ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η συμφωνία Παπανικολάου-Μπαρτσελόνα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η συμφωνία Παπανικολάου-Μπαρτσελόνα
INTIME SPORTS

Ο Τσάβι Πασκουάλ καλωσόρισε, τηλεφωνικώς, τον Κώστα Παπανικολάου στην Μπαρτσελόνα. Μέχρι το μεσημέρι θ’ ανακοινωθεί επισήμως η απόκτησή του από τους "Μπλαουγκράνα". Διαβάστε σε άλλο ένα αποκλειστικό ρεπορτάζ του Sport24.gr με όλες τις λεπτομέρειες.

Εξακριβωμένες πληροφορίες του Sport24.gr στην Ισπανία, είπαν πως ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ, όταν –το βράδυ της Πέμπτης- δέχθηκε το τηλεφώνημα του τζένεραλ μάνατζερ του τμήματος μπάσκετ, Χουάν Κρέους, που ήθελε να του ζητήσει την άδεια για ν’ ανεβάσει την προσφορά προς τον Παπανικολάου, τον ρώτησε ορθά κοφτά: " Πόσο τόν θέλετε στην ομάδα;".

Ο Κρέους απάντησε: " Πάρα πολύ". Ο Ροσέλ ήταν απόλυτος : " Κάντε του μία πρόταση που δεν μπορεί ν’ αρνηθεί". Και κάπως έτσι, μετά το 1.500.000 ευρώ που συμφώνησε να καταβάλει στον Ολυμπακό, η Μπαρτσελόνα, όπως αποκάλυψε χθες το βράδυ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το Sport24.gr, προσέφερε στον διεθνή φόργουορντ τριετές συμβόλαιο αντί 5.500.000 ευρώ (καθαρά, συμπεριλαμβανομένων των πριμ στόχων).

Ήταν μία πρόταση που οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, ήταν αδύνατον να "ματσάρουν" (βάσει των σημερινών οικονομικών δεδομένων στη χώρα μας) και ο Παπανικολάου, που περίμενε ένα σινιάλο από τους "ερυθρόλευκους" για να παραμείνει στον Πειραιά, δεν μπορούσε να μην τη δεχθεί!

Έτσι ολοκληρώθηκε μία συμφωνία που άφησε και τις τρεις πλευρές ικανοποιημένες:

Τον Ολυμπιακό, γιατί έβαλε στα ταμεία του 1.500.000 ευρώ, για έναν παίκτη που το 2009 τον αγόρασε 950.00 ευρώ και πιθανότατα να τον έχανε άνευ ανταλλάγματος το επόμενο καλοκαίρι, οπότε και θα έμενε ελεύθερος.

Την Μπαρτσελόνα επειδή έβαλε στις τάξεις της ένα ανερχόμενο αστέρι πρώτης γραμμής, ρεφάροντας μάλιστα εντυπωσιακά για το φιάσκο με την υπόθεση Σπανούλη, που έμεινε στον Ολυμπιακό.

Τον Κώστα Παπανικολάου, γιατί μέσα σε ένα 48ωρο είδε τις ετήσιες απολαβές του σχεδόν να υπερτριπλασιάζονται σε σχέση με τις 500.000 ευρώ, που θα λάμβανε τη σεζόν 2013-14 από τον Ολυμπιακό, ως μέλος –πλέον- του μεγαλύτερου αθλητικού κλαμπ του πλανήτη, όπως είναι η Μπαρτσελόνα.

Ήταν αποφασισμένοι οι "Μπλαουγκράνα"

Όταν η Μπαρτσελόνα επικοινώνησε για πρώτη φορά με τον Ολυμπιακό για τον Παπανικολάου, εν αγνοία του παίκτη που έμαθε αργότερα από τη διοίκηση των "ερυθρολεύκων" πως διαπραγματεύεται την πώλησή του, στις αρχές Ιουλίου ήταν αποφασισμένη να τον αποκτήσει. Δεν πτοήθηκε από την υψηλή τιμή εκκίνησης, που έθεσε ο Ολυμπιακός, όταν ζήτησε 4.000.000 ευρώ.

Οι Καταλανοί άρχισαν να νιώθουν σιγουριά για το θέμα, όταν οι "ερυθρόλευκοι", στην επόμενη επαφή, έριξαν τις απαιτήσεις τους, σχεδόν κατά 40%, ζητώντας 2.500.000 ευρώ, όπως αποκάλυψε την Τετάρτη το Sport24.gr. Τότε "άναψαν" οι διαπραγματεύσεις, με τον Ολυμπιακό να "πέφτει" στο 1.800.000 ευρώ, την Μπάρτσα να προσφέρει 1.400.000 ευρώ, κι εν τέλει να δίνει 1.500.000 ευρώ κλείνοντας το deal με τον Ολυμπιακό.

Υπό κανονικές συνθήκες η μεταγραφή θα μπορούσε ν’ ανακοινωθεί λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όμως στην Μπαρτσελόνα δεν ήθελαν να συμπέσει με τα θλιβερά νέα της αποχώρησης του Τίτο Βιλανόβα, από το τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας ποδοσφαίρου, λόγω επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του.

" Ήταν μία δύσκολη μέρα για τον σύλλογο η χθεσινή, λόγω του θέματος του Βιλανόβα. Δεν υπήρχε περίπτωση ν’ ανακοινωθεί η μεταγραφή", είπε στο Sport24.gr παράγοντας των "Μπλαουγκράνα", που ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του.

Ο ίδιος αποκάλυψε στο Sport24.gr το τηλεφώνημα του Τσάβι Πασκουάλ, του προπονητή της Μπαρτσελόνα, στον Παπανικολάου και το καλωσόρισμά του στο καμάρι της Καταλωνίας. Βεβαίως, εκτός κι αν μεσολάβησε διερμηνέας, οι Πασκουάλ και Παπανικολάου δεν πρέπει να είπαν και πολλά, αφού ο κόουτς των Καταλανών, δεν μιλά παρά ελάχιστα Αγγλικά.

Οι "Μπλαουγκράνα" περιμένουν τον Έλληνα άσο στη Βαρκελώνη, εντός των ημερών, για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να παρουσιαστεί με κάθε επισημότητα. Αυτό σημαίνει ότι θα λείψει για 1-2 μέρες από την Εθνική, που συγκεντρώνεται τη Δευτέρα, για την προετοιμασία εν’ όψει του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.

Δεκτές όλες οι απόψεις και στο Twitter @ndpapaioannou

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ