ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Από Δευτέρα οι εξελίξεις

Από Δευτέρα οι εξελίξεις
INTIME SPORTS

Από την Δευτέρα θα υπάρξουν εξελίξεις στον Ολυμπιακό, έχοντας πρώτα ραντεβού με τον Σλούκα και ακολούθως με τον Ντάνστον. Όλους του θέλει ο Σφαιρόπουλος, επιθυμεί και τον Πέτγουεϊ, αρκεί να είναι υγιής.

Νηνεμία θα επικρατήσει τις επόμενες μέρες στα μεταγραφικά, αλλά και στις ενδεχόμενες ανανεώσεις συμβολαίων, στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Εξελίξεις σε αυτά τα θέματα θα έχουμε από την Δευτέρα (22/6).

Αισιοδοξία για ανανέωση με Σλούκα

Πρώτο μέλημα της ΚΑΕ Ολυμπιακός είναι η περίπτωση του Κώστα Σλούκα. Ο παίκτης θα μιλήσει τόσο με την διοίκηση του συλλόγου για το οικονομικό κομμάτι στο συμβόλαιο του, όσο και με τον προπονητή του, Γιάννη Σφαιρόπουλο, για τον ρόλο του στην ομάδα ενόψει της νέας σεζόν. Όπως έχει τονίσει, θα δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στο αγωνιστικό και λιγότερη στο οικονομικό κομμάτι.

Διάθεση των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου είναι να έρθουν σε συμφωνία με τον 25χρονο γκαρντ, ανανεώνοντας την συνεργασίας τους για την επόμενη τριετία, όντας πρόθυμοι να κάνουν την δική τους υπέρβαση ώστε να κρατήσουν τον παίκτη στο μεγάλο λιμάνι, ο οποίος αποτελεί μέλος του βασικού κορμού των επιτυχιών την τελευταία τετραετία. Προτεραιότητα του αθλητή, αλλά και μεγάλη του επιθυμία (όπως έχει σχολιάσει αρκετές φορές), είναι το να συνεχίσει την καριέρα του φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα. Το κλίμα είναι θετικό και υπάρχει αισιοδοξία και από τις δύο πλευρές πως θα υπάρξει συμφωνία.

Ο Ντάνστον έχει να διαλέξει μεταξύ Πειραιά και Κωνσταντινούπολης

Ακολούθως θα υπάρξει επαφή και με τον Μπράιαντ Ντάνστον, του οποίου το συμβόλαιο επίσης εκπνέει φέτος. Ο Ολυμπιακός είναι ενήμερος πως ο Αμερικανός σέντερ έχει καλή οικονομική πρόταση από την Αναντολού Εφές, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να μπουν σε διαδικασία πλειστηριασμού για την παραμονή του στο μεγάλο λιμάνι.

Θα του κάνουν μία πρόταση με αύξηση στις αποδοχές του, αλλά δεν πρόκειται να ματσάρουν τα δολάρια (περίπου 900.000$ τον χρόνο) των Τούρκων. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τον θέλει στην ομάδα της νέας σεζόν, έχει ζητήσει την παραμονή του 29χρονου σέντερ, η διοίκηση θα κάνει την προσφορά της και από εκεί και πέρα είναι στο χέρι του παίκτη αν θα προτιμήσει τον Πειραιά ή την Κωνσταντινούπολη για να συνεχίσει την καριέρα του.

Ο Σφαιρόπουλος θέλει να τους κρατήσει σχεδόν όλους!

Στον Ολυμπιακό έχουν πάρει απόφαση να κρατήσουν σχεδόν όλους τους παίκτες τους για τη νέα σεζόν. Αυτή είναι η επιθυμία του Γιάννη Σφαιρόπουλου, καθώς έχει μείνει ικανοποιημένος τόσο από τη ποιότητα του ρόστερ, όσο και από τις δυνατότητες της ομάδας του, η οποία πέρα ότι κατέκτησε το Πρωτάθλημα στην Ελλάδα, συμμετείχε και στον τελικό της Euroleague.

Οι Πειραιώτες θα ενεργοποιήσουν σίγουρα την οψιόν στο συμβόλαιο του Οθέλο Χάντερ, ενώ αυτό αναμένεται να συμβεί τόσο με τον Όλιβερ Λαφαγιέτ, όσο και με τον Τρεμέλ Ντάρντεν. Και οι τρεις έχουν συμβόλαιο 1+1 με το δικαίωμα της αυτόματης ανανέωσης να το έχει ο Ολυμπιακός. Υπάρχει σχεδιασμός για το ρόστερ της νέας σεζόν και το πλάνο θα αλλάξει μόνο αν υπάρξουν απώλειες (παράδειγμα αν δεν ανανεώσουν οι Σλούκας και Ντάνστον).

Το θέμα με τον Πέτγουεϊ είναι ιατρικό

Οι Πειραιώτες θα έχουν συνάντηση και με τον Μπρεντ Πέτγουεϊ, συζητώντας την ανανέωση της συνεργασίας τους. Εδώ το θέμα δεν θα είναι τόσο το οικονομικό, όσο το... ιατρικό. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τον θέλει στην ομάδα της νέας σεζόν, εκτιμά πως στον ρόλο του (σε άμυνα και ριμπάουντ) είναι πολύτιμος, αλλά τόσο ο κόουτς, όσο και η διοίκηση, θέλουν να σιγουρευτούν για την κατάσταση της υγείας του αθλητή.

Θα υπάρξει επικοινωνία με τους γιατρούς και ενδεχομένως ο παίκτης να χρειαστεί να κάνει επέμβαση στον (ταλαιπωρημένο) ώμο του ώστε να ξεπεράσει 100% το πρόβλημα του. Δύο όμως είναι τα ερωτήματα: θα δεχτεί ο Αμερικανός να χειρουργηθεί; Και εφόσον αποφασίσει να κάνει επέμβαση, πόσο καιρό θα χρειαστεί να λείψει; Οι ερυθρόλευκοι θα προχωρήσουν αναλόγως με τις απαντήσεις που θα πάρουν. Μοναχά αν δεν πάρουν τις επιθυμητές εγγυήσεις δεν θα συνεχίσουν τη συνεργασία του με τον αλτικό φόργουορντ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ