ΚΟΛΟΣΣΟΣ

Ο Μάλκολμ Γκρίφιν συνεχίζει την παράδοση του Κολοσσού

Ο Μάλκολμ Γκρίφιν συνεχίζει την παράδοση του Κολοσσού
EUROKINISSI

Ο Κολοσσός Ρόδου πήρε σπουδαία νίκη επί της ΑΕΚ (82-78) και το Sport24.gr γράφει για τον Μάλκολμ Γκρίφιν, ο οποίος εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του στη Stoiximan.gr Basket League.

Ένα από τα πλέον σημαντικά παιχνίδια της 4ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League έλαβε χώρα στη Ρόδο. Ο Κολοσσός έριξε στο καναβάτσο την ΑΕΚ με 82-78, με τη διαφορά να είναι σε αρκετά σημεία διψήφια και την ομάδα του Άρη Λυκογιάννη να ελέγχει γενικά την αναμέτρηση. Ο Κολοσσός δεν έκλεψε το ματς. Κέρδισε δίκαια και με καλή εμφάνιση. Κι ένας από τους βασικούς λόγους είναι ο Μάλκολμ Γκρίφιν.

Ο coach, μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε πως MVP είναι ο… Κολοσσός κι όχι κάποιος παίκτης συγκεκριμένα. Όντως, στη Ρόδο έχουν φτιάξει ένα εξαιρετικό σύνολο και προφανώς η ομάδα δεν βασίζεται σε έναν παίκτη. Δεν μπορείς, όμως, να μην σταθείς στον Γκρίφιν. Απέναντι στην ΑΕΚ μέτρησε 22 πόντους με 8/10 δίποντα, 0/1 τρίποντο και 6/7 βολές. Ακόμα, είχε 4 αμυτνικά ριμπάουντ, 3 ασίστ, 6 κερδισμένα φάουλ και 4 κλεψίματα. ΟΚ, έκανε και 4 λάθη στα 25:51 που έμεινε στο παρκέ. Ποιος, όμως, θα τον κατηγορήσει;

Ο Γκρίφιν έμοιαζε ασταμάτητος απέναντι στην ΑΕΚ, ωστόσο αυτή δεν ήταν η πρώτη του καλή εμφάνιση με τον Κολοσσό. Στη νίκη επί του Ρεθύμνου είχε 15 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, Στο διπλό στη Νέα Σμύρνη μέτρησε 30 πόντους με 4 τελικές πάσες. Και στην Αμαλιάδα, όπου η ομάδα του έχασε στις λεπτομέρειες, η στατιστική του έγραψε 17 πόντους, 4 “σκουπίδια” και 7 ασίστ! Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Γκρίφιν μετράει 21 πόντους με 68.89% στα δίποντα και 42.86% στα τρίποντα, ενώ έχει ακόμα 3.25 ριμπάουντ και 4.5 ασίστ κατά μέσο όρο σε 27:40 συμμετοχής. Πραγματικά εντυπωσιακός.

Ο Μάλκολμ Γκρίφιν συνεχίζει την παράδοση του Κολοσσού
EUROKINISSI

ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΑΛΑ… ΜΑΪΚ ΤΖΕΪΜΣ

Στη Ρόδο γίνεται καλή δουλειά για ακόμα μία σεζόν . Η ομάδα λειτουργεί ιδανικά και κάθε χρόνο, ο Άρης Λυκογιάννης και οι συνεργάτες τους πετυχαίνουν… λαβράκια στη διάρκεια του καλοκαιριού. Ο Γκρίφιν είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα. Μάλιστα, οι εμφανίσεις του θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό αυτές του Μάικ Τζέιμς. Ο νυν γκαρντ των Σανς, μέτρησε 8 συμμετοχές με τον Κολοσσό το 2014, πριν μετακομίσει στη Βιτόρια.

Η στατιστική του είχε γράψει 21 πόντους με 40% στα τρίποντα κατά μέσο όρο, με 5.1 ριμπάουντ και 3.4 ασίστ ανά παιχνίδι. Σας θυμίζουν κάτι οι αριθμοί; Δεν κάνετε λάθος. Ο Τζέιμς είχε φορτώσει με 28 πόντους το καλάθι του Ολυμπιακού και του Άρη, με 26 του Πανιωνίου και με 23 της ΑΕΚ. Προφανώς, αγωνιστικά διαφέρει σε πολλούς τομείς από τον Γκρίφιν, ωστόσο οι εμφανίσεις τους… μοιάζουν αρκετά!

ΕΤΣΙ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Ποιος, όμως, είναι ο Μάλκολμ Γκρίφιν και πως κατέληξε στα… χέρια του coach Λυκογιάννη; O 26χρονος Αμερικανός γκαρντ (1.93 μέτρα) κατάγεται από το Σικάγο. Τα πρώτα του μπασκετικά βήματα τα έκανε στη Hyde Park Career Academy της περιοχής του και παρά το γεγονός ότι δεν είναι ιδιαίτερα ψηλός, ξεχώρισε εξ αρχής για τη δύναμη και τα αθλητικά του προσόντα, πέρα από την ικανότητα του στο σκοράρισμα. Στη Senior σεζόν του οδήγησε την ομάδα του στο 27-5, έχοντας 17 πόντους, 7 ασίστ και 5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Το επόμενο βήμα ήταν στο κολέγιο. Από το 2009 έως το 2011 έπαιξε στο Toledo για να ακολουθήσουν δύο σεζόν στο Fresno Pacific (2012-14). Αποφάσισε να αλλάξει κολέγιο και δικαιώθηκε για την επιλογή του, καθώς οι αριθμοί του ανέβηκαν κατακόρυφα. Τη σεζόν 2012-13 μέτρησε 17.7 πόντους κατά μέσο όρο και την επόμενη χρονιά είχε 18.6. Σταθερά βασικός, σταθερά από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας του. Και στο Toledo είχε πραγματοποιήσει θετικές εμφανίσεις -και μάλιστα ξεχώριζε στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες- αποφάσισε, όμως, να αλλάξει πρόγραμμα μετά την αλλαγή προπονητή και παρά το γεγονός ότι έχασε ένα χρόνο λόγω κανονισμών, συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς.

Ο Μάλκολμ Γκρίφιν συνεχίζει την παράδοση του Κολοσσού
EUROKINISSI

Ο προπονητής του στο Fresno Pacific είχε δηλώσει " ο Μάλκολμ είναι ένας πολύ ταλαντούχος παίκτες, με ικανότητα να παίξει από το 1 έως το 4. Έχει υψηλό μπασκετικό IQ και είναι γεννημένος νικητής". Μετά το τέλος της κολεγιακής του καριέρας προσπάθησε να φτάσει στο NBA. Καμία ομάδα, όμως, δεν τον επέλεγε στο NBA draft 2014 κι ο ίδιος αποφάσισε να μην το… παλέψει άλλο.

Πήγε να παίξει μπάσκετ στο Μαρόκο και στη συνέχεια στην Τυνησία. Πέρυσι, βρέθηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Φόρεσε τη φανέλα της Λιεπάγιας στη Λετονία και ξεχώρισε με το ταλέντο του. Ήταν ο κορυφαίος στης ασίστ, έγινε All Star και παράλληλα κέρδισε δύο ατομικά βραβεία. Του κορυφαίους παίκτη που παίζει για πρώτη φορά στη Λετονία και του καλύτερου αμυντικού στη Βαλτική Λίγκα! Το δεύτερο βραβείο δεν πρέπει να σας προκαλεί εντύπωση. Ο Γκρίφιν έχει εντυπωσιακούς αριθμούς, παράλληλα, όμως, είναι εξαιρετικός στην άμυνα. Τόσο στο 1on1, όσο και στην ομαδική άμυνα. Βλέπετε, το δυνατό του το κορμί τον βοηθά στις αλλαγές και στις περιστροφές… Γενικότερα, ο Γκρίφιν είναι ένας από τους παίκτες που αξίζει να παρακολουθήσει κανείς στη Stoiximan.gr Basket League.

Όσο για τη ζωή του εκτός παρκέ; Έχει 5 αδέρφια, έχει σπουδάσει κινησιολογία λατρεύει τα λαζάνια της μητέρας του, του αρέσει ο Jay Z, υποστηρίζει τους Μαϊάμι Χιτ, θαυμάζει τον ΛεΜπρον και θα ήθελε να συναντήσει από κοντά τον Σακίλ Ο’ Νιλ. Τον ελεύθερο χρόνο του παίζει Monopoly ή γράφει ρίμες, ενώ μετά το τέλος της καριέρας του θέλει είτε να ανοίξει κάποια δικιά του επιχείρηση, είτε να γίνει προπονητής μπάσκετ είτε… αρχιτέκτονας. Αυτός είναι ο Μάλκολμ Γκρίφιν.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΚΟΛΟΣΣΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ