ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αγγέλου: "Ο Μπιρτς είναι αιλουροειδές"

Αγγέλου: "Ο Μπιρτς είναι αιλουροειδές"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βαγγέλης Αγγέλου μίλησε στο "ΦΩΣ" για τη μεταγραφή του Κεμ Μπιρτς στον Ολυμπιακό, χαρακτηρίζοντας ως ιδανικό το timing της απόκτησής του από τους "ερυθρόλευκους".

Ο Ολυμπιακός ενισχύθηκε στο "5" με τον Κεμ Μπιρτς, ο οποίος -μετά από ένα χρόνο στην Ουσάκ Σπορτίφ- έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο υψηλότερο επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο Αμερικανός σέντερ, που αγωνίστηκε για μία σεζόν στην Τουρκία, χαίρει της εκτίμησης του Βαγγέλη Αγγέλου, ο οποίος τον αντιμετώπισε φέτος στην TBL.

Ο πρώην ασίσταντ κόουτς της Αναντολού Εφές μίλησε στο "ΦΩΣ" για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, σχολιάζοντας πως " από την αρχή είχα την εντύπωση ότι πρόκειται για ιδιαίτερη περίπτωση, που ταιριάζει απόλυτα στις προοπτικές και τις συνθήκες που παίζουν οι σέντερ στον Ολυμπιακό. Διαθέτει πολύ μεγάλα αθλητικά προσόντα και ένα σπουδαίο χαρακτηριστικό, που δεν το συναντάς πολύ εύκολα. Μπορεί στην ίδια φάση να προσπαθήσει μία και δύο φορές. Αυτή η επαναλαμβανόμενη προσπάθειά του να βάλει το καλάθι, να πάρει ένα ριμπάουντ, έχει μεγάλη αξία και είναι χρήσιμη για οποιαδήποτε ομάδα. Το ταλέντο του είναι ενστικτώδες και πηγάζει από το κορμί και τα προσόντα του. Θα βγει πρώτος στην μπάλα, θα προσπαθήσει να παίξει πρώτος άμυνα. Ανοίγει τεράστια χέρια και γενικά είναι ένα παιδί που δεν περνά απαρατήρητο. Είναι αιλουροειδές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται".

Ενώ πρόσθεσε ότι "μου θυμίζει σπρίντερ 60 μέτρων. Νομίζω ότι αν ο Ολυμπιακός ψάχνει έναν σέντερ για να τρέχει στο γήπεδο, αυτός είναι ο ιδανικός. Ίσως το πρόβλημά του να βρίσκεται στο σετ παιχνίδι, αν και ξέρει να παίζει πικ εν ρολ. Το καλύτερό του όμως είναι το ανοιχτό γήπεδο".

Τέλος, σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο ο Κεμ Μπιρτς θα ενσωματωθεί στο ροτέισον του Ολυμπιακού, ανέφερε πως " βρίσκεται σε μια φάση της καριέρας του που αναζητούσε μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό. Πιστεύω πως έχει την προοπτική να αναδειχτεί μέσα από την ομάδα. Το τάιμινγκ για να βρει τον Ολυμπιακό ήταν ιδανικό. Νομίζω πως ο Ολυμπιακός έκανε πολύ σωστά που επέλεξε τη συγκεκριμένη περίπτωση. Μαζί με τον Γιανγκ μπορούν να συνθέσουν ένα δίδυμο που ταιριάζει με τον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού. Θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον δίδυμο και περιμένω να δω πώς θα εξελιχθεί μέσα στη σεζόν".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ