ΚΟΛΟΣΣΟΣ

Λυκογιάννης: "Δεν αγχώνομαι με τον Ουότερς!"

Λυκογιάννης: "Δεν αγχώνομαι με τον Ουότερς!"

Ο Άρης Λυκογιάννης μίλησε στο Sport24.gr για τη νίκη επί του Άρη, σχολίασε τα παράπονα των "κίτρινων", απάντησε στο δίλημμα "Ντόμινικ Ουότερς ή Μάικ Τζέιμς" και δήλωσε σίγουρος για δικαίωση του Κολοσσού στο ΑΣΕΑΔ.

Ο Μάικ Τζέιμς αποχώρησε για λογαριασμό της Λαμποράλ Κούτσα και οι Ροδίτες προσγείωσαν στο Βενετόκλειο τον Ντόμινικ Ουότερς. Έκτοτε ο Αμερικανός γκαρντ έχει προσφέρει πολλά στους "θαλασσί", με αποκορύφωμα τις 3/3 βολές που χάρισαν τη νίκη επί του Απόλλωνα.

Οι Πατρινοί έκαναν ένσταση, δικαιώθηκαν από το πρωτοβάθμιο όργανο και πλέον ο Κολοσσός διεκδικεί το δίκιο του στο ΑΣΕΑΔ, με τον Άρη Λυκογιάννη να εκφράζει την πεποίθησή του ότι οι Ροδίτες θα πάρουν πίσω τους βαθμούς της νίκης.

Ο κόουτς του Κολοσσού μίλησε στο Sport24.gr για τη χθεσινή νίκη επί του Άρη και σχολίασε τα παράπονα των "κίτρινων", απάντησε στο δίλημμα "Ντόμινικ Ουότερς ή Μάικ Τζέιμς" και εξηγεί πως την επόμενη φορά που θα δει τον Αμερικανό στις βολές, δεν πρόκειται να αγχωθεί.

- Ο Ουότερς το έκανε ξανά. Τελικά, σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση;

"Το σημαντικό, πλέον, είναι ότι αισθανόμαστε ασφάλεια! Ακόμα κι αν είμαστε πίσω στο σκορ, ακόμα κι αν απομένει λίγος χρόνος για τη λήξη, έχουμε αποκτήσει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και την αίσθηση ότι μπορούμε να γυρίσουμε το παιχνίδι, ανεξάρτητα με το ποιον έχουμε απέναντί μας. Ξέρουμε πως... κάτι θα κάνουμε στο τέλος για να πετύχουμε".

- Ντόμινικ Ουότερς ή Μάικ Τζέιμς;

"Είναι τελείως διαφορετικοί παίκτες. Ο Ουότερς είναι ο πλέι μέικερ που θα παίξει για τους άλλους. Από την άλλη πλευρά, ο Τζέιμς είναι υπεραθλητής! Έχει εκπληκτικό πρώτο βήμα, γενικώς είναι παίκτης επιπέδου Euroleague και δεν υπάρχει κάποια αμφιβολία γι' αυτό. Σε καμία περίπτωση! Ο Ουότερς είναι ο ιδανικός πλέι μέικερ για μια ομάδα όπως ο Κολοσσός. Γενικώς, χρειαζόμασταν έναν παίκτη να μοιράζει ασίστ, να βγάζει τις έξτρα πάσες. Ο Τζέιμς είναι σκόρερ. Σπουδαίος παίκτης, αλλά διαφορετικός από τον Ντόμινικ".

- Πως προετοίμασες τον Κολοσσό έπειτα από όσα προηγήθηκαν με τον Απόλλωνα και την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή;

"Νομίζω ότι αυτή η απόφαση περισσότερο μας πείσμωσε. Πανηγυρίσαμε μια καθαρή νίκη και είμαι 100% σίγουρος ότι τελικά θα δικαιωθούμε στο ΑΣΕΑΔ! Το σκεπτικό του συγκεκριμένου αγώνα όπως κοινοποιήθηκε, αναιρεί το τελείωμά του! Είναι λογικό να μεσολαβεί κάποιος χρόνος από τη στιγμή που γίνεται η φάση μέχρι να σφυρίξει ο διαιτητής. Επαναλαμβάνω, λοιπόν, πως δεν χωρά αμφιβολία ότι έγινε φάουλ και μάλιστα εντός χρόνου. Δεν υπάρχει καμία λογική στην απόφαση του Αθλητικού Δικαστή".

- Έξι αγωνιστικές πριν από το τέλος της regular season και μετά τη νίκη επί του Άρη, σκέφτεσαι τα playoffs;

"Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι μόνο το επόμενο ματς με την ΑΕΚ, στη Ρόδο. Θα δούμε τι θα γίνει στο τέλος".

- Πως έζησες τα τελευταία δευτερόλεπτα με τον Άρη;

"Θα έλεγα πως ήμουν πιο ήρεμος, σε σχέση με τον αγώνα με την Πάτρα. Εκεί χάναμε για τρεις πόντους. Στο ματς με τον Άρη είχαμε εμείς την μπάλα ενώ ακόμα κι αν αστοχούσε ο Ουότερς, θα πηγαίναμε σε δεύτερη παράταση. Είχαμε, λοιπόν, ένα άγχος... λιγότερο. Νομίζω πως η δική μας, κακή αντίδραση στη ζώνη του Άρη έβαλε τον αντίπαλό μας στο παιχνίδι".

- Ο Άρης, πάντως, διαμαρτύρεται για φάουλ στον Αντεγκμπόγιε ενώ κάνει λόγο για αμφισβητούμενο φάουλ του Νέιμικ, στον Ουότερς...

"Μα, νομίζω, πως υπάρχει φωτογραφία που δείχνει τον Νέιμικ να βρίσκει το χέρι του Ουότερς! Είναι φανερό ότι τον βρίσκει στο σουτ. Δεν έχω άποψη από τη γωνία που βρισκόμουν όμως ο Ουότερς μου εξήγησε πως ο Νέιμικ τον χτύπησε στο χέρι".

Λυκογιάννης: "Δεν αγχώνομαι με τον Ουότερς!"

- Τι βαθμό βάζεις στη φετινή προσπάθεια του Κολοσσού;

"Δεν θέλω να βαθμολογήσω όμως είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Παίζουμε καλό μπάσκετ, υπάρχει καλή συνεργασία και χημεία μεταξύ παικτών και προπονητών. Γενικώς υπάρχει ένα ωραίο κλίμα στην ομάδα κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Η προσπάθεια συνεχίζεται. Όσο προχωράς, ζορίζεις τον εαυτό σου για να κυνηγήσεις κάτι καλύτερο στη συνέχεια".

- Θα αγχωθείς ξανά, αν δεις τον Ουότερς στις βολές;

"Όχι (γέλια)! Γενικώς με τον Ουότερς, δεν αγχώνομαι".

TAGS ΚΟΛΟΣΣΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ