ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Άρης-Ολυμπιακός 65-78

Άρης-Ολυμπιακός 65-78
Σπανούλης INTIME SPORTS

Το πρωτάθλημα της Α1 ξεκίνησε με τον χειρότερο (!!) τρόπο στο Αλεξάνδρειο, όπου οι παίκτες του Ολυμπιακού επικράτησαν της μεικτής... εφηβικού και ξένων του Άρη με 78-65.

Οι "ερυθρόλευκοι", ωστόσο, μόνο κερδισμένοι δεν βγήκαν, παρά το ροζ φύλλο αγώνα. Περισσότερο θα θυμούνται το παιχνίδι οι γηπεδούχοι που είδαν τους "μικρούς" Χρυσικόπουλο-Μποχωρίδη να λάμπουν και τους Έλληνες παίκτες να στέκονται στο ύψος τους και στο πλευρό του ΠΣΑΚ.

Μάλιστα οι Πειραιώτες βρέθηκαν προ εκπλήξεως στο πρώτο ημίχρονο, όταν είδαν τον Αρη να προηγείται με 8 πόντους κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου και με 37-35 στο 20'. Στην επανάληψη, ωστόσο, η πλάστιγγα έγειρε για την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς που βρήκε λύσεις στα πρόσωπα των Παπανικολάου και Σπανούλη για να φτάσει στην άνετη -τελικά- επικράτηση.

Έσπασαν την απεργία

Οι παίκτες του Ολυμπιακού το 'παν και το 'καναν. Λίγο μετά τις 16.00 ξεκίνησαν να γυμνάζονται κανονικά με πλήρη σύνθεση στο παρκέ του Αλεξανδρείου. Την ίδια ώρα οι άνθρωποι του Άρη "κατέβαζαν" τους τέσσερις ξένους τους (Ντάντσον, Τάκερ, Πιρς, Μπορόβνιακ) και εφήβους, μεταξύ αυτών κι ο Λίνος Χρυσικόπουλος που ακόμη δεν έχει υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο κι επομένως δεν είναι μέλος του ΠΣΑΚ.

Μαζί με αυτούς "ντύθηκε" κι ο Χρήστος Ταπούτος, ο οποίος κάθισε στον πάγκο αλλά δεν αγωνίστηκε ούτε δευτερόλεπτο.

Να σημειωθεί ότι ο λιγοστός κόσμος που βρέθηκε στο Αλεξάνδρειο (προφανώς οι οπαδοί είχαν... παγώσει με τη φιλολογία των τελευταίων ημερών σχετικά με τη διεξαγωγή ή όχι της αναμέτρησης), αποδοκίμασε έντονα τους "ερυθρόλευκους", αλλά και τον πρόεδρο του ΠΣΑΚ, Λάζαρο Παπαδόπουλο.

Σε κόκκινο πανί εξελίχθηκε κι ο Γιάννης Μπουρούσης, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου των Ελλήνων Παικτών, αλλά κι οι Σπανούλης, Παπαλουκάς, για να καταλήξουν οι φίλοι του Άρη τραγουδώντας εν χορώ: "με το έτσι, με το θέλω, καταντήσατε το άθλημα μπ...λο".


Η... παγωμένη (από κάθε άποψη) ατμόσφαιρα λειτούργησε ευεργετικά υπέρ του Άρη, που στο ξεκίνημα του αγώνα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Ντάντσον απέναντι στον Νεστέροβιτς, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Αντίθετα ο Σλοβένος ήταν αυτός που κέρδισε τις περισσότερες μάχες και σκοράροντας 6 γρήγορους πόντους έβαλε την ομάδα του στη θέση του οδηγού (11-5).

Τα κοντά σχήματα του Ντρούκερ, ωστόσο, δημιούργησαν προβλήματα στους Πειραιώτες. Ο Τάκερ (που έπαιξε στο "4") κι ο Πιρς πήραν αρκετές ατομικές προσπάθειες και κατάφεραν να φέρουν τον Άρη μπροστά στο σκορ κι ενώ προηγουμένως ο... γεννημένος το 1994 Λευτέρης Μποχωρίδης σήκωσε το Αλεξάνδρειο στο πόδι!

Ο αριστερόχειρας φοργουορντ, που υπό άλλες συνθήκες θα αγωνιζόταν αυτό το Σάββατο με την εφηβική ομάδα, με σουτ από τα 6 μέτρα ξεσήκωσε τον κόσμο κι ουσιαστικά έδωσε στους συμπαίκτες του το έναυσμα για αντεπίθεση! Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τέλος του δεκαλέπτου οι "κιτρινόμαυροι" προηγήθηκαν με 15-14 (δια χειρός Πιρς), ενώ στη συνέχεια ξέφυγαν ακόμη περισσότερο.

Ο μικρός που έπαιξε 15 σερί λεπτά στο πρώτο ημίχρονο έγινε... πρωταγωνιστής μαζί, με τον Χρυσικόπουλο στο 28-20 του 14'. Η επιστροφή του Σπανούλη, ωστόσο, στο παρκέ άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα. Ο Λαρισαίος γκαρντ μαζί με τον Κέσελ έκαναν το 35-35 (στοίχισε στους γηπεδούχους το 3ο φάουλ του Μπορόβνιακ), πριν μιλήσει και πάλι ο Πιρς στην τελευταία επίθεση της ομάδας του για το 37-35 της ανάπαυλας.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι "ερυθρόλευκοι" επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν την υπεροχή τους κοντά στο καλάθι, αλλά και την ευχέρεια του Σπανούλη στο πικ-εν-ρολ. Στην επανάληψη αυτό που τους βόλεψε ήταν ο γρήγορος ρυθμός κι η παρουσία του Ζόραν Ερτσέγκ. Ο... συνδυασμός αποδείχτηκε καταλυτικός για την ομάδα του Ίβκοβιτς που ξέφυγε με 9 πόντους (49-40).

Ο Βασίλης Σπανούλης συνέχισε να κάνει τη ζημιά στους μαχητικούς Θεσσαλονικείς, που είδαν τους δύο Αμερικανούς (Πιρς και Τάκερ) να μονοπωλούν τις επιθέσεις κατά την τρίτη περίοδο, η οποία συνοδεύτηκε με το 60-47 υπέρ του Ολυμπιακου.

Στην τελευταία περίοδο ο Τάκερ με ένα... σόλο κατάφερε να βάλει προσωρινά την ομάδα του μες στο ματς. Συγκεκριμένα πέτυχε έξι προσωπικούς πόντους, συνδυάζοντας το τελευταίο καλάθι του προσωπικού του σερί με μια επίδειξη... ντρίμπλας (σταυρωτή-ραχιαία-reverse) περνώντας τρεις "ερυθρόλευκους" για το 54-62.

Ουσιαστικά αυτός που "καθάρισε" και πάλι για τον Ολυμπιακό ήταν ο Βασίλης Σπανούλης με τρίποντο-μαχαιριά, το οποίο εδραίωσε το διψήφιο προβάδισμα των Πειραιωτών, το οποίο ήταν αρκετό για την τελική επικράτηση στα τελευταία τέσσερα λεπτά, διάστημα στο οποίο οι γηπεδούχοι έμειναν από δυνάμεις κι οι ρεζέρβες του Ολυμπιακού έκαναν το 78-65.

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 37-36, 47-60, 65-78

Άρης (Σαρόν Ντρούκερ): Πιρς 12, Ντάνστον 3, Τάκερ 23 (1), Μανδαλτσής, Σιώπης, Κάσουρας, Βασιλειάδης, Μπορόβνιακ 11, Χρυσικόπουλος 8, Μποχωρίδης 8.

Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 2, Νεστέροβιτς 10, Λούκας 5, Σπανούλης 20 (3), Μπουρούσης 12, Κέσελ 10 (1), Μαυροκεφαλίδης 2, Νίλσεν 6, Παπανικολάου 8, Ερτσέγκ 3 (1), Κατσίβελης.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ