ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δεν αγχώνεται ο Σλούκας

Δεν αγχώνεται ο Σλούκας
INTIME SPORTS

Μετά τους Πρίντεζη και Μάντζαρη, η ΚΑΕ θέλει να ανανεώσει πρόωρα και το συμβόλαιο του Σλούκα. Δεν αγχώνεται ο παίκτης. Ανοιχτό το να φύγει ο Σίμονς υπό προϋποθέσεις.

Η διοίκηση της πειραϊκής ΚΑΕ φροντίζει να κλείνει ένα-ένα τα ζητήματα που την απασχολούν με επιτυχία. Αφού συμπλήρωσε το ρόστερ της ενόψει της νέας σεζόν, πριν καν μπει ο Αύγουστος, και επέκτεινε τις συνεργασίες της με τους Γιώργο Πρίντεζη και Βαγγέλη Μάντζαρη έως το 2017, έρχεται η ώρα του Κώστα Σλούκα, ώστε να γίνει το "τρία στα τρία", διατηρώντας στον Ολυμπιακό τρεις γηγενείς διεθνείς παίκτες που αποτελούν μέλη του βασικού κορμού της ομάδας.

Ο 24χρονος γκαρντ, ο οποίος ήρθε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2008 (σε ηλικία 18 ετών), διανύει ήδη την έβδομη του χρονιά στην ομάδα του Πειραιά (την σεζόν 2010-11 έπαιξε ως δανεικός στον Άρη). Το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2015, αλλά διάθεση της διοίκηση είναι να κάνει και σε εκείνον πρόωρη ανανέωση έως το 2017, με βελτιωμένες απολαβές (το κασέ του φτάνει κοντά στις 400.000 ευρώ).

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές, με το περιβάλλον του παίκτη να αναφέρει πως ακόμη ο Ολυμπιακός δεν έχει επισημοποιήσει το ενδιαφέρον του για πρόωρη επέκταση της συνεργασίας τους. Αλήθεια ή ψέμματα, αυτό θα φανεί στην πορεία, καθώς οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, το φετινό καλοκαίρι δραστηριοποιούνται με άκρα μυστικότητα στις (περισσότερες) κινήσεις τους.

Ο Έλληνας διεθνής κόμπο-γκαρντ, πάντως, ο οποίος αυτή την περίοδο είναι αφοσιωμένος στην προετοιμασία της Εθνικής μας ομάδας ενόψει Μουντομπάσκετ, δεν αγχώνεται για το μέλλον του. Είναι ξεκάθαρη η επιθυμία του να συνεχίσει στην ομάδα του Πειραιά για τα επόμενα χρόνια, την οποία μάλιστα χαρακτηρίζει ως οικογένεια του, αλλά δεν βιάζεται.

Το γεγονός πως ανανέωσαν ήδη οι δύο συμπαίκτες του (Πρίντεζης, Μάντζαρης) δεν τον αγχώνει, δεν τον προβληματίζει, ούτε όλα αυτά τον κάνουν να νιώθει ανασφάλεια ή να περιμένει σε... αναμμένα κάρβουνα. Έχει συμβόλαιο με την ομάδα για την επόμενη χρονιά και δεν έχει πρόβλημα ακόμη και αν οι συζητήσεις για την ανανέωση της συνεργασίας τους γίνουν το καλοκαίρι του 2015. Προτεραιότητα του αριστερόχειρα γκαρντ, έτσι και αλλιώς, ήταν και είναι ο Ολυμπιακός.

Να τονίσουμε πως αυτό θα είναι το τρίτο συμβόλαιο του Κώστα Σλούκα με τον Ολυμπιακό, ύστερα από το πρώτο του 2008 και εκείνο του 2012, διαπραγματεύσεις μάλιστα που κράτησαν για λίγα λεπτά, καθώς η διοίκηση έχει να το λέει πως με τον 24χρονο γκαρντ τις δύο προηγούμενες φορές συμφώνησαν σε όλα από το πρώτο ραντεβού, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Φέτος, μάλιστα, αναμένεται ο ρόλος του Κώστα Σλούκα να αναβαθμιστεί στο ρόστερ από τον Γιώργο Μπαρτζώκα, δίνοντας στον αριστερόχειρα γκαρντ περισσότερες ευθύνες και αρμοδιότητες τόσο στην δημιουργία, όσο και στην επίθεση.

Καρσίγιακα για Σίμονς, ανοιχτό το ενδεχόμενο παραχώρησης του

Ο Ολυμπιακός δεν αποδέσμευσε τον Σέντρικ Σίμονς, "ανανεώνοντας" του ουσιαστικά το συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν. Όπως έχουμε τονίσει εδώ και μέρες, ο Αμερικανός σέντερ θα υπολογίζεται ενόψει της νέας σεζόν μοναχά για τα ευρωπαϊκά ματς, έχοντας τον ρόλο του τρίτου-τέταρτου σέντερ στο ρόστερ, όντας "πίσω" από τους "βασικούς" Μπράιαντ Ντάνστον και Οθέλο Χάντερ, ενώ στην ομάδα υπάρχει και ο Βασίλης Καββαδάς.

Όπως έχουμε αναφέρει, ο Σέντρικ Σίμονς είχε δυσαρεστηθεί με την παραμονή του στους ερυθρόλευκους, με αποτέλεσμα, μάλιστα, να απολύσει (!) τον ατζέντη του για την τροπή που πήρε η συγκεκριμένη υπόθεση. Όχι, ο παίκτης δεν... αντιπάθησε ξαφνικά τον Ολυμπιακό, απλά, είχε την αίσθηση πως δεν υπολογίζεται ενόψει της νέας σεζόν (δεν είχε και άδικο...), με αποτέλεσμα να ψάχνει ομάδα στην Ευρώπη.

Ξαφνικά, όμως, ο Ολυμπιακός δεν πήρε απόφαση να τον αποδεσμεύσει, καθώς το πιθανότερο ήταν οι Πειραιώτες να τον άφηναν ελεύθερο, αφού και ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν "καιγόταν" για την παραμονή του. Το γεγονός... εξόργισε τον 28χρονο σέντερ, αφού παράλληλα είχε βρει ομάδα στην Τουρκία, έχοντας συμφωνήσει με τον Τραμζονσπόρ με καλές μάλιστα απολαβές και ανέμενε, απλά, το τυπικό της υπόθεσης, δηλαδή την λήξη της συνεργασίας του με τους Πειραιώτες για να συνεχίσει την καριέρα του στη γειτονική χώρα, κάτι που φυσικά δε συνέβη.

Ο Σέντρικ Σίμονς είναι ενοχλημένος για τρία πράγματα: καταρχάς επειδή δεν τον ενημέρωσαν έγκαιρα για το αν τον υπολογίζουν ενόψει της νέας σεζόν, καθώς η πλευρά του παίκτη ισχυρίζεται πως ο Ολυμπιακός ήταν απόμακρος όλο αυτό το διάστημα, δείχνοντας του πως δεν έχει μέλλον στην ομάδα. Δεύτερον, πως ενώ είχε βρει ομάδα, με καλές απολαβές, για να συνεχίσει την καριέρα του, τον ενημέρωσαν την τελευταία στιγμή πως θα μείνει και τρίτον πως ο ρόλος του στο ερυθρόλευκο ρόστερ στη νέα σεζόν θα είναι περιορισμένος, παίζοντας μοναχά στην Ευρώπη.

Από το ερυθρόλευκο στρατόπεδο, πάντως, τονίζουν πως ο Σέντρικ Σίμονς δεσμεύεται με συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και αν θέλει ο παίκτης να αποχωρήσει θα πρέπει να φέρει επίσημη πρόταση στα γραφεία της ΚΑΕ. Για τον Αμερικανό σέντερ απέσυρε το ενδιαφέρον της η Τραμπζονσπόρ (με την οποία είχε συμφωνήσει), αλλά τον παίκτη πλέον θέλει η τουρκική Καρσίγιακα. Οι Πειραιώτες, δεν λένε όχι στο ενδεχόμενο παραχώρησης του Αμερικανού σέντερ. Για να συμβεί αυτό όμως θα πρέπει να ικανοποιηθούν οικονομικά. Είτε με το να δώσουν οι Τούρκοι χρήματα, είτε με το να χαρίσει λεφτά στον σύλλογο ο αθλητής. Υπό προϋποθέσεις, λοιπόν, μπορεί να φύγει ο Σίμονς, αλλά εξίσου πιθανό είναι και να παραμείνει στην ομάδα. Περισσότερα στην πράξη.

Κοντά σε Μουράτο, βλέπει Σταμάτη

Ο Ολυμπιακός έχει ως στόχο να αναβαθμίσει τα μικρά τμήματα της ομάδας μπάσκετ και για αυτόν τον λόγο, παρά το γεγονός πως το ρόστερ έχει συμπληρωθεί (Πέτγουεϊ, Λαφαγιέτ, Ντάνστον, Σπανούλης, Ντάρντεν, Παπαπέτρου, Σλούκας, Σίμονς, Λοτζέσκι, Χάντερ, Πρίντεζης, Αγραβάνης, Μάντζαρης, Κατσίβελης, Χριστοδούλου, Καββαδάς), οι ερυθρόλευκοι κοιτάζουν και περιπτώσεις νεαρών και ταλαντούχων παικτών.

Οι Πειραιώτες βρίσκονται σε επαφές με την ομάδα του ΓΣ Αγίων Αναργύρων, για την μεταγραφή του 17χρονου γκαρντ, Ανδρέα Μουράτο, ο οποίος είναι διεθνής με την Εφήβων. Οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά σε συμφωνία, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να έχει εξαιρετική άποψη για τις δυνατότητες του παίκτη. Στο ενδεχόμενο που αποκτηθεί οριστικά, θα κάνει (κυρίως) προπονήσεις και θα παίζει με την ερυθρόλευκη Εφήβων.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να παρακολουθεί (κάτι που συμβαίνει την τελευταία διετία) και την περίπτωση του Δημήτρη Σταμάτη. Ο νεαρός γκαρντ έχει αφήσει θετικές εντυπώσεις στους ανθρώπους των ερυθρολεύκων και φέτος αναμένεται να κινηθούν για την απόκτηση του. Ο παίκτης έχει συμβόλαιο και ανήκει στον Πανιώνιο, τον οποίο και απέκτησε πέρσι από την Ευρυάλη Γλυφάδας.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ