ΚΟΛΟΣΣΟΣ

Τέλος εποχής στον Κολοσσό, αποχώρησε ο Λυκογιάννης

BASKET LEAGUE / ΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΦΑΡΟΣ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΦΑΡΟΣ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τον νέο προπονητή του αναζητά ο Κολοσσός, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr ο Άρης Λυκογιάννης αποχαιρετά τη Ρόδο μετά από τέσσερα χρόνια και πολλά milestones που καταρρίφθηκαν.

Αλλαγή σελίδας, αλλαγή καπετάνιου, αλλαγή γενικώς... Ο Κολοσσός τερμάτησε φέτος στην 8η θέση της Stoiximan.gr Basket League, αγωνίστηκε στα Playoffs και γνώρισε δύο ήττες σε ισάριθμους αγώνες από τον Πρωταθλητή Ελλάδας και αήττητο μέχρι σήμερα Παναθηναϊκό και πλέον μπαίνει σε ένα "ζόρικο" καλοκαίρι, σε μια μεταβατική εποχή καθώς ο άνθρωπος που τον βοήθησε να μείνει στα υψηλά στρώματα του ελληνικού μπάσκετ συνδυάζοντας το θέαμα με την ουσία, δεν θα συνεχίσει να τον καθοδηγεί.

Ο Άρης Λυκογιάννης αποχωρεί από την ομάδα της Ρόδου, στην οποία έμεινε για τέσσερα χρόνια, από το φθινόπωρο του 2014, έως το καλοκαίρι του 2018. Ο 49χρονος τεχνικός αποφάσισε πως ο κύκλος του στους "θαλασσί" έκλεισε, με αποτέλεσμα να ανακοινώσει το απόγευμα της Δευτέρας (28/5) την απόφασή του στην ομάδα και με αυτόν τον τρόπο να γράψει τον επίλογο της πιο όμορφης, σημαντικής και επιτυχημένης συνεργασίας που είχε στη μέχρι σήμερα καριέρα του.

Πολυνίκης προπονητής στην ιστορία του Κολοσσού, ο Λυκογιάννης ξεπέρασε τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, μέτρησε τέσσερις συμμετοχές στα Playoffs της Α1 με την ομάδα (7ος την περίοδο 2014/15, 7ος την περίοδο 2015/16, 7ος την περίοδο 2016/17, 8ος την περίοδο 2017/18), συνέδεσε το όνομά του με τους Ροδίτες και κατάφερε να μετατρέψει τον σύλλογο σε ένα... σκαλί για πολλούς αθλητές που στη συνέχεια εκτόξευσαν τα κασέ τους.

Από τον Μάικ Τζέιμς που έφτασε στον Παναθηναϊκό και το ΝΒΑ, μέχρι τους Χάγκινς, Γουότερς, Σκοτ, Ρέλεφορντ, Γκρίφιν, Ρέντικ, Χολ κι από τους Λαρεντζάκη, Τολιόπουλο, μέχρι τον νεαρό Παπαδάκη τον οποίο απέκτησε από το εφηβικό του Παναθηναϊκού, τον Τσαλμπούρη, τον Σχίζα και τον Σαλούστρο που έγινε διεθνής, ο Λυκογιάννης μπορεί να υπερηφανεύεται πως δούλεψε σωστά με τους συνεργάτες του, Νερατζάκη - Παναγιωταράκο, επένδυσαν σε αθλητές με σωστό χαρακτήρα και δικαιώθηκαν από την πορεία τους τόσο με τη φανέλα του Κολοσσού, όσο και με των ομάδων στις οποίες μετακόμισαν μετά το πέρασμά τους από την Ρόδο.

Πλέον, οι παράγοντες του συλλόγου αναζητούν τον διάδοχο του Άρη Λυκογιάννη, σε μία πρόκληση που δεν είναι εύκολη, χρειάζεται προσεκτικές κινήσεις και αρκετή σκέψη από τη στιγμή που ο Κολοσσός θέλει να συνεχίσει την πορεία του στο ελληνικό μπάσκετ με το προφίλ που παρουσίασε τα τελευταία χρόνια. Ο 49χρονος τεχνικός, από την άλλη, φαίνεται πως δεν θα αργήσει να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του καθώς απέδειξε στη Ρόδο ότι μπορεί να ανεβάσει επίπεδο τις ομάδες του συνδυάζοντας το θέαμα με την ουσία και την παραγωγική διαδικασία.

TAGS ΚΟΛΟΣΣΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ