ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αγραβάνης στο Sport24.gr: "Εμείς φταίμε, δική μας ευθύνη"

Αγραβάνης στο Sport24.gr: "Εμείς φταίμε, δική μας ευθύνη"
INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Αγραβάνης τόνισε πως οι παίκτες έχουν την ευθύνη για τον αποκλεισμό από το Κύπελλο, "εμείς φταίμε" είπε για την ήττα, αλλά εξέφρασε την απορία του για τα πολλά φάουλ και τις βολές που δόθηκαν στους πράσινους.

Κατά την έξοδο των παικτών του Ολυμπιακού από τα αποδυτήρια, με τους αθλητές των ερυθρολεύκων να είναι απογοητευμένοι και στεναχωρημένοι από την ήττα-αποκλεισμό από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, ο Δημήτρης Αγραβάνης βρήκε το κουράγιο να μιλήσει για το αρνητικό αποτέλεσμα για τους Πειραιώτες.

Ο 21χρονος πάουερ-φόργουορντ τόνισε πως η ομάδα του Ολυμπιακού και οι παίκτες αναλαμβάνουν την ευθύνη για τον αποκλεισμό , "εμείς φταίμε που χάσαμε" επεσήμανε μεταξύ άλλων, αλλά του φάνηκε περίεργο το πόσο εύκολα έδιναν οι διαιτητές τα φάουλ στον Δημήτρη Διαμαντίδη, σε αντίθεση με τον Βασίλη Σπανούλη. Όμως δεν ψάχνει για δικαιολογίες. Παραδέχτηκε πως ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε πιο έτοιμος στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να πάρει την πρόκριση και δήλωσε πως οι Πειραιώτες θέλουν χρόνο ώστε να βρουν την πολυπόθητη χημεία τους σαν σύνολο. "Να είμαστε πιο μαχητικοί στο ΟΑΚΑ", επεσήμανε.

-Δημήτρη, ποιο είναι το σχόλιο σου για το παιχνίδι, για αυτή την απώλεια του φετινού τίτλου στο Κύπελλο;

"Νομίζω πως σε αυτό το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε περισσότερο έτοιμος από εμάς. Τόσο πνευματικά, όσο και σωματικά. Κάτι που με στεναχωρεί, τόσο εμένα, όσο και τους συμπαίκτες μου. Είμαστε οι πρώτοι που στεναχωριόμαστε για την απώλεια αυτού του τίτλου, καθώς αποκλειστήκαμε από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Χάσαμε την ευκαιρία ώστε να συνεχίσουμε.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε από εδώ και πέρα είναι ότι θα πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ όλοι μαζί. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, όπως το κάναμε και πέρσι. Χωρίς πολλά λόγια θα πρέπει να δουλέψουμε στις προπονήσεις και να ακούμε αυτά που μας λέει ο προπονητής. Ήταν ένα δύσκολο νοκ-άουτ παιχνίδι, κάποιος κερδίζει, κάποιος χάνει σε αυτά τα ματς.

Βέβαια, είναι περίεργο το γεγονός να παίρνει ο Διαμαντίδης τόσα φάουλ (πήρε 9 και είχε 13/16 βολές) και ο Σπανούλης να μην έχει πάρει... ούτε ένα φάουλ (πήρε 2, δεν εκτέλεσε βολές) . Το ξαναλέω όμως πως εμείς φταίμε! Δεν έφταιξε αυτό που χάσαμε, δεν έφτιαξαν οι βολές και τα φάουλ, δεν ήταν αυτό το λάθος μας, αλλά νομίζω είναι αξιοσημείωτο και για αυτό το αναφέρω.

Δεν ψάχνουμε να δικαιολογηθούμε, εμείς φταίμε που ηττηθήκαμε, εμείς έχουμε την ευθύνη σαν παίκτες και εμείς είμαστε που στεναχωριόμαστε πρώτοι απ' όλους. Ψηλά το κεφάλι όμως και τώρα μόνο δουλειά. Θα πρέπει να δουλέψουμε καλά όλοι μαζί, γιατί τώρα ξεκινάει τόσο το Πρωτάθλημα, όσο και η Ευρωλίγκα".

Αγραβάνης στο Sport24.gr: "Εμείς φταίμε, δική μας ευθύνη"
INTIME SPORTS

-Το σκορ ήταν ισόπαλο (44-44) στο τέλος της τρίτης περιόδου, αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός έκανε ένα 15-0 σερί. Πως το εξηγείς, τι πήγε στραβά;

"Όντως, μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου ήμασταν ισόπαλοι (44-44) στο σκορ. Στην τελευταία περίοδο, στην πιο κρίσιμη, θα έλεγα ότι μπήκαμε νωθρά στην επίθεση. Και αυτό φυσικά πλήγωσε την άμυνα μας. Σταματήσαμε να παίζουμε καλή άμυνα.

Στα τρία τελευταία λεπτά προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε, αρχίσαμε να τρέχουμε περισσότερο, αλλά δεν προλαβαίναμε, καθώς τελείωνε ο χρόνος. Ο Παναθηναϊκός ήταν πιο έτοιμος πνευματικά και ήταν πιο δυνατός στις φάσεις. Δεν μου αρέσει που το λέω αλλά έτσι ήταν τα πράγματα στο παιχνίδι".

-Είναι αυτή η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες ή θεωρείς πως με τον καιρό θα αλλάξουν τα δεδομένα;

"Αυτό θα το δούμε στη συνέχεια. Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε σαν Ολυμπιακός, σαν ομάδα, είναι να δουλέψουμε. Έχουμε ματς πρωταθλήματος μπροστά μας και ακολούθως παιχνίδι για την Euroleague. Και ακολούθως φυσικά υπάρχει και το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα. Ένα δύσκολο παιχνίδι για το οποίο και θα πρέπει να προετοιμαστούμε και να παρουσιαστούμε πολύ πιο έτοιμοι σε σχέση με εκείνο στο ΣΕΦ".

-Έχετε και το ματς στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό στις 19 Οκτωβρίου. Τι θα πρέπει να αλλάξει και να βελτιώσει ο Ολυμπιακός σε εκείνο το ματς ώστε να διεκδικήσει τη νίκη;

"Θα πρέπει να βελτιωθούμε σίγουρα στην επίθεση. Δεν ήμασταν καλοί στην επίθεση. Ήμασταν πολύ διστακτικοί, λιγότερο επιθετικοί και σε αρκετές φάσεις διστάσαμε. Θα πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα στην επίθεση. Θα πρέπει όμως να συνεχίσουμε να παίζουμε και την ίδια καλή άμυνα. Στη τελευταία περίοδο, σε ένα κρίσιμο δεκάλεπτο, δεχθήκαμε 26 πόντους. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το αλλάξουμε.

Θα πρέπει να παίζουμε και να παίξουμε εκεί για 40 λεπτά την καλή άμυνα που μπορούμε να παίξουμε και στην επίθεση να βρούμε λίγο ρυθμό. Να βρούμε λίγο ο ένας τον άλλον, να βρούμε την χημεία μας. Γιατί πιστεύω πως αυτό μας λείπει σε μεγάλο βαθμό, η χημεία μεταξύ μας. Θα πρέπει όμως στο ΟΑΚΑ να παρουσιαστούμε και περισσότερο μαχητικοί σε σύγκριση με την εικόνα μας στο ματς Κυπέλλου στο ΣΕΦ".

Σε βίντεο η συνέντευξη με τον Δημήτρη Αγραβάνη:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ