ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αναχωρεί για Αμερική ο Λο

Αναχωρεί για Αμερική ο Λο
INTIME SPORTS

Το πρωί της Τρίτης (14/1) ο Λο θα αναχωρήσει για τις ΗΠΑ ώστε να τον εξετάσει στο γόνατο του ο προσωπικός του γιατρός. Αναμένουν στον Ολυμπιακό την απόφαση του παίκτη για το πως θα χειριστεί τον τραυματισμό του. Ξεκίνησε η προετοιμασία ενόψει Μπαρτσελόνα.

Το πρωί της Τρίτης (14/1) ο Έισι Λο θα βρεθεί στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος" ώστε να αναχωρήσει για την πατρίδα του. Ο Αμερικανός γκαρντ θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ ώστε να εξετάσει το ταλαιπωρημένο του γόνατο ο προσωπικός του γιατρός, στον οποίο έχει μεγάλη εμπιστοσύνη.

Ο 29χρονος γκαρντ ενημέρωσε τους ερυθρόλευκους για το ταξίδι του, και από την πειραϊκή ΚΑΕ αναμένουν την οριστική απόφαση του αθλητή για το πως θα αντιμετωπίσει τον τραυματισμό του.

Θα ακολουθήσει την άποψη του προσωπικού του γιατρού ή θα κάνει την επέμβαση που του έχει προτείνει η ομάδα; Οι Πρωταθλητές Ευρώπης κατανοούν και σέβονται την κατάσταση του αθλητή, αλλά θέλουν να ξέρουν όσο πιο σύντομα γίνεται τις προθέσεις του αριστερόχειρα πλέι-μέικερ, ώστε να κινηθούν αναλόγως.

Όπως σας αναφέραμε και νωρίτερα στο Sport24, ο Αμερικανός γκαρντ έχει υποστεί "ζημιά" στον επιγονάτιο τένοντα και στον χόνδρο, ένας "ευαίσθητος" και ύπουλος τραυματισμός, ο οποίος χρειάζεται προσοχή ώστε να ξεπεραστεί.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, ο Ολυμπιακός έχει προτείνει στον Έισι Λο να κάνει χειρουργική επέμβαση (αρθροσκόπηση) η οποία θα τον επαναφέρει στην αγωνιστική δράση σε οκτώ εβδομάδες, δηλαδή σε περίπου δύο μήνες, ακολουθώντας παράλληλα πρόγραμμα αποθεραπείας.

Ο 29χρονος γκαρντ όμως, επειδή θέλει να ξεπεράσει μια και καλή το πρόβλημα με το γόνατο του, έχει στο μυαλό του παράλληλα την άποψη Αμερικανού γιατρού που εμπιστεύεται, ο οποίος του έχει προτείνει να κάνει επέμβαση στο γόνατο που θα τον αφήσει εκτός αγωνιστικής δράσης για έξι μήνες!

Ο Έισι Λο, λοιπόν, βρίσκεται σε δίλημμα για το ποια άποψη να εμπιστευθεί περισσότερο, αν και όλα δείχνουν πως ο παίκτης θα καταλήξει στην πρόταση του συμπατριώτη του γιατρού, κάτι που σημαίνει πως τελείωσε το υπόλοιπο της σεζόν για τον αριστερόχειρα πλέι-μέικερ.

Η "προσωρινή λύση" και τα βλαστοκύτταρα

Στο ενδεχόμενο που ο παίκτης ακολουθήσει την πρόταση του Ολυμπιακού, δηλαδή να κάνει αρθροσκόπηση, θα καθαριστεί η άρθρωση του από τα "τρίμματα" του προβληματικού χόνδρου ώστε να υποχωρήσουν και οι πόνοι από το γόνατο του, όντας σε θέση να επιστρέψει σε δύο μήνες στην αγωνιστική δράση.

Η ιατρική άποψη των ερυθρολεύκων, όμως, χαρακτηρίζεται ως "προσωρινή λύση" από το περιβάλλον του Έισι Λο, καθώς ο γιατρός που εμπιστεύεται θεωρεί πως είναι καλύτερο για τον 29χρονο γκαρντ να κάνει χειρουργείο που θα του τοποθετηθούν βλαστοκύτταρα.

Στο ενδεχόμενο που πετύχει η συγκεκριμένη επέμβαση (που έχει τα ρίσκα της, καθώς υπάρχουν πιθανότητες ο οργανισμός του να μην αντιδράσει σωστά), ο Έισι Λο θα ξεπεράσει μόνιμα το πρόβλημα στο γόνατο του, αγωνιζόμενος πλέον δίχως πόνους, αλλά το αρνητικό σε αυτή την περίπτωση είναι πως θα χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης για περίπου έξι μήνες.

Ξεκίνησε η προετοιμασία ενόψει Μπαρτσελόνα

Το απόγευμα της Δευτέρας (13/1) ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την προετοιμασία του στο ΣΕΦ ενόψει της τρίτης αγωνιστικής του TOP-16, έχοντας να υποδεχθεί την Πέμπτη (16/1) το βράδυ (21:00) στον Πειραιά την Μπαρτσελόνα. Εκτός των τραυματιών Έισι Λο (γόνατο) και Μπρεντ Πέτγουεϊ (έχει κήλη και ακολουθεί θεραπευτική αγωγή), οι υπόλοιποι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα προπονήθηκαν κανονικά.

Σκοπός των Πρωταθλητών Ευρώπης στις προπονήσεις τους αυτό το διάστημα, μεταξύ άλλων, είναι και να καταφέρουν να βάλουν όσο πιο γρήγορα γίνεται στο κλίμα της ομάδας τους δύο νέους παίκτες του ρόστερ, Μάρντι Κόλινς και Τζαμάριο Μουν. Ο δεύτερος, φυσικά, δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στον πρώτο γύρο του TOP-16 (θα έχει στον δεύτερο) και θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα την ερχόμενη Δευτέρα (20/1) στο ΟΑΚΑ, κόντρα στον Παναθηναϊκό.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ