ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αγγελόπουλοι και Σφαιρόπουλος τα είπαν για το μέλλον των ξένων

Αγγελόπουλοι και Σφαιρόπουλος τα είπαν για το μέλλον των ξένων

Στο διάστημα των ανανεώσεων με τους Πρίντεζη και Μάντζαρη, οι Αγγελόπουλοι τα είπαν και με τον Σφαιρόπουλο. Οι σκέψεις τους για τις επιλογές των ξένων. Αρέσει ο Τζάκσον, στο ενδεχόμενο που δεν ανανεώσει ο Χάκετ.

Στον Ολυμπιακό τακτοποίησαν γρήγορα και έγκαιρα τις "καυτές" υποθέσεις των Ελλήνων παικτών, ανανεώνοντας με συνοπτικές διαδικασίες τόσο το συμβόλαιο του Γιώργου Πρίντεζη , όσο και εκείνο του Βαγγέλη Μάντζαρη , "δένοντας" τους στο μεγάλο λιμάνι έως και το καλοκαίρι του 2020.

Με αυτόν τον τρόπο, οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος κράτησαν αναλλοίωτο τον γηγενή βασικό κορμό των "ερυθρολεύκων", διατηρώντας στο ρόστερ τους δύο εκ των σημαντικών μελών της χημείας της ομάδας, ο οποίος στηρίζεται και βασίζεται στους Έλληνες παίκτες: Βασίλης Σπανούλης, Γιώργος Πρίντεζης, Βαγγέλης Μάντζαρη, Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου και Δημήτρης Αγραβάνης θα είναι στο ρόστερ του Ολυμπιακού για την σεζόν 2017-2018, στην οποία οι Πειραιώτες θα έχουν και πάλι υψηλούς στόχους, όπως και το πείσμα για να αντιδράσουν, επιστρέφοντας στους τίτλους στο ελληνικό πρωτάθλημα, παραμένοντας παράλληλα στην ελίτ της Ευρώπης.

Και τώρα σειρά παίρνουν οι ξένοι

Στο μεσοδιάστημα των ανανεώσεων με τους Γιώργο Πρίντεζη και Βαγγέλη Μάντζαρη, ο κόουτς Γιάννη Σφαιρόπουλος είχε συνάντηση (το βράδυ της Πέμπτης 15/6 σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sport24.gr) με τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο. Οι δύο πλευρές κουβέντιασαν για το μέλλον των ξένων παικτών στο ρόστερ. Στόχος και διάθεση, να στελεχωθεί ο κορμός των Ελλήνων παικτών με ποιοτικούς και έμπειρους ξένους παίκτες , οι οποίοι θα είναι σε θέση να δώσουν την έξτρα ώθηση, αλλά και το κάτι παραπάνω στην ομάδα και όχι με άπειρους, οι οποίοι θα δυσκολευτούν να προσαρμοστούν. Μέσα στις επόμενες μέρες οι Πειραιώτες θα ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις τους. Αυτές όμως, μέχρι στιγμής, είναι οι σκέψεις τους και οι προβληματισμοί τους για τους ξένους που συνεργάστηκαν στην σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Ο φόβος για τον Χάκετ για δεύτερο... Γιανγκ και ο προβληματισμός για Γκριν

Ο Ντάνιελ Χάκετ είναι ένας παίκτης για τον οποίο είχε και έχει εξαιρετική άποψη ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Εκείνος άλλωστε τον επέλεξε το καλοκαίρι του 2015. Ο Ιταλός γκαρντ αποδέχτηκε τον ρόλο του στο ροτέισον (σαν η αλλαγή του Μάντζαρη), ταίριαξε στην χημεία της ομάδας, έβαλε το "εμείς" πάνω από το "εγώ", έδειξε εξαιρετικό ήθος και συμπεριφορά σαν χαρακτήρας (παρά την κακή φήμη που τον ακολουθούσε), κατάφερνε να αλλάζει τον ρυθμό κάθε φορά που ερχόταν από τον πάγκο και φρόντιζε να δίνει λύσεις σε άμυνα και επίθεση, αξιοποιώντας το μέγεθος του (δίμετρος πλέι-μέικερ).

Όμως, ο σοβαρός τραυματισμός που υπέστη ο Ντάνιελ Χάκετ, με αποτέλεσμα να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν, κάνει τους "ερυθρόλευκους" συγκρατημένους. Φοβούνται μήπως η περίπτωση του εξελιχθεί σε δεύτερο... Πάτρικ Γιανγκ, δηλαδή να μην καταφέρει να επανέλθει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Μπορεί ο Ιταλός να "φωνάζει" και να εκφράζει συνεχώς την μεγάλη του επιθυμία για παραμονή (είναι ελεύθερος), αλλά στον Ολυμπιακό φέτος θέλουν να κάνουν "σίγουρες" κινήσεις και να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες ρίσκου στις επιλογές τους. Για αυτόν τον λόγο το πιθανότερο είναι να μην του κατατεθεί πρόταση ανανέωσης της συνεργασίας τους, με τους Πειραιώτες να κοιτάζουν ήδη και άλλες περιπτώσεις πλέι-μέικερ, όπως ο Άαρον Τζάκσον της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Στο ενδεχόμενο που ο Ολυμπιακός αποφασίσει να ανανεώσει το συμβόλαιο του Έρικ Γκριν, θα κληθεί να του δώσει ένα ποσό κοντά στις 900.000 δολάρια. Αρκετά χρήματα και υπάρχει η άποψη πως με αυτά τα λεφτά, οι Πειραιώτες μπορούν να βρουν έναν καλύτερο και παράλληλα πιο έμπειρο παίκτη. Φέτος, ο Αμερικανός σκόρερ έδωσε την έξτρα επιθετική ώθηση, υπήρξαν παιχνίδια που ήταν καταπληκτικός στην επίθεση, αλλά παρουσίασε αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του. Υπήρχαν παιχνίδια που ήταν εξαιρετικός και άλλα που ήταν κατώτερος των περιστάσεων.

Παράλληλα, ήταν και ένας παίκτης που έβαζε περισσότερες φορές το "εγώ" πάνω από το "εμείς", εξέφρασε δυσφορία για τον χρόνο συμμετοχής του, έβγαζε εκνευρισμό όταν δεν έπαιζε, όπως και αρκετές γκρίνιες κατά διαστήματα. Χωρίς να πρόκειται για παίκτη με κακό χαρακτήρα, ο Έρικ Γκριν δεν "κόλλησε" στην ομάδα, πολλές φορές γινόταν απόμακρος και υπήρχαν στιγμές που έδειχνε πως δεν έχει καταλάβει το μέγεθος της ομάδας στην οποία βρίσκεται. Παράλληλα, ήταν ένας γκαρντ που ναι μεν διέθετε καλό σουτ, αλλά η συνεισφορά του στο δημιουργικό κομμάτι ήταν ελάχιστη. Στον Πειραιά εκτιμούν πως μπορούν να βρουν έναν καλύτερο κόμπο-γκαρντ με αυτά τα χρήματα, που θα βοηθήσει περισσότερο. Στον Ολυμπιακό, λοιπόν, υπάρχει ένας προβληματισμός για την περίπτωση του και οι πιθανότητες παραμονής του παίκτη δεν είναι με το μέρος του. Ο Ολυμπιακός έχει δικαίωμα να του ενεργοποιήσει την οψιόν έως τα μέσα Ιουλίου.

Τέλος ο Γιανγκ, ενδοιασμοί για Μπιρτς και οι Σπερς που αποφασίζουν για Μιλουτίνοβ

Πέρα από τον Ντόμινικ Ουότερς, ο οποίος αποτελεί ήδη παρελθόν για τον Ολυμπιακό, οι Πειραιώτες αποφάσισαν (όπως και ήταν αναμενόμενο) να μην ανανεώσουν την συνεργασία τους με τον Πάτρικ Γιανγκ. Είναι δεδομένο πως το "θηρίο" (το οποίο φέτος ποτέ δεν "ξύπνησε"), δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στο μεγάλο λιμάνι. Δεν κατάφερε ποτέ να επιστρέψει στα υψηλά επίπεδα απόδοσης του μετά τον τραυματισμό του, εμφάνισε προβλήματα, φοβίες, ανασφάλειες, αλλά και αρκετά ψυχολογικά θέματα. Ο Ολυμπιακός θα κοιτάξει να τον αντικαταστήσει με έναν υγιή σωματικά και πνευματικά αθλητικό σέντερ.

Ο Κεμ Μπιρτς ξεκίνησε καταπληκτικά την σεζόν που ολοκληρώθηκε. Ο Καναδός "αίλουρος" έδινε ασφάλεια σε άμυνα, ριμπάουντ και στο παιχνίδι πάνω από την στεφάνη, ήταν λειτουργικός στο πικ-εν-ρολ και έδειχνε να "κολλάει" στην χημεία της ομάδας. Στον Πειραιά... έτριβαν τα χέρια τους από ικανοποίηση πως βρήκαν ένα ακόμη "λαβράκι" στην θέση του αθλητικού σέντερ. Όμως, η πτώση του ήταν κατακόρυφη από την άνοιξη και μετά, με ελάχιστες εξαιρέσεις στα περισσότερα παιχνίδια ήταν κατώτερος των περιστάσεων.

Ξαφνικά, έγινε απόμακρος, παρεξηγήθηκε και ελαφρώς ψυχράθηκε με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και άρχισε να κοιτά περισσότερο το ατομικό του συμφέρον και λιγότερο το καλό της ομάδας. Έχει δυνατότητες, αλλά ο Ολυμπιακός θέλει να έχει για την νέα σεζόν τον καλό, αποτελεσματικό και πειθαρχημένο Μπιρτς του πρώτου διαστήματος και όχι τον κακό, προβληματικό και ανώριμο Μπιρτς των τελευταίων μηνών. Ο παίκτης θα τα καταφέρει; Αυτός είναι ο ενδοιασμός τους, με τον 25χρονο σέντερ παράλληλα να έχει και... ανοιχτά τα αυτιά του στις "σειρήνες" από το ΝΒΑ. Για να πάει στις ΗΠΑ θα πρέπει να καλυφθεί buy-out ύψους 300.000 δολαρίων, με τους Πειραιώτες να έχουν την οψιόν ανανέωσης μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

Στην περίπτωση του Νίκολα Μιλουτίνοβ, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο Σέρβος σέντερ έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και για την νέα σεζόν. Έχει γίνει draft από τους Σαν Αντόνιο Σπερς, οι οποίοι τον παρακολουθούν. Για να αποχωρήσει, θα πρέπει τα "σπιρούνια" να καλύψουν το buy-out, δίνοντας το ποσό του 500.000 ευρώ. Είναι δεδομένη η επιθυμία του Γιάννη Σφαιρόπουλου να τον έχει στο ρόστερ του και για την νέα σεζόν.

Ο Λοτζέσκι λέει "αντίο" στον Ολυμπιακό, με Παπανικολάου και Παπαπέτρου στο "3"

Ο Ματ Λοτζέσκι έχει ήδη επιστρέψει στις ΗΠΑ, κάνοντας τις διακοπές του. Ο μακροβιότερος Αμερικανός μπασκετμπολίστας στην ιστορία του Ολυμπιακού (έμεινε τέσσερις σερί σεζόν), εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα πει "αντίο" στην ομάδα του Πειραιά. Περιμένει πρόταση ανανέωσης από τους "ερυθρόλευκους", αλλά αυτή δεν αναμένεται να έρθει. Και αυτό γιατί στην ομάδα έχουν πάρει απόφαση να πορευτούν στην νέα σεζόν έχοντας τους Κώστα Παπανικολάου και Ιωάννη Παπαπέτρου στην θέση "3". Ο δεύτερος θα επιστρέψει στον ρόλο του, στην περιφέρεια, εκεί που βρίσκεται το αγωνιστικό του ένστικτο και παράλληλα θα έχει την πρόκληση να βρει και πάλι τον καλό του εαυτό, αγωνιζόμενος στο πόστο του και όχι κοντά στο καλάθι (κάτι που τον έκανε να νιώσει κάπως άβολα φέτος), ύστερα από μία σεζόν που δεν πραγματοποίησε τις καλύτερες δυνατές εμφανίσεις.

Το "βελούδινο σφυρί" κατάφερε να "δέσει" στην ομάδα, τόσο σαν χαρακτήρας, όσο και και αγωνιστικά, αλλά στο μεγάλο λιμάνι εκτιμούν πως έκλεισε ο κύκλος του στον Ολυμπιακό, έχοντας την άποψη πως τα χρήματα του θα ήταν καλύτερο να δοθούν σε ξένο που αγωνίζεται στο "4", για τον παίκτη πίσω από τον Γιώργο Πρίντεζη. Ο "Βέλγος" έχει προτάσεις από Τουρκία και συγκεκριμένα από την Αναντολού Εφές, η οποία του προσφέρει καλά χρήματα, αλλά και την δυνατότητα να ξανασμίξει με τον καλό του φίλο, Μπράιαντ Ντάνστον.

Αρέσει ο Τζάκσον, βλέμματα σε Στρέλνιεκς και "4άρι"

Στο ενδεχόμενο που ο Ντάνιελ Χάκετ αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό και δεν ανανεωθεί η συνεργασία μαζί του (το πιθανότερο σενάριο), οι Πειραιώτες θα κινηθούν για την απόκτηση ενός ξένου πλέι-μέικερ, ο οποίος θα διαθέτει ποιότητα, εμπειρία, αλλά και παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο. Στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο έχουν ήδη ξεκινήσει να κοιτάζουν παίκτες στον "άσο" και η περίπτωση που έχουν ξεχωρίσει είναι εκείνη του Άαρον Τζάκσον.

Ο 31χρονος Αμερικανός γκαρντ, έμεινε πριν λίγες μέρες ελεύθερος από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στην οποία αγωνίστηκε για μία πενταετία (2012-2017). Παίκτης που ταιριάζει στα "θέλω" του Ολυμπιακού, καθώς διαθέτει υψηλή ποιότητα, εμπειρία, αλλά και παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο (πέντε Final Four, πρωταθλητής Ευρώπης το 2016), έχοντας ικανότητα σε άμυνα, δημιουργία και επίθεση. Παράλληλα, στο μεγάλο λιμάνι κοιτάζουν την περίπτωση του Λετονού σουτέρ, Γιάνις Στρέλνιεκς , που πέρσι αγωνίστηκε στην Μπάμπεργκ, ενώ στην λίστα τους βρίσκεται και ο Αμερικανός πάουερ-φόργουορντ, Ερλ Κλαρκ (29 ετών), ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με την Μπεσίκτας, φτάνοντας στους τελικούς του τουρκικού πρωταθλήματος.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ