μείνει ελεύθερος, οι Πειραιώτες τον θέλουν στην ομάδα της νέας σεζόν, αλλά του έχουν τονίσει πως για να γίνει αυτό πράξη θα πρέπει να κάνει επέμβαση στον ώμο του ώστε να ξεπεράσει το πρόβλημα του. Ο αθλητής, όμως, δεν δείχνει θετικός σε αυτό το ενδεχόμενο.

Οι ερυθρόλευκοι θα περιμένουν για λίγες μέρες ακόμη τον παίκτη ώστε να κατασταλάξει στο πως θα χειριστεί το πρόβλημα υγείας του, αλλιώς θα στραφούν άμεσα στους υποψήφιους αντικαταστάτες του. Ήδη έχουν ξεχωρίσει ορισμένα "4άρια" με εμπειρία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, στο ενδεχόμενο που δεν παραμείνει στην ομάδα ο Μπρεντ Πέτγουεϊ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ