ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βόμβα Αγγελόπουλου: "Το SMS στους διαιτητές σε ημίχρονο αγώνα"

Βόμβα Αγγελόπουλου: "Το SMS στους διαιτητές σε ημίχρονο αγώνα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σοβαρές καταγγελίες και αποκαλύψεις για πιέσεις που ασκήθηκαν στους αθλητικούς δικαστές περιελάμβανε η Media Day του Ολυμπιακού. Διαβάστε όσα σοβαρά κατήγγειλαν οι πρόεδροι του Ολυμπιακού.

Το απόγευμα της Τρίτης (29/09) πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αρένα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας η επίσημη παρουσίαση της ομάδας και ηmediaday. Στο πάνελ βρέθηκαν και μίλησαν αρχικά οι πρόεδροι της ομάδας, κύριοι Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος, αλλά και ο προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδος, κύριος Γιάννη Σφαιρόπουλος.

Τον λόγο πήρε αρχικά ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους πάντες τόνισε " Σας καλωσορίζω όλους και σας ευχαριστούμε που τιμάτε αυτό το ραντεβού. Η φετινή ομάδα που χτίσαμε εν μέσω και λίγο πριν τα capitals controls πιστεύω ότι είναι από τα πιο δυνατά ρόστερ που έχουμε χτίσει όλα αυτά τα χρόνια που είμαστε στον Ολυμπιακό. Συνεργαστήκαμε άψογα με τον κόουτς Σφαιρόπουλο για να καλύψουμε τα όποια κενά με παίκτες που φύγανε αλλά και με αδυναμίες που είχαμε πέρσι παρόλο ότι κατακτήσαμε τους στόχους μας. Χάσαμε στον τελικό της Ευρωλίγκας. Αυτά που έχουμε πετύχει κι αυτά που συνεχίζουμε να θέλουμε να πετυχαίνουμε πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι δεν είναι εύκολο αυτό που κάνουμε. Είμαστε σε μια Ελλάδα των μνημονίων και μέσα σ’ όλη αυτή την πενταετία, εξαετία έχουμε χτίσει μια ομάδα που γράφει ιστορία σε Ελλάδα και Ευρώπη. Καλή χρονιά με υγεία". Στην συνέχεια ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δέχτηκε ερωτήσεις απαντώντας

Για το πλάνο που έχει η FIBA για την Euroleague κι αν υπάρχει κάτι νεότερο: " Ήταν μια σοβαρή παρουσίαση. Ενημερώθηκε και η Euroleague. Το θέμα είναι ότι με αφορμή και αυτό η ίδια η Euroleague δίνει περισσότερα έσοδα. Το να παίρνει ο πρωταθλητής 250 χιλιάδες είναι μια αστειότητα και δεν θέλουμε να τη ξαναζήσουμε. Με τη FIBA γίνονται ζυμώσεις και υπάρχουν συζητήσεις. Θα δούμε στο μέλλον για αυτό. Συζητάμε για το καλό του αθλήματος αλλά και να υπάρχουν περισσότερα έσοδα. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι έχει συσταθεί μία επιτροπή που συμμετέχει και ο Ολυμπιακός προκειμένου να δει ποιο είναι το συμφέρον των ομάδων".

Για την διαιτησία στην Ελλάδα και την κόντρα που υπάρχει μεταξύ ΚΕΔ και ΟΔΚΕ: " Είναι ένα από τα πράγματα που έχουμε προτείνει για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο και το οποίο δεν έχει ψηφιστεί μ’ όλες αυτές τις πολιτικές εξελίξεις είναι ότι ο ΕΣΑΚΕ πρέπει να έχει λόγο στον ορισμό των διαιτητών. Όχι αυτό που πάνε να κάνουν, να ορίζει τον έναν από τους πέντε. Όταν ο ΕΣΑΚΕ διοργανώνει το πρωτάθλημα, καλεί την ΕΟΚ στις κληρώσεις δεν έρχεται ποτέ, βραβεύει την ΕΟΚ δεν έρχεται αλλά ο τελευταίος λόγος για ότι αλλαγή γίνει στο μπάσκετ είναι στην ΕΟΚ, το γνωρίζετε αυτό. Το πρωτάθλημα το κάνει ο ΕΣΑΚΕ, τους διαιτητές τους ορίζει η ΕΟΚ, η ΕΟΚ αγνοεί επιδεικτικά το πρωτάθλημα ΕΣΑΚΕ γιατί στις κληρώσεις δεν έρχεται κανείς, Δεν ξέρω γιατί; Είναι σ’ άλλο άθλημα; Είναι μόνο για τις μικρές κατηγορίες η ΕΟΚ. Δεν ξέρω. Έγινε άλλη μία τελευταία παρέμβαση, ο κύριος που έφυγε υπερασπίστηκε πως δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση αλλά κατά τα άλλα από την ΚΕΔ έφυγε".

Για την συγνώμη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός: " Η μόνη γραμμή που πρέπει να χαραχτεί και το λέμε χρόνια, είναι αυτή της νομιμότητας. Ως προς το θέμα της συγνώμης, όταν λες συγγνώμη λες για ποιο λόγο τη ζητάς και τη λες κατά πρόσωπο. Το είπα αυτό και στον κ. Μάνο Παπαδόπουλο, που είναι ακόμα μέτοχος, δεν τις πήρε πίσω ο κ. Γιαννακόπουλος. Όπως είπα και στην τοποθέτησή μου και δεν έχει γίνει κατανοητό, είπα ότι εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις που πρέπει να εφαρμοστούν. Αυτό συνεχίζει να ισχύει. Αν θες μπορούμε να κάνουμε αναφορά σε κάποιες απ’ αυτές γιατί είναι δεκάδες αυτές που εκκρεμούν, είτε της ΚΑΕ ΠΑΟ, είτε του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου προσωπικά, αστικά και ποινικά. Η συγνώμη δεν έγινε συγκεκριμένη πουθενά. Δεν υπάρχει γραμμή. Αυτό που δεν γνώριζα είναι ότι τη μέρα της κλήρωσης, δεν το γνώριζα, είχαν παραιτηθεί και οι δύο αθλητικοί δικαστές του ΕΣΑΚΕ των οποίων η θητεία τους έληγε τον Σεπτέμβριο του ’16, παραιτήθηκαν στο τέλος Ιουλίου μετά από μια επεισοδιακή Γ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, όπου οι ποινές του κύριου Γιαννακόπουλου με απόφαση των ομάδων από τους 82 μήνες πήγαν στους 52. Οι δυο αυτοί άνθρωποι παραιτήθηκαν. Τους απείλησε ο Μπαλτάκος στον Χαλβατζάκη στη Γ.Σ. και του είπε γιατί δεν τους βγάζεις. Παραιτήθηκαν αυτοί οι δυο άνθρωποι και μπήκαν δυο καινούργιοι αθλητικοί δικαστές, δυο κυρίες μάλιστα, αρχές Σεπτεμβρίου. Εμείς, γι’ αυτό δεν είχαμε ενημερωθεί από τον κ. Χαλβατζάκη, ο οποίος ξεκίνησε καλά τη θητεία του αλλά στην πορεία δέχθηκε πιέσεις κι απ’ ότι φαίνεται δεν τις αντέχει ο άνθρωπος τις πιέσεις".

Για την συνάντηση του με τον Παπαδημητρίου: " Τον Παπαδημητρίου τον πέτυχα σε μια παιδική χαρά πριν έναν χρόνο, του ανέλυσα όλη την κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ, αυτά που δεν ήξερε ο άνθρωπος, τα οικονομικά δεδομένα. Τι πληρώνουμε εμείς, τι πληρώνουν οι αντίπαλοι μας, άκουγε ο άνθρωπος με ενδιαφέρον, η συμβουλή του κυρίου Παπαδημητρίου ήταν “μα καλά, και γιατί κάθεστε και δεν φεύγετε;”. Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν, θα κληθεί να βάζει διαιτητές που θα προστατεύουν τα συμφέροντα του Ολυμπιακού. Μακάρι να το κάνει με αξιοκρατία, παρόλο που με συμβούλεψε να φύγω από το μπάσκετ. Αφού με συμβούλεψε να φύγω, φτάσαμε στη Μαδρίτη. Εγώ του είχα πει ότι θα πάμε στο Final Four και εκείνος μου είπε “πρέπει να φύγετε”. Αν λέω κάτι που δεν ισχύει, θα βγει ο ίδιος να το διαψεύσει".

Για το θέμα Παπανικολάου: " Το ρόστερ έχει κλείσει, Μελετάμε την αγορά, αλλά έχει κλείσει το ρόστερ και οι παίκτες που έχουμε εδώ θα αγωνιστούν σε πρωτάθλημα και Κύπελλο".

Γιώργος Αγγελόπουλος: "Από ποιον ζητάνε συγγνώμη και γιατί;"

Στη συνέχεια ο λόγος πέρασε στον Γιώργο Αγγελόπουλο, ο οποίος αρχικά ανέφερε: " Ευχαριστούμε πολύ που είστε εδώ σήμερα μαζί μας. Όπως σας έχουμε πει ο Ολυμπιακός κατάφερε να γίνει η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη την τελευταία επταετία, αλλά αυτό το επίτευγμα έχει μεγαλύτερες διαστάσεις και σημασία γιατί έγινε μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης για τη χώρα μας όπως όλοι πολύ καλά γνωρίζετε. Σχεδόν συμπίπτει με την περιπέτεια της χώρας μας. Η επταετία αυτή είναι από όταν ξεκίνησε η πολύ μεγάλη οικονομική κρίση. Αυτή την περίοδο, αυτή την επταετία ο Ολυμπιακός κατάφερε να είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Θέλω να ευχηθώ καλή χρονιά σ’ όλους. Πέρυσι αγγίξαμε το τέλειο, το θαύμα, το όνειρο, δεν μπορείς να πεις όμως ότι δεν πετύχαμε όσα θέλουμε. Πάντοτε οι στόχοι είναι υψηλοί, αλλά καμιά φορά τα μπερδεύουμε και με τα όνειρα γιατί αυτά που κάνουμε είναι στα όνειρα του καθενός. Ναι μεν υπάρχουν οι στόχοι, αλλά υπάρχουν και τα όνειρα". Ο έτερος πρόεδρος των "ερυθρολεύκων" στις ερωτήσεις που δέχτηκε απάντησε

Για το φετινό επίπεδο της Α1 που φαίνεται να ανεβαίνει κι αν περιμένει περισσότερο κόσμο στο γήπεδο: " Φέτος θα είναι πιο δυνατό πρωτάθλημα. Εμείς έχουμε ξεπεράσει τα 3.000 διαρκείας. Το γεγονός ότι ο κόσμος δεν έρχεται στο γήπεδο όπως είναι στην Ευρωλίγκα δεν είναι μόνο θέμα ανταγωνιστικότητας αλλά και οικονομικής κρίσης. Αν δεν πάρεις το διαρκείας είναι δύσκολο να παρακολουθήσεις τόσους αγώνες".

Για το την διαμάχη της ΚΕΔ/ΕΟΚ με την ΟΔΚΕ και το θέμα της διαιτησίας: " Αν η ερώτηση είναι μόνο για την ΟΔΚΕ, έκαναν κάποια ανακοίνωση, που λένε ότι είναι εγκληματική οργάνωση η ΚΕΔ και ΕΟΚ νομίζω. Αυτό δεν λέτε; Το θέμα της διαιτησίας είναι συνολικότερο. Δεν μπορείς να πεις για την ΟΔΚΕ και να μην πεις για την ΚΕΔ. ΕΟΚ, ΚΕΔ και ΟΔΚΕ είναι το θέμα της διαιτησίας στην Ελλάδα, το οποίο δεν είναι στο επίπεδο που θέλαμε. Τα έχουμε πει κι αυτά επανειλημμένως. Έγιναν κάποιες αλλαγές στην ΚΕΔ, έσω και καθυστερημένα. Απ’ ότι ξέρουμε βγήκε κάποιος κύριος και μπήκε ο κουμπάρος του, αλλά δεν ξέρουμε εάν αλλάζει κάτι συγκλονιστικά σ’ αυτό που θα δούμε. Και κάποιος άλλος προστέθηκε. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει συγκεκριμένες προτάσεις και δεν έχει να κάνει με τα πρόσωπα. Με τις θητείες, ποιοι θα κάθονται, πόσο θα κάθονται, ποιος θα τους ορίζει. Όλα αυτά είναι στον αυτόματο. Θα λες θα μπει αυτός, θα κάτσει τόσο, θα αξιολογηθεί. Δεν ορίζει ένας άνθρωπος τη διαιτησία στην Ελλάδα μ’ αυτό τον τρόπο.

Δεν είναι μόνο θέμα ΟΔΚΕ και ΕΟΚ αλλά είναι και οι ομάδες που της επηρεάζουν αποφάσεις διαιτητικές και το κλίμα που υπάρχει. Ευχή μας είναι να μην υπάρχουν sms από προέδρους ομάδων στο ημίχρονο των αγώνων προς διεθνείς διαιτητές. Όπως συνέβη πέρσι στον τρίτο τελικό. Καλό είναι να μη γίνονται αυτά φέτος, να έχουμε ένα ήσυχο πρωτάθλημα, πιο ομαλό. Τα πολλά sms δεν βοηθάνε ανεξαρτήτως περιεχομένου. Δεν βοηθάνε αυτά τα μηνύματα σε διαιτητές την ώρα του αγώνα από προέδρους ή ιδιοκτήτες ομάδων".

Για το θέμα των αθλητικών δικαστών και την συγγνώμη που ζήτησε ο δια του κ. Τριαντόπουλο ο Παναθηναϊκός: " Το θέμα των αθλητικών δικαστών που παραιτήθηκαν είναι πολύ σοβαρό. Πρέπει να μας απασχολήσει όλους γιατί αυτοί οι άνθρωποι εξ’ αντικειμένου ήταν υποχρεωμένοι να επιβάλλουν τη νομιμότητα γιατί όλοι λέμε για ισονομία, για νομιμότητα, ο καθένας έχει τις απόψεις του αλλά κάποιος τις εφαρμόζει. Αυτοί ήταν υποχρεωμένοι, το έκαναν. Επέβαλαν ποινές 82 μηνών στον κ. Γιαννακόπουλο, αλλά και άλλες ποινές, μεταξύ αυτών και στον Ολυμπιακό. Ξεκίνησε μια προσπάθεια αποδόμησης αυτών των εξαίρετων αθλητικών δικαστών με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Πράσινης αμέσως μετά τους τελικούς, όπου τους στοχοποίησε. Ακολούθησε μετά η γενική συνέλευση του ΕΣΑΚΕ, όπου ο κ.Μπαλτάκος έκανε συγκεκριμένη επίθεση στους αθλητικούς δικαστές. Δεν νομίζω πως αυτό δείχνει σεβασμό στην αθλητική δικαιοσύνη και δείχνει καμία μεταμέλεια ή καμία συν αντίληψη για το που θα πάει το άθλημα. Το να λέμε ότι οι αθλητικοί δικαστές άλλαξε τους, κάντους, τι είναι δυο πρωτοδίκες και δεν θέλουν να έρθουν γιατί δεν πληρώνονται και να λέει ο κ. Μπαλτάκος στον κ. Χαλβατζάκη τι τους θες, και είναι αδέρφια σου, ξαδέρφια σου κτλ. Δεν τους έχεις ανάγκη. Μετά απ’ αυτό, λίγες μέρες μετά απ’ όσο μάθαμε παραιτήθηκαν ενώ η θητεία τους έληγε ένα χρόνο μετά, κι ενώ είχαν να διαχειριστούν πολύ σημαντικές υποθέσεις, όπως είναι το θέμα με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού η απόφαση που έχει βγει που είναι εικονική η μεταβίβαση των μετοχών.

Αυτοί οι αθλητικοί δικαστές που παραιτήθηκαν, όποιοι αθλητικοί δικαστές θα αποφασίσουν σε ποιο πρωτάθλημα θα αγωνίζεται ο Παναθηναϊκός την επόμενη σεζόν. Αυτοί οι άνθρωποι θα το αποφασίσουν σε πρώτο βαθμό. Αυτοί οι αθλητικοί δικαστές που παραιτήθηκαν χωρίς να το ξέρουμε και μετά από πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα της Πράσινης ιδιοκτησίας του κ. Γιαννακόπουλου και μετά τις συνομιλίες και τις θέσεις του κ. Μπαλτάκου στη Γ.Σ. του ΕΣΑΚΕ και όλη αυτή την κατάσταση που βιώσαμε. Έχουμε θέματα παλιότερα με δημοσιογράφους, έχουμε θέματα με διαιτητές, εκκρεμεί η υπόθεση, όπως θα γνωρίζετε βέβαια, δικαστική με διεθνείς διαιτητές με τον κ. Γιαννακόπουλο με περιστατικά που έχουν γίνει. Όλα αυτά εκκρεμούν στα δικαστήρια. Τώρα αν είναι να μπουν και αθλητικοί δικαστές, να μπουν και οι δημοσιογράφοι, να μπουν και οι διαιτητές, να μπουν και οι αντίπαλοι πρόεδροι και οι ιδιοκτήτες και να μπει και ο κόσμος. Γιατί όταν λέει ότι ο Ολυμπιακός είναι σύλλογος της βρωμιάς, από ποιον ζητάει συγνώμη; Συγνώμη για ποιο θέμα; Εγώ δεν έχω καταλάβει για ποιο θέμα ζήτησαν συγνώμη. Γενικώς για όλα; Από ποιους; Που μεταβίβασε τις μετοχές στον κ. Παπαδόπουλο και κρίθηκε παράνομο; Για ποιο θέμα ζήτησε συγνώμη; Για την επίθεση σε αθλητές; Για τη συμπεριφορά τη γενικότερη; Εγώ δεν έχω καταλάβει. Νομίζω ότι η συγνώμη αυτή δεν είναι ειλικρινής. Εντάξει, μπορείς να πεις ότι από το τίποτα, να ξεκινήσουμε από κάπου. Είναι ένα βήμα από τα 50, 100 που πρέπει να γίνουν. Δεν βλέπω ότι σημαίνει κάτι, ούτε ότι άλλαξε κάτι. Το να βγει ένας εκπρόσωπος να διαβάζει κάτι, σε μια κλήρωση πρωταθλήματος, απ’ ένα χαρτί, δεν μου λέει κάτι αυτό. Είναι σαν να μην έγινε αυτό. Συγνώμη από; Είναι τόσα πολλά τα θέματα και τόσες οι υποθέσεις που εκκρεμούν που ξέρεις είναι καλύτερα να βγεις και να πεις συγνώμη γι’ αυτό που έκανα, εκείνο, ένα, δυο, τρια. Να βγεις ο ίδιος. Άλλο είναι. Βγες πάνω, πήγαινε, πες συγνώμη και να δούμε πως θα το κρίνουμε. Τώρα μέσω αντιπροσώπου, γενική και αόριστη, κι αν εσύ θίχτηκες. Δηλαδή σε λέω και χαζό. Κι αν εσύ θίγεσαι. Δηλαδή αν δεν είσαι χαζός τότε συγνώμη. Αυτή δεν είναι συγνώμη. Δεν υπάρχει καμία συγνώμη. Δυστυχώς από κάποιους έχει παρεξηγηθεί αυτή η συγνώμη. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι".

Για τον κ. Κοντονή και το νέο αθλητικό νομοσχέδιο: " Η παρουσία του κυρίου Κοντονή είναι σημαντική, έχει ασχοληθεί αναλυτικά με το Νομοσχέδιο, αλλά αυτό δεν διασφαλίζει ότι θα εφαρμοστούνε αυτά που θέλει ο Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός έχει ξεκάθαρα αιτήματα και θέσεις για το νέο Νομοσχέδιο τις οποίες έχουμε αναπτύξει και δημοσίως, από ό,τι είμαι σε θέση να γνωρίζω δεν συμπεριλαμβάνονται αυτές οι θέσεις σε κάποιο από τα τελευταία προσχέδια του Νομοσχεδίου, οπότε, για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, να μην μιλάμε γενικά, για το θέμα του στοιχήματος, δεν μπορεί να παίζει στοίχημα ιδιοκτήτης ομάδος. Να πάω εγώ και ο Παναγιώτης να παίξουμε στοίχημα τον Ολυμπιακό; Δεν γίνεται αυτό. Αυτό είναι βασικό θέμα, δεν γίνεται. Δεν μιλάμε για άλλους, για να μην υπάρχουν πάλι παρεξηγήσεις. Ο Αγγελόπουλος δεν μπορεί να παίζει στοίχημα στον Ολυμπιακό. Ο Σπανούλης δεν μπορεί να παίζει στοίχημα στον Ολυμπιακό, ο Σφαιρόπουλος δεν μπορεί να παίζει στοίχημα δεν μπορεί να παίζει. Αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί. Το θέμα της διαιτησίας, αντί να λέμε αν είναι καλός ο Ζαβλανός, ο κουμπάρος ή ο φίλος, πρέπει να υπάρχουν διαδικασίες, ποιος θα τους ορίζει, πόσο θα μένουν, θα μένουνε μέχρι να πεθάνουνε; Πρέπει να αποφασίσουμε, αν τα αποφασίσεις αυτά, δεν έχει σημασία αν θα είναι ο Κοντονής ή θα είναι κάποιος άλλος. Είναι θέμα πολιτικής βούλησης να βάλει το πλαίσιο για την εξυγίανση και για την αναβάθμιση του ελληνικού αθλητισμού. Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχουνε μπει αυτά τα θέματα που σας θέσαμε, και άλλα θέματα, όπως το θέμα με τα συμβόλαια των ομάδων, τη διαφάνεια που πρέπει να υπάρξει, τα θέματα της εφορίας, όλα αυτά που έχουμε αναπτύξει, μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κάτι που να το αντιμετωπίζει αυτό. Βεβαίως πρέπει να πιστέψεις και να είσαι αισιόδοξος ότι θα γίνουν αυτά. Αλλιώς δεν έχει νόημα να ασχολείσαι. Αλλιώς, με τα σημερινά δεδομένα, με αυτά που εμείς γνωρίζουμε, δεν έχουν συμπεριληφθεί τέτοιες διατάξεις στα προσχέδια, οπότε δεν είναι κάτι συγκλονιστικό. Είναι στη σωστή κατεύθυνση. Πολύ καλύτερο από τη σημερινή κατάσταση, αλλά απέχει πολύ από το ιδεατό".

Για τη διαιτησία στους περσινούς τελικούς: " Αν μου επιτρέπετε να συμπληρώσω εδώ κάτι, όπως πιστεύουμε εμείς, πέρσι η διαφορές των δύο ομάδων ήταν πολύ μεγάλες. Σε αγωνιστικό επίπεδο μιλώ και το δείχνει αυτό και το 5-0 και τα παιχνίδια, το πώς πήγανε. Δηλαδή ο Ολυμπιακός πιστεύω ήταν δύο κλάσεις ανώτερος από τον Παναθηναϊκό πέρσι. Δεν μπορεί να γίνεται κάθε σεζόν αυτό. Στο μπάσκετ κερδίζει αυτός που είναι λίγο-λίγο καλύτερος, δεν χρειάζεται δύο σκάλες ανώτερος. Οπότε και αυτό είναι μέρος της απάντησης. Οπότε όταν είναι τέτοια η διαφορά τι να πεις για διαιτησία, για διαιτησία λες όταν είναι κοντά. Όταν γίνεται πόντο-πόντο και υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, εκεί είναι, όταν είναι 5-0, είναι λιγότερο το θέμα. Υπάρχει θέμα, είναι λιγότερα τα θέματα που γίνονται και αναλύονται και αποφάσεις λανθασμένες ή σωστές. Όταν είναι 5-0, δεν μιλάς πολύ, όταν κάτι είναι πολύ-πολύ κοντά το βλέπεις διαφορετικά την κατάσταση".

Για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που βρίσκονται στην ιδιοκτησία του Γιαννακόπουλου: " Δεν ήθελα να αναφερθώ στο θέμα αυτό, σαν να είμαστε συνεννοημένοι τώρα, αλλά τέλοσπάντων, όλοι ξέρουν ότι δεν είμαστε. Για τις ιστοσελίδες του κυρίου Γιαννακόπουλου είπατε, επίσης είναι ένα σημαντικό θέμα. Όλα αυτά αφορούν και την ομάδα, αν πιστεύετε ότι όλα αυτά δεν αφορούν την ομάδα. Όλα αυτά στους παίκτες καταλήγουν, στους προπονητές και στο πως αγωνίζονται. Για τις ιστοσελίδες του κυρίου Γιαννακόπουλου, γιατί εντάξει πίσω από τις offshore εταιρίες στο Μπελίζ ή όπου αλλού είναι, όπως ξέρουμε ο κύριος Γιαννακόπουλος, και ο ίδιος αυτό λέει στους εργαζομένους του. Αυτές οι ιστοσελίδες, οι γνωστές, πολύ επιτυχημένες και πολύ μεγάλες στην Ελλάδα, είχαν φιλοξενήσει δημοσιεύματα εναντίον εμένα και του Παναγιώτη και της οικογενείας μας, για φοροδιαφυγή, για πολλά θέματα, για σχέσεις με ναζί που εκκρεμούν οι υποθέσεις εκεί, για αυτό λέω, για ποιο θέμα συγγνώμη, για ποιο από όλα, εκτός και αν δεν είναι δικά του. Αλλά και πάλι βγαίνει και το λέει και πάλι καθαρίζει. Αλλά εάν, τα δημοσιεύματα αυτά για τη φοροδιαφυγή της οικογενείας μας, με, δεν θέλω να πω εμετικά, αλλά με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και υπονοούμενα, υποβλήθηκε μετά τα δημοσιεύματα αυτά, ανώνυμη, προσέξτε, ανώνυμη καταγγελία στον Εισαγγελέα, με το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων, το ίδιο. Κάποιος ανώνυμος, έβαλε ανώνυμα, έβαλα ένα όνομα, αλλά λέει εγώ είναι τυπικό το όνομα που βάζω, δεν είναι δικό μου το όνομα. Οπότε έγινε ανώνυμη καταγγελία, αυτά τα δημοσιεύματα, των Μέσων ιδιοκτησίας του κυρίου Γιαννακόπουλου, εναντίον εμένα και του Παναγιώτη και της οικογενείας μας. Θέλω να σας ενημερώσω ότι αυτά αρχειοθετήθηκαν, δεν προέκυψε τίποτα, και τέθηκε στο αρχείο αυτό το θέμα και επειδή ξέρουμε ότι είχε ανοίξει αυτό το θέμα, να ξέρουμε και πως έκλεισε.

Αν είχε κάτι ας έβγαινε όποιος θέλει να το πει. Τώρα ανώνυμα και μετά να παίρνουμε τα δημοσιεύματα, αλλά τα δημοσιεύματα να είναι σε μια εταιρεία που είναι στο Μπελίζ αλλά δεν μπορείς να της βρεις, αλλά κρύβεσαι, αλλά τις ψάχνεις. Λίγο χάνεται η μπάλα εκεί μέσα με όλα αυτά, λίγο ξεφεύγει η κατάσταση. Η συγκεκριμένη καταγγελία ετέθη στο αρχείο, σας το λέμε να το ξέρετε. Εκκρεμούν άλλες υποθέσεις βέβαια, θα ενημερωθείτε μόλις έχουμε νεότερα. Με το μπάσκετ τι σχέση να έχουν τα δημοσιεύματα δηλαδή;".

Για το αν αισθάνεται ότι υπάρχει "τρομοκρατική οργάνωση" στο μπάσκετ: " Εμείς δεν έχουμε τίποτα να σχολιάσουμε, της ΟΔΚΕ τα λεγόμενα, ας πάει να τα βρει, δεν μας αφορά τώρα αυτό το θέμα. Ας πάει να τα βρει με την ΕΟΚ, νομίζω λίγο καθυστερημένα γίνονται όλα αυτά, τόσα χρόνια δηλαδή δεν είδαμε και καμία, μόνο εμείς μιλούσαμε τόσα χρόνια, τώρα κάνουν μεταξύ τους και τι λένε, αφορά τους ιδίους, μην μας μπλέκετε εμάς σε αυτό το θέμα.

Με τη μη διεξαγωγή σεμιναρίων, πώς να το νιώθουμε; Αν την έχω καταλάβει καλά, γιατί δεν την έχω διαβάσει και ολόκληρη, για κάποια σεμινάρια λένε που δεν γίνανε, αυτό εννοείτε, ότι υπάρχει εγκληματική οργάνωση επειδή δεν έγιναν τα σεμινάρια ή για άλλο λόγο; Δεν την έχω διαβάσει ολόκληρη, αλλά αυτό που είδα για τα σεμινάρια είδα εγώ, τα σεμινάρια δεν ξέρω τι παρασκήνιο υπάρχει. Προφανώς υπάρχει κάποιο παρασκήνιο. Εγώ δεν το γνωρίζω αυτό. Δεν μπορώ να σας απαντήσω για αυτό.

Πάντως, δεν είναι κακό στο μπάσκετ να αναλάβουνε πόστα και άνθρωποι που έχουν περάσει από τον Ολυμπιακό και ως αθλητές ή δημοσιογράφοι που καλύπτουνε το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, δεν είναι αυτοί κακοί άνθρωποι. Δηλαδή αν αναλάβει πρόεδρος κανείς μεθαύριο στην ΕΟΚ που ήταν στον Ολυμπιακό δεν είναι κάτι κακό. Τώρα είναι κάποιος, πρώην αθλητής του Παναθηναϊκού, δεν είναι κακό αυτό, αν πάει κάποιος δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της ΕΟΚ ή του ΕΣΑΚΕ και ήταν παλιά στον Ολυμπιακό, δεν είναι κακό. Να το δούμε και έτσι. Να πάνε και άνθρωποι του Ολυμπιακού στα πόστα αυτά. Δηλαδή ο κύριος Σχινάς, διακεκριμένος διαιτητής, με τον οποίο ξέρατε είχαμε αντιπαραθέσεις στο παρελθόν, τώρα επεξεργάζεται τον νέο αθλητικό νόμο. Εντάξει, ο άνθρωπος είναι, όμως, φανατικός Παναθηναϊκός και νομίζω έχει στενή φιλική σχέση με το νέο νομικό σύμβουλο του Παναθηναϊκού, νομίζω μπορεί να υπάρχει ένα θέμα εκεί. Αυτός που συντάσσει το νομοσχέδιο να είναι φίλος με τον εξ απορρήτων του προέδρου, νομικό σύμβουλο του Παναθηναϊκού, μπορεί να υπάρχουν κάποια θέματα εκεί. Να τα δούμε αυτά λίγο".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ