ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δεν θα "αδειάσει" το ΣΕΦ

Δεν θα "αδειάσει" το ΣΕΦ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ακόμη κι αν τιμωρηθεί για όσα έγιναν στον τρίτο τελικό, ο Ολυμπιακός θα έχει κόσμο σε ενδεχόμενο πέμπτο τελικό κι ο Παντελής Διαμαντόπουλος εξηγεί το γιατί.

Δικαστικές αποφάσεις είναι περιττό και λάθος να προκαταλαμβάνονται. Στην Ελλάδα βέβαια έχει γίνει (σε όλα τα αθλήματα) αγαπημένο χόμπι αυτό. Τέλος πάντων. Όπως επίσης κανείς δε γνωρίζει αν χρειαστεί πέμπτος τελικός στα ελληνικά πλέι- οφ του μπάσκετ. Η σειρά είναι στο 2- 1 και μεταφέρεται στο ΟΑΚΑ. Ακόμη όμως κι αν γίνει παιχνίδι την Κυριακή, θα διεξαχθεί κανονικά με κόσμο και θα το ‘χαν καταλάβει οι άνθρωποι των δυο ομάδων, αν αντί να «τρώγονται» (κλασικά) έψαχναν και έβρισκαν τους κανονισμούς.

Μια προσεκτική ματιά λοιπόν (ένα ψαξιματάκι είναι) αν ρίξει κάποιος στον κανονισμό, θα βγάλει πολύτιμα συμπεράσματα. Επί της ουσίας, το άρθρο 31 παράγραφος 5 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού του ΕΣΑΚΕ ορίζει τα ακόλουθα: « Οι αποφάσεις που αφορούν διεξαγωγή του αγώνα χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών) εκτελούνται την επόμενη από την έκδοσή τους αγωνιστική ημέρα κατά την οποία η ΚΑΕ είναι γηπεδούχος, εκτός αν μεταξύ της έκδοσης της απόφασης και της τέλεσης του αγώνα μεσολαβεί χρονικό διάστημα μικρότερα από πέντε ημέρες, οπότε η απόφαση εκτελείται τη μεθεπόμενη αγωνιστική. Για τον υπολογισμό των πέντε (5) ημερών δεν υπολογίζεται η ημέρα έκδοσης της απόφασης και η ημέρα τέλεσης του αγώνα».

Με δυο λόγια, από τη στιγμή που σήμερα (5/6) δεν έγινε κλήση από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ κι άρα δεν βγήκε κάποια τιμωρία, ακόμα κι αν αυτό συμβεί την Τρίτη 6/6 και στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός τιμωρηθεί με… κλειστές πόρτες (γιατί βάσει όσων έχουν καταγραφεί πάει πιθανότατα για πρόστιμο), τότε η όποια τιμωρία της έδρας μεταφέρεται για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ