ΚΟΛΟΣΣΟΣ

Πωλήθηκε ο πρώτος σκόρερ της Α1, άγνωστο αν θα αντικατασταθεί στον Κολοσσό

Πωλήθηκε ο πρώτος σκόρερ της Α1, άγνωστο αν θα αντικατασταθεί στον Κολοσσό
EUROKINISSI

Παίκτης της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης είναι από τη Δευτέρα (22/1) ο Μάλκολμ Γκρίφιν, ο πρώτος σκόρερ της τρέχουσας Stoiximan.gr Basket League. Άγνωστο αν ο Κολοσσός θα προχωρήσει στην αντικατάστασή του.

Όταν το περασμένο καλοκαίρι ο Άρης Λυκογιάννης, ο Γιώργος Γκοτζογιάννης και οι συνεργάτες τους (Νερατζάκης-Παναγιωταράκος) επέλεγαν τον Μάλκολμ Γκρίφιν, ήξεραν ότι στο πρόσωπο του 26χρονου Αμερικανού combo γκαρντ βρήκαν έναν φθηνό μεν, αλλά πολύ ποιοτικό αθλητή που είχε το ταλέντο, τις ικανότητες, αλλά κυρίως τον χαρακτήρα για να γίνει "το επόμενο εξαγώγιμο προϊόν" του Κολοσσού. Ο Γκρίφιν είχε παίξει στην Ουκρανία και το Μαρόκο, ήρθε στα μέρη μας άγνωστος μεταξύ αγνώστων, όμως γρήγορα προσαρμόστηκε στα δεδομένα και παιχνίδι με το παιχνίδι γινόταν όλο και καλύτερος με αποτέλεσμα να είναι μετά από 13 αγωνιστικές ο πρώτος σκόρερ της Stoiximan.gr Basket League με 15.9 πόντους, την ώρα που γέμιζε τη στατιστική του με 3.8 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1.5 κλεψίματα και εξαιρετικά ποσοστά (56% στα δίποντα, 33% στα τρίποντα, 81% στις βολές).

Αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες έβαλαν τον Γκρίφιν στο στόχαστρό τους τις τελευταίες εβδομάδες, όμως τόσο η ομάδα, όσο και ο αθλητής δεν ήθελαν να χωρίσουν τους δρόμους τους. Αυτό μέχρι τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, όταν οι Ροδίτες αποδέχθηκαν την σπουδαία από οικονομικής άποψης προσφορά της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, για να αφήσουν τον Αμερικανό να μετακομίσει σε μία ομάδα που θα του δώσει την ευκαιρία να εκτοξεύσει ακόμη περισσότερο την καριέρα του. Όπως έγινε στο παρελθόν και με άλλους παίκτες, με το παράδειγμα του Μάικ Τζέιμς να είναι το πιο χαρακτηριστικό.

Την ώρα λοιπόν που αποχαιρετά το ελληνικό πρωτάθλημα ο πρώτος του σκόρερ, στον Κολοσσό δεν έχουν αποφασίσει αν θα τον αντικαταστήσουν ή αν θα πορευθούν στο υπόλοιπο της κανονικής περιόδου με το υπάρχον υλικό. Σίγουρα η απώλεια του Γκρίφιν είναι τεράστια, όμως στην Ρόδο προσπαθούν να αξιολογήσουν τα δεδομένα, να δουν αν ο Τι Τζέι Μπρέι μπορεί να αναλάβει ακόμη μεγαλύτερο φορτίο και ο Σταμάτης σημαντικότερο ρόλο από αυτόν που έχει μέχρι στιγμής.

Το ερώτημα, βέβαια, που προκύπτει είναι ένα: Ποιες είναι οι φιλοδοξίες του Κολοσσού, που έχει βγάλει με θετικό ρεκόρ (7-6) ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα με εκτός έδρας νίκες επί του Άρη και του Πανιωνίου, με εντός έδρας νίκη επί της ΑΕΚ και με παραλίγο θρίαμβο απέναντι στον Παναθηναϊκό. Λίγες μέρες πριν το " μικρό ντέρμπι αιωνίων" της μεγάλης κατηγορίας, το εκτός έδρας ματς με το Ρέθυμνο, ο Άρης Λυκογιάννης μαθαίνει ότι δεν έχει πλέον στη διάθεσή του τον κορυφαίο παίκτη της φετινής ομάδας. Κι όσο κι αν επιμένει να υποστηρίζει πως το σύνολο κερδίζει και το σύνολο χάνει, γνωρίζει πως η απώλεια του Γκρίφιν είναι μεγάλη.

Μένει να δούμε αν ο Αμερικανός θα αντικατασταθεί για να διεκδικήσει ο Κολοσσός μία πραγματικά μεγάλη διάκριση ή αν η αποχώρησή του για τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης θα σημάνει αύξηση αρμοδιοτήτων για παίκτες που υπάρχουν ήδη στο ρόστερ, με μεγάλο κίνδυνο φυσικά να πέσει ο πήχης και οι απαιτήσεις σε μία ομάδα που με τις εμφανίσεις της έχει δείξει στη διάρκεια της χρονιάς ότι δεν μπορεί να έχει στόχο τη συμμετοχή στα playoffs, αλλά κάτι περισσότερο, κάτι μεγαλύτερο.

Η ανακοίνωση του Κολοσσού αναφέρει:

"Η ΚΑΕ Κολοσσός H Hotels ανακοινώνει την παραχώρηση του Μάλκολμ Γκρίφιν στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Αν και ήταν σύντομο το διάστημα που αγωνίστηκε στην ομάδα μας, ο Μάλκολμ απέδειξε πως είναι ένας εξαίρετος επαγγελματίας, επιδεικνύοντας ήθος και δείχνοντας καθημερινά όρεξη να συνεργαστεί και να δουλέψει. Το γεγονός της αποχώρησής του μας λυπεί, αλλά από την άλλη μας γεμίζει με τιμή και υπερηφάνεια, καθώς άλλος ένας παίκτης μας πήρε την ευκαιρία να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του και να αγωνιστεί σε ακόμη πιο υψηλό επίπεδο, φορώντας τη θαλασσί φανέλα. Οπότε, όπως συνηθίζει να πράττει ο Κολοσσός σε ανάλογες περιπτώσεις, έτσι και σε αυτή, δεν ήταν διατεθειμένος να του κλείσει την πόρτα και γι’ αυτό αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση της ρωσικής ομάδας.

Σύσσωμο το ΔΣ της ΚΑΕ Κολοσσός H Hotels θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Μάλκολμ για την προσφορά του στην ομάδα μας και να του ευχηθεί καλή συνέχεια στην καριέρα του".

TAGS ΚΟΛΟΣΣΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ