ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αυτοί μπορεί να γίνουν αντι-Μπιρτς στον Ολυμπιακό

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / ANADOLOU EFES - OLYMPIAKOS (Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / ANADOLOU EFES - OLYMPIAKOS (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Με τον Κεμ Μπιρτς να “αποχαιρετά” τον Ολυμπιακό με προορισμό το ΝΒΑ, το Sport24.gr παρουσιάζει 5 περιπτώσεις παικτών που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τον αντικαταστάτη του.

Ο Κεμ Μπιρτς αποτελεί πλέον παρελθόν από τον Ολυμπιακό. Ο Καναδός σέντερ ενημέρωσες χθες (10/7) ότι θα πληρώσει την ρήτρα που είχε στο συμβόλαιό του προκειμένου να αγωνιστεί στο ΝΒΑ, αφού συμφώνησε με τους Orlando Magic . Κάπως έτσι, οι “ερυθρόλευκοι” είναι πλέον αναγκασμένοι να ψάξουν για τον αντικαταστάτη του.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει δημιουργήσει... σχολή στην Ευρώπη με τους βραχύσωμους, αθλητικούς σέντερ. Ξεκίνησε με τον Κάιλ Χάινς, για να συνεχίσει με τον Τζόι Ντόρσεϊ, τον Μπράιαντ Ντάνστον, τον Οθέλο Χάντερ, τον Πάτρικ Γιανγκ και τον Κεμ Μπιρτς. Τώρα, λοιπόν, καλείται να βρει τον επόμενο της λίστας.

Το έργο των “ερυθρόλευκων” δεν είναι εύκολο, καθώς ψάχνει για κάτι πολύ συγκεκριμένο: Έναν undersized σέντερ, με αθλητικά προσόντα, καλό ριμπάουντερ, ο οποίος μπορεί να παίξει καλά το Πικ εν Ρολ και παράλληλα να υποστηρίξει καλά την άμυνα με αλλαγές στην πίσω πλευρά του παρκέ.Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι στην αγορά δεν υπάρχουν και λύσεις. Σαφώς και υπάρχουν, αρκεί μία ομάδα να είναι διατεθειμένη να ψάξει. Και ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι ξέρει να ψάχνει στα σωστά μέρη.

To Sport24 λοιπόν έκανε και αυτό την δική του... έρευνα αγοράς και παρουσιάζει τους 5 παίκτες που φαίνεται να ταιριάζουν στο προφίλ του παίκτη που ψάχνει ο Ολυμπιακός για την ρακέτα του, προσθέτοντας μία απαραίτητη υποσημείωση: Δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, βρίσκεται στο Λας Βέγας για το Summer League του ΝΒΑ, δεν αποκλείεται να βρει εκεί κάποια ενδιαφέρουσα περίπτωση.

Λατάβιους Ουίλιαμς (28 χρονών, 2.03 μέτρα)

Αυτοί μπορεί να γίνουν αντι-Μπιρτς στον Ολυμπιακό


Αν υπάρχει ένας παίκτης του οποίου το προφίλ μοιάζει να είναι ακριβώς αυτό που ψάχνει ο Ολυμπιακός, αυτός είναι ο Λατάβιους Ουίλιαμς, ο οποίος την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στην Ούνικς Καζάν.

Ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ έχει πλούσια αθλητικά προσόντα και είναι ένας από τους καλύτερους ψηλούς στην Ευρώπη σε καταστάσεις Πικ Εν Ρολ, αλλά και ένας εξαιρετικός ριμπάουντερ. Πολύ σημαντικό είναι επίσης ότι τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται σταθερά στο υψηλότερο επίπεδο. Η αλήθεια βέβαια είναι πως δεν είναι καλός μπλοκέρ, αφού την σεζόν που ολοκληρώθηκε έκανε μετά βίας μισό κόψιμο ανά παιχνίδι.

Τζαμέλ ΜαΚλίν (29 χρονών, 2.03 μέτρα)

Αυτοί μπορεί να γίνουν αντι-Μπιρτς στον Ολυμπιακό


Την τελευταία διετία ο Τζαμελ ΜαΚλίν βρέθηκε στην Αρμάνι Μιλάνο, η οποία προς το παρόν δεν έχει κάνει κίνηση για να ανανεώσει το συμβόλαιό του, ενώ χθες (10/7) ανακοίνωσε και την απόκτηση του Πάτρικ Γιανγκ. Η αλήθεια είναι ότι ο 29χρονος σέντερ μοιάζει πράγματι μία ενδιαφέρουσα περίπτωση.

Ο ΜαΚλίν έχει κι αυτός τα στοιχεία που ψάχνει ο Ολυμπιακός (αθλητικός, καλός ριμπάουντερ, παίζει καλά το πικ εν ρολ), ωστόσο το ακόμα καλύτερο στην περίπτωσή του είναι ότι μπορεί να προσφέρει και με άλλους τρόπους στην επίθεση. Συγκεκριμένα, μπορεί να παίξει δηλαδή με πλάτη στο καλάθι, ενώ είναι και αρκετά καλός πασέρ. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι στην άμυνα δεν είναι τόσο καλός όσο στην επίθεση. Παραμένει όμως ένας παίκτης που μπορεί να δώσει τα στοιχεία που ψάχνει ο Ολυμπιακός, μαζί με μερικά εύκολα καλάθια στο post.

Μάρκους Σλότερ (32 χρονών, 2.03 μέτρα)

Αυτοί μπορεί να γίνουν αντι-Μπιρτς στον Ολυμπιακό


Ο μεγαλύτερος σε ηλικία αυτής της λίστας και – απολύτως λογικά – ο πιο έμπειρος. Ο Μάρκους Σλότερ είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στην Ευρώπη. Η άμυνά του σε καταστάσεις Πικ εν Ρολ τον κάνει πολύτιμο, ενώ παίζει σε αρκετά καλό βαθμό και το Πικ εν Ρολ στην επίθεση. Έχει βέβαια και κάποια τρανταχτά μειονεκτήματα.

Ο Σλότερ είναι πολύ περιορισμένος επιθετικά, σε βαθμό που είναι σχεδόν ακίνδυνος. Το μεγαλύτερο “μείον” στην περίπτωσή του ωστόσο είναι το γεγονός ότι έχασε μεγάλο μέρος της περσινής σεζόν λόγω τραυματισμού. Δεδομένου λοιπόν ότι ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει μέχρι στιγμής ότι δεν σκοπεύει να προχωρήσει στην απόκτηση ενός παίκτη με ιστορικό τραυματισμών, η περίπτωσή του μάλλον μένει πιο πίσω.

Τρέβορ Εμπάκουε (28 χρονών, 2.07 μέτρα)

Αυτοί μπορεί να γίνουν αντι-Μπιρτς στον Ολυμπιακό


Από το 2013, όταν και αποφοίτησε από το κολέγιο της Μινεσότα, ο Τρέβορ Εμπάκουε , “βγάζει” με επιτυχία το “ψωμί” του στα Ευρωπαϊκά γήπεδα. Και αυτό που τον έχει βοηθήσει σε αυτό δεν είναι άλλο από τα αθλητικά του προσόντα, που τον βοηθούν να είναι αποδοτικός και στις δύο πλευρές του παρκέ. Πρόκειται για ακόμα έναν παίκτη που παίζει καλά το Πικ εν Ρολ και, όπως και οι άλλοι παίκτες της λίστας, είναι καλός ριμπάουντερ.

Ίσως πάντως αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι η ικανότητά του στην άμυνα ψηλά, αφού είναι ο καλύτερος μπλοκέρ αυτής της λίστας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το περσινό καλοκαίρι είχε υπογράψει στη Μάλαγα, αλλά η Ισπανική ομάδα έλυσε άμεσα το συμβόλαιό του προφασιζόμενη ιατρικούς λόγους, ωστόσο ακολούθως ο Εμπάκουε υπέγραψε συμβόλαιο με την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, έχοντας μία γεμάτη σεζόν.

Τζεφ Έιρς (30 χρονών, 2.08 μέτρα)

Αυτοί μπορεί να γίνουν αντι-Μπιρτς στον Ολυμπιακό


Την φετινή σεζόν ο Τζεφ Έιρς πέρασε και... δεν ακούμπησε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Αυτό όμως δεν ήταν δικό του λάθος, αφού ήρθε ως λύση ανάγκης υπογράφοντας δίμηνο συμβόλαιο, χωρίς ποτέ ουσιαστικά να γίνει μέλος του ροτέισον. Αυτό όμως δεν τον κάνει απαραίτητα κακό παίκτη.

Ο Έιρς είναι ο πιο ψηλός παίκτης αυτής της λίστας και ίσως ο πιο προικισμένος επιθετικά μετά τον Τζαμέλ ΜαΚλίν. Κι αυτός βέβαια χρειάζεται την βοήθεια των συμπαικτών του για να σκοράρει, ωστόσο, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους, μπορεί υπό προϋποθέσεις να σουτάρει από τα 3-4 μέτρα, κάτι που ανοίγει άλλους δρόμους για τους υπόλοιπους. Ο Έιρς βέβαια έχει και ένα μεγάλο μειονέκτημα: Ουσιαστικά δεν έχει παραστάσεις από το Ευρωπαϊκό μπάσκετ, κάτι που συνήθως αποτελεί μεγάλο "μείον" στις αναζητήσεις του Ολυμπιακού, που θέλει οι παίκτες του να έχουν Ευρωπαϊκές εμπειρίες.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ