ΚΟΛΟΣΣΟΣ

Μάικ Τζέιμς, το πολυβόλο

Μάικ Τζέιμς, το πολυβόλο
INTIME SPORTS

Μπορεί να βρισκόμαστε μόλις στην 3η αγωνιστική του πρωταθλήματης της ΣΚΡΑΤΣ Basket League, όμως ο Μάικ Τζόουνς έχει καταφέρει να κλέψει τις εντυπώσεις. Το Sport24 σας παρουσιάζει τον 24χρονο μπομπέρ, που οι φιλοδοξίες του "αγγίζουν" τον ουρανό.

Ο φετινός Κολοσσός Ρόδου είναι αλλαγμένος σε μεγάλο βαθμό, συγκριτικά με το ρόστερ της περασμένης περιόδου. Τσάμης και Στεφανίδης παρέμειναν στο νησί, όμως οι αλλαγές ήταν πολλές. Μία από αυτές και ο Μάικ Τζέιμς.

Ο 24χρονος γκαρντ ήρθε στην ομάδα με σκοπό να αντικαταστήσει τον Τρέβις Σίμπσον. Από τον Αμερικανό που αγωνίζεται, πλέον, στο Ρέθυμνο, οι Ροδίτες είχαν πολλές απαιτήσεις, ωστόσο εκείνος δεν τους δικαίωσε. Δεν ισχύει όμως, το ίδιο και για τον Τζέιμς.

Η εκκίνησή του στο φετινό πρωτάθλημα; Εξαιρετική. Είναι ο κουμανταδόρος της ομάδας του Μιχάλη Κουταλιανού, έχοντας κατά μέσο όρο 25 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Διόλου άσχημα για έναν παίκτη, ο οποίος την περασμένη σεζόν "έβγαζε το ψωμί" του στη δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας. Εκεί, όπου εντυπωσίασε...

Ας δούμε λίγο καλύτερα ποιος είναι ο 24χρονος σκόρερ των Ροδιτών.

Το κολέγιο και τα ρεκόρ

Ξεκινώντας την καριέρα του, σε επίπεδο Κολεγίων, ο γεννημένος στις 18 Αυγούστου του 1990 βρέθηκε στο κολέγιο του Eastern Arizona. Εκεί κατάφερε να δείξει δείγματα, ωστόσο, δεν ήταν αυτό που έψαχνε ο ίδιος.Ήθελε κάτι μεγαλύτερο, ένα καλύτερο Κολέγιο. Από τότε οι φιλοδοξίες του ήταν υψηλές. Βλέπετε, έχει τεράστια εμπιστοσύνη στον εαυτό του και δεν το κρύβει.

Μάικ Τζέιμς, το πολυβόλο

Το καλοκαίρι του 2010 ο Τζέιμς πήρε μεταγραφή στο Κολέγιο του Lamar. Εκεί φρόντισε να επωμιστεί με το "καλημέρα" τον ρόλο του ηγέτη. Οι αριθμοί του, άλλωστε, μιλούσαν από μόνοι τους. Αποκορύφωμα της διετίας που βρέθηκε στο Lamar ήταν οι 52 πόντοι, με 11 εύστοχα τρίποντα στις 4 Ιανουαρίου του 2011 σε ένα παιχνίδι απέναντι στη Louisiana. Για την ιστορία, το Κολέγιό του επικράτησε με το εκκωφαντικό 114-62. Διαφορά 52 πόντων, όσους ακριβώς πέτυχε στην αναμέτρηση...

Φαινόταν, λοιπόν, πως ο Αμερικανός είχε όλα τα φόντα για να πρωταγωνιστήσει στο μεγαλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, το ΝΒΑ. Όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμενε ο ίδιος.

Το ντραφτ του 2012 και τα ταξίδια στην Ευρώπη

Το καλοκαίρι του 2012 ήταν σημαντικό για την μετέπειτα καριέρα του Μάικ Τζέιμς. Ο βραχύσωμος γκαρντ δήλωσε συμμετοχή στο Draft του ΝΒΑ. Την ίδια χρονιά δήλωσαν συμμετοχή και οι Anthony Davis (1ος), Bradley Beal (3ος), Damian Lillard (6ος), Andre Drummond (10ος) αλλά και ο Κώστας Παπανικολάου (48ος). 'Ενας παίκτης απουσίαζε εντελώς. Ο λόγος για τον Μάικ Τζέιμς!

Έτσι, αφού δεν έγινε pick στη διαδικασία, δεν το πολυσκέφτηκε. Πήρε το πρώτο αεροπλάνο και έφυγε για Ευρώπη. Έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι με σκοπό να βρει μια ομάδα η οποία θα επενδύσει στο ταλέντο του. Όπου κι αν ήταν αυτή. Η ομάδα που θα "επένδυε" σε εκείνον θα αργούσε λίγο, αλλά ο Αμερικανός δεν το έβαλε κάτω.

Πρώτη του... περιπέτεια στην Ευρώπη ήταν από το Ισραήλ. Η Χάποελ Γκιλμπόα "τσέκαρε" τον Αμερικανό και τον Δεκέμβριο του 2013 του προσέφερε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Ένα συμβόλαιο, το οποίο ήταν βραχύχρονο. Ο Τζέιμς, ωστόσο, δεν πτοήθηκε.

Μάικ Τζέιμς, το πολυβόλο

Το καλοκαίρι του 2013 ο Αμερικανός ταξίδεψε στη Μεσόγειο. Μια ομάδα από την Ίταλία, η Παφόνι Ομένια πίστεψε σε αυτόν και αυτός με τη σειρά του φρόντισε να τους δικαιώσει. Η περασμένη σεζόν ήταν, το λιγότερο, μαγική για τον πρώτο Αμερικανό στην ιστορία της ομάδας! Ο ίδιος φρόντισε να αφήσει... βαριά κληρονομιά στους επόμενους Αμερικανούς της ομάδας. Βλέπετε οι 22,1 πόντοι, τα 5,1 ασίστ και τα 1,8 κλεψίματα κατά μέσο όρο του έδωσαν το βραβείο του MVP του πρώτου μισού του πρωταθλήματος. "Το μυστικό είναι να δουλεύεις σκληρά και να μην τα παρατάς. Προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος μέρα με τη μέρα", ήταν τα λόγια του κατά την παραλαβή του βραβείου.

Ο Τζέιμς βοήθησε την Ομένια να τερματίσει 4η με 17 νίκες και 11 ήττες και κάπως έτσι ήρθε το εισιτήριο για ένα μεγαλύτερο πρωτάθλημα, το ελληνικό.

Ο Κολοσσός και οι... συμβουλές του Κρόφορντ

Οι Ροδίτες εντώπισαν τον Αμερικανό και δεν έχασαν την ευκαιρία. Λίγο μετά την άρση του απαγορευτικού των μεταγραφών ο Τζέιμς ανακοινώθηκε από την ομάδα. Κι αν στην αρχή δεν ήταν η ενδεδειγμένη λύση, στην πορεία φρόντισε να κέρδίσει τους πάντες. Όχι μόνο με τις εμφανίσεις του, αλλά και με τον χαρακτήρα του.

Με την έναρξη του πρωταθλήματος φρόντισε να δείξει το -πλούσιο- ταλέντο του. 26 πόντοι, 8 ριμπάουντ και 9 ασίστ απέναντι στον Πανιώνιο και η πρώτη νίκη της σεζόν ήρθε δια περιπάτου (92-76).

Μάικ Τζέιμς, το πολυβόλο

Πριν έρθει στην Ελλάδα, όμως, φρόντισε να αποκτήσει σημαντικές εμπειρίες δίπλα σε αστέρες του ΝΒΑ. Πιο συγκεκριμένα, πήρε μέρος στο camp του Jamal Crawford, στο οποίο μετείχαν παίκτες όπως ο Kevin Durant, ο Kyrie Irving και ο Blake Griffin. Οι εμπειρίες και οι παραστάσεις ήταν σημαντικότατες για τον ίδιο, με τον Crawford να τον έχει από... κοντά "Δεν θα μου πασάρεις τη μπάλα, απλά θα σουτάρεις", ήταν η συμβουλή του γκαρντ των Κλίπερς.

Ένα χρόνο αργότερα, μάλιστα ο Τζέιμς πήρε μέρος σε ένα ακόμα καμπ, στο οποίο μετείχαν και οι Σπένσερ Χοζ, Ζακ ΛαΒιν, Τζάστιν Ντέντμον και Τέρενς Τζόουνς, μεταξύ άλλων. Οι εμπειρίες πολλές για τον ίδιο, που μόνο καλύτερος μπορούσε να γίνει...

Ο Τζέιμς μακριά από τα παρκέ

Όσο εκρηκτικός είναι εντός παρκέ, άλλο τόσο πράος και ήρεμος είναι μακριά από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Οι κοντινοί του άνθρωποι μιλάνε για ένα παιδί το οποίο απέχει από τα ξενύχτια και την κοσμική ζωή, καθώς το μπάσκετ είναι η ζωή του. Προσεύχεται αρκετά καθώς πιστεύει πολύ στον Θεό, ενώ όσο βρισκόταν στην Αμερική επισκεπτόταν τακτικά την εκκλησία.

Πλέον, όμως η ζωή τον έφερε στην Ελλάδα. Οι φίλοι τόσο του Κολοσσού, όσο και του μπάσκετ στη χώρα μας, μπορούν να... απολαύσουν το επιθετικό παιχνίδι του. Άλλωστε, είναι παίκτης ο οποίος μπορεί να βάλει τη μπάλα στο καλάθι με 1000+1 τρόπους και το αποδεικνύει καθημερινά....

TAGS ΚΟΛΟΣΣΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ