ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δέκα πράγματα που δεν ξέρεις για τον Πάτρικ Γιανγκ

Δέκα πράγματα που δεν ξέρεις για τον Πάτρικ Γιανγκ

Είναι εκπληκτικός μαθητής, τραγουδιστής και παίκτης του μπέιζμπολ. Μπασκετμπολίστας έγινε κατά λάθος. Το Sport24.gr παρουσιάζει 10 πράγματα που δεν ξέρετε για τον Πάτρικ Γιανγκ. Και πρέπει να μάθετε (γιατί πρόκειται για ιδιαίτερη περίπτωση παίκτη).

1) Ο Πάτρικ Γιανγκ είναι πιο καλός μαθητής από σένα

Και μένα. Και όλους τους παίκτες της Euroleague. Και οι δύο γονείς του ήταν καθηγητές. Μάλιστα η μητέρα του, Μπενίτα, έγινε η πρώτη Αφροαμερικανή που αποφοίτησε από το "The Bolles School" το 1976. Οπότε καταλαβαίνει κανείς ότι ο κανόνας στο σπίτι των Γιανγκ ήταν "πρώτο διάβασμα και μετά σπορ". Έτσι ο θηριώδης σέντερ έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Φλόριντα που κερδίζει τρεις φορές τον τίτλο του "καλύτερου μαθητή-αθλητή" της περιφέρειας SEC. Από τους Γκέιτορς αποφοίτησε με πτυχίο στις τηλεπικοινωνίες. Ο ίδιος έχει παραδεχτεί ότι το τελετουργικό του πριν από τα παιχνίδια είναι διάβασμα, ύπνος και μπάνιο.

2) Ο Πάτρικ Γιανγκ κάνει γυμναστική σέρνοντας αυτοκίνητα

Σε ερώτηση για το ποιος ήρωας κόμιξ θα ήθελε να είναι, απάντησε το λογικό: "Χαλκ". Και μετά είπε Σούπερμαν. Αλλά ας μείνουμε στο Χαλκ. Ο Πάτρικ Γιανγκ έχει μια εντυπωσιακή σωματοδομή, την οποία έχτισε χωρίς να κάνει βάρη. Η δική του έννοια γυμναστικής είναι να τρέχει με σάκους του μποξ αγκαλιά, να σηκώνει λάστιχα φορτηγών και να σέρνει αυτοκίνητα με σκοινί. Δείτε το σχετικό βίντεο από την πρωινή γυμναστική του Πάτρικ Γιανγκ:

3) Ο Πάτρικ Γιανγκ τραγουδάει πολύ (πολύ) καλά

Όταν δοκιμαζόταν στους Χόρνετς τον είχαν ρωτήσει "τι δεν ξέρει ο κόσμος για σένα". Κι εκείνος απάντησε "ότι τραγουδάω καλά". Γα την ακρίβεια πιάνει αρκετές ψηλές νότες. Να και ένα βίντεο που το αποδεικνύει τραγουδώντας στην τουρκική τηλεόραση (στο 0.37'')

4) Ο Πάτρικ Γιανγκ έγινε μπασκετμπολίστας λόγω ενός ελέγχου

Ο πατέρας του μπορεί να έπαιζε φούτμπολ, η αδερφή του είχε πάρει υποτροφία για να παίζει γκολφ, αλλά εκείνος από μικρός λάτρευε το μπέιζμπολ. "Δεν ξέρω αν ξέρετε γιατί σταμάτησα το μπέιζμπολ. Γύρισα με τρία "C" στον έλεγχο. Όταν τον είδε η μαμά μου, μου ζήτησε να επικεντρωθώ στα μαθήματα και ότι πρέπει να διαλέξω ένα μόνο σπορ: ή το μπάσκετ ή το μπέιζμπολ". Κι έτσι σταμάτησε.

Δέκα πράγματα που δεν ξέρεις για τον Πάτρικ Γιανγκ

5) Ο Πάτρικ Γιανγκ είναι αλτικός. Και τρομερά δυνατός (αλλά με στοιχεία)

Το άλμα του μετρήσει 95 εκατοστά. Είχε το μεγαλύτερο από όλους τους παίκτες της χρονιάς του ντραφτ του 2014. Επίσης, έκανε 25 επαναλήψεις στα 85 κιλά (πιέσεις στήθους). Δύο λιγότερες από το ρεκόρ στην ιστορία του ντραφτ. Το ρεκόρ για το άλμα (1.17) κατέχει ο Ντι Τζέι Στέφενς που έπαιξε στο Ρέθυμνο. Το ρεκόρ επαναλήψεων στις πιέσεις στήθους το έχει από το 2003 (27) ο Τζέισον Κιπ. Να σημειωθεί για παράδειγμα ότι ο Κέβιν Ντουράντ δεν έκανε ούτε μια (!) Και δεν είναι μόνος. Μηδέν επαναλήψεις είχαν κι άλλοι all-star όπως ο Τζαμάλ Κρόφορντ, ο Μόντα Έλις, ο Τι Τζέι Φορντ κι ο Λιοιύκ Ράιντνουρ.

6) Ο Πάτρικ Γιανγκ δεν χάνει παιχνίδια

Έπαιξε σε όλα τα κολεγιακά ματς την τετραετία που βρισκόταν στο πανίσχυρο Φλόριντα του Μπίλι Ντόνοβαν. Είναι δεύτερος σε παιχνίδια στην ιστορία του σχολείου. Τέλειωσε την καριέρα του ως ο 11ος "Αλιγάτορας" που ξεπέρασε τους 1.300 πόντους και τα 800 ριμπάουντ. Επίσης έπαιξε σε ένα φάιναλ-φορ. Την τελευταία του χρονιά είχε 11.0 πόντους, 6.2 ριμπάουντ, 1.1 κοψίματα και 54% στα δίποντα. Το ρεκόρ του είναι 25 πόντοι, 14 ριμπάουντ και 6 κοψίματα.

7) Ο Πάτρικ Γιανγκ θέλει να σταματήσει τον πόλεμο στο Σουδάν

Όταν ήταν στο κολέγιο πήγε ένα ταξίδι στην Αφρική. Που του άλλαξε τη ζωή. Για αυτό και έχει βάλει σκοπό ζωής να σταματήσει τη γενοκτονία στο Νταρφούρ του Σουδάν.

8) Ο Πάτρικ Γιανγκ κάνει την πλάκα του στα social media.

Είτε μιλάμε για Twitter (έχει 43 χιλιάδες followers). Είτε για Instagram. Βάζει φωτογραφίες από την παραλία, από αυτά που τρώει, από το κολέγιο, με τους φίλους του, ή με τη ροζ παιδική τσάντα που του χρέωσαν όταν ήταν rookie στους Πέλικανς.

9) Ο Πάτρικ Γιανγκ έχει παίξει στην εθνική Αμερικής

Αγωνίστηκε το 2011 στην U19 και το 2010 στην U18. Μαζί με τον Τιμ Χάρνταγουεϊ τζούνιορ και τον Νταγκ ΜακΝτέρμοτ. Το 2011 είχε 9.7 πόντους και 6.8 ριμπάουντ οδηγώντας τις ΗΠΑ στο χρυσό μετάλλιο (σ.σ νίκησαν την Αυστραλία με 78-77). Στον τελικό είχε 9 πόντους και 5 ριμπάουντ.

10) Ο Πάτρικ Γιανγκ είναι πολύ καλός αμυντικός

Στη σελίδα του στους Gators αναφέρεται ότι είναι από τους καλύτερους pick-n-roll αμυντικούς στην Αμερική. Πέρα από αυτό είναι "σεσημασμένος" ριμπάουντερ και μπλοκέρ. Για αυτό κι είχε αναδειχτεί αμυντικός της χρονιάς στην περιφέρεια SEC. Φήμη που τον συνόδευσε και πέρσι στη Γαλατάσαραϊ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ