ΚΟΛΟΣΣΟΣ

Λαρεντζάκης: "Ποιο σκορ; Τα ριμπάουντ"!

Λαρεντζάκης: "Ποιο σκορ; Τα ριμπάουντ"!
INTIME SPORTS

Παρ' ότι παραχωρήθηκε από τον Άρη (του Δημήτρη Πρίφτη) με τη μορφή δανεισμού στον Κολοσσό Ρόδου, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ευχαρίστησε δημόσια τον προπονητή των "κιτρίνων". Τι είπε για τον Άρη Λυκογιάννη, αλλά και τον Τζάστιν Ρόμπινσον.

Ο τρόπος με τον οποίο κρίθηκε το παιχνίδι του Κολοσσού Ρόδου με τον Απόλλωνα Πάτρας χρήζει ως φαβορί για τον τίτλο του "man of the match" τον Ντόμινικ Ουότερς, χάρη στις 3/3 βολές που είχε -σε νεκρό χρόνο. Επί της ουσίας όμως, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ήταν ο παίκτης που προσέφερε περισσότερο από κάθε άλλον, στη νίκη των "θαλασσί" ( 64-63 ).

Κι αυτό γιατί τελείωσε το παιχνίδι με νταμπλ νταμπλ (το πρώτο της επαγγελματικής του καριέρας), έχοντας 23 πόντους και 10 ριμπάουντ. Γι αυτό τον λόγο, μίλησε στο Sport24.gr σχολιάζοντας όσα ζει φέτος στη Ρόδο. Παράλληλα, όμως επεσήμανε τη σημασία της παρουσίας του Άρη Λυκογιάννη στον πάγκο του Κολοσσού, ενω είπε δημόσια "ευχαριστώ" στον Δημήτρη Πρίφτη.

" Αυτή είναι η χαρά του μπάσκετ. Από εκεί που νικούσαμε, ξαφνικά βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Έχασε την πρώτη βολή ο Αργυρόπουλος και τότε πιστέψαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε, τελικά. Ε, σταθήκαμε και λίγο τυχεροί με το φάουλ που έκανε ο Μπατής στο τέλος", είπε αρχικά ο 22χρονος γκαρντ, πριν επισημάνει πως " τα συναισθήματα που επικράτησαν εκείνη τη στιγμή ήταν ανατριχιαστικά. Αλλά έτσι είναι το μπάσκετ. Ήμασταν αυτοί που χαμογέλασαν στο τέλος".

Στη μέχρι τώρα καριέρα του (από το παιδικό του Αιγάλεω μέχρι την Εθνική Νέων Ανδρών, και από το εφηβικό του Ικάρου Καλλιθέας μέχρι τον Κολοσσό Ρόδου), είναι γνωστός για όσα κάνει στο μπροστά μέρος του παρκε. Επιβεβαίωσε άλλωστε απέναντι στον Απόλλωνα Πατρών πως... το έχει με τους 23 πόντους που πέτυχε. Αυτό που έκανε όμως μεγαλύτερη εντύπωση είναι το γεγονός πως μάζεψε 10 ριμπάουντ. Κάτι όχι και τόσο συνηθισμένο, όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά γενικότερα για περιφερειακό παίκτη.

" Όλα παίζουν τον ρόλο τους. Πλέον δεν με ενδιαφέρει τόσο πολύ το σκοράρισμα. Θέλω να βοηθάω παντού. Ένιωθα καλά. Είμαι πολύ χαρούμενος που βοήθησα στη νίκη της ομάδας μου", σχολίασε για το νταμπλ νταμπλ που πέτυχε, πριν ξεκαθαρίσει πως " είναι μεγάλη δουλειά να μαζεύεις τόσα ριμπάουντ. Ακόμα κι αν βάλεις δέκα ή δώδεκα πόντους, αν κάνεις καλή δουλειά στην άμυνα, μπορεί να πει κάποιος πως κάνεις τη διαφορά. Δεν είναι απαραίτητο να βάζεις είκοσι ή τριάντα πόντους, όταν προσφέρει και στην άλλη πλευρά του παρκέ. Θέλω πάντα να νικάει η ομάδα μου. Κι ας μην βάλω πόντους, αρκεί να πάρω ριμπάουντ ή να παίξω κάποιες καλές άμυνες", ενώ είπε πως " κακά τα ψέματα, ο ρόλος μου δεν είναι κυρίως επιθετικός, αλλά να προσφέρω σε πολλούς τομείς. Απλά σήμερα έβαλα κάποια σουτ παραπάνω, σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια".

Κίνητρο λόγω Ρόμπινσον

Εδώ και λίγες ημέρες, υπάρχει πιο έντονος συναγωνισμός όσον αφορά τους γκαρντ του Κολοσσού Ρόδου. Βλέπετε, οι "θαλασσί" ανακοίνωσαν την απόκτηση του Τζάστιν Ρόμπινσον , ο οποίος απόψε (28/2) είχε 7 πόντους (με 1/1 δίποντα, 1/2 τρίποντα και 2/2 βολές), μαζί με 3 κλεψίματα και 2 λάθη.

Ο Βρετανός βοήθησε τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη να δώσει το κάτι παραπάνω, άθελά του. " Η άφιξή του είναι ένα ακόμη κίνητρο", ξεκαθάρισε, πριν πει πως " αυτό που μετράει πάντως είναι ότι θα μας βοηθήσει. Θα γίνεται ποιοτικότερη προπόνηση και θα έχουμε μεγαλύτερο ροτέισον, στους αγώνες".

Το "ευχαριστώ" στον Πρίφτη, που τον έστειλε στη Ρόδο

Λαρεντζάκης: "Ποιο σκορ; Τα ριμπάουντ"!
INTIME SPORTS

" Όλοι οι προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκα, είχαν κάτι να μου δώσουν. Στην ουσία όμως, μπάσκετ έμαθα δίπλα στον Δημήτρη Πρίφτη. Αυτός ήταν που μου έμαθε κάποια πράγματα, που μου φαίνονται διαρκώς χρήσιμα, σε προπονήσεις και αγώνες", σχολίασε, τονίζοντας πως " το ότι παραχωρήθηκα από τον Άρη στον Κολοσσό δεν σημαίνει ότι έχω να αποδείξω κάτι. Αυτό που θέλω είναι να παίζω στο μέγιστο των δυνατοτήτων μου και να δικαιώνω όσους με εμπιστεύονται. Όπως κάνει φέτος ο κόουτς Λυκογιάννης, που με αφήνει για αρκετή ώρα το παρκέ".

Την περσινή χρονιά, στον Άρη, δεν την ξεχνάει. Εκεί άλλωστε θέλει να επιστρέψει το καλοκαίρι. Με τους "κίτρινους" έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, μα πάνω απ όλα έμαθε πράγματα. Με τους Γιάννη Αθηναίου και Ζήση Σαρικόπουλο να έχουν σημαντική συμβολή στην... ωρίμανσή του.

" Ο Γιάννης και ο Ζήσης με βοήθησαν πολύ, πέρσι. Γενικότερα θα έλεγα ότι έχω ωριμάσει ως παίκτης. Η υπομονή του ατζέντη μου, έπαιξε κι αυτή σημαντικό ρόλο. Όλες οι εικόνες που παίρνω, παίζοντας στον Κολοσσό με βοηθούν".

Ο ρόλος του Μίσσα

Πριν βάλει τέλος σε όσα είχε να πει, στάθηκε στον Κώστα Μίσσα και την Εθνική ομάδα. Ο "Στρατηγός" είναι αυτός που " μου έδωσε πολλά αυτά τα χρόνια. Μου μίλαγε αρκετά και με βοήθησε στον τρόπο σκέψης μου", για να ολοκληρώσει λέγοντας πως " έμαθα πολλά με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας. Το σημαντικότερό όμως έχει να κάνει με το ότι το αντρικό μπάσκετ είναι πολύ πιο απαιτητικό και δύσκολο. Γι αυτό δουλεύω τα τελευταία χρόνια πολύ και σε σωματικό επίπεδο, ωστε να μπορώ να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις".

TAGS ΚΟΛΟΣΣΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ