ΚΑΒΑΛΑ

Τις πταίει για τον υποβιβασμό της Καβάλας;

Τις πταίει για τον υποβιβασμό της Καβάλας;

Όπως ανέβηκε, έτσι έπεσε! Η Καβάλα αποχαιρετά άμεσα την Basket League ΣΚΡΑΤΣ, ετοιμάζοντας -ξανά- βαλίτσες για τη δεύτερη κατηγορία. Το Sport24.gr αναλύει την πορεία των "Αργοναυτών" από το περασμένο καλοκαίρι έως την καταδικαστική ήττα από τον Αρκαδικό.

Όλοι έχουμε γραμμένο που το λένε πεπρωμένο και κανένας δεν μπορεί να τ' αποφύγει, έχει τραγουδήσει ο Γιώργος Νταλάρας. Σε ένα δίστιχο που θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηρίζει την πορεία της Καβάλας στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Η ομάδα της Μακεδονίας κατέκτησε δια περιπάτου τον τίτλο του πρωταθλητή την περσινή αγωνιστική περίοδο στην Α2 κατηγορία, αλλά φέτος δεν μπόρεσε να παρουσιάσει ανάλογη εικόνα.

Αν, μάλιστα, δεν υπήρχαν ο Στιβ Γιατζόγλου και οι μαζικές αλλαγές ξένων στο "καλημέρα" του β' γύρου του πρωταθλήματος, ενδεχομένως οι "Αργοναύτες" να είχαν αποχαιρετήσει πολύ νωρίτερα. Η ουσία είναι πως οι μεγάλες οικονομικές δαπάνες που έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια, ενόσω η ομάδα βρισκόταν στην Α2, δεν επαληθεύτηκαν στο παρκέ τη σεζόν της επιστροφής στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ, με την Καβάλα να μετρά τις (οικονομικές) πληγές της και να ετοιμάζει τα σχέδιά της για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Αν σκεφτούμε μάλιστα πως "η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται", τότε τα πρώτα αρνητικά μηνύματα είχαν φτάσει από νωρίς στην Καβάλα. Πως; Με τον σοβαρό τραυματισμό του Γιάνη Σίνη , ο οποίος τραυματίστηκε στο γόνατο (βλ. ρήξη πρόσθιου χιαστού) στη διάρκεια της προετοιμασίας με αποτέλεσμα να μείνει εκτός δράσης για όλη τη σεζόν. Κι αν οι μεταγραφές που έγιναν το καλοκαίρι έδειχναν αρκετές (βάσει βιογραφικού) για να διατηρήσουν την ομάδα στην πρώτη κατηγορία, στην πράξη κάτι τέτοιο δεν αποδείχθηκε.

Με εξαίρεση δηλαδή τον Τσβαντάρ Κοστόφ, ο οποίος παρεμπιπτόντως χάρισε τη νίκη στην πρεμιέρα με το τρίποντο που πέτυχε... at the buzzer , οι υπόλοιποι δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Όσο κι αν πάλευε ο Μορίς Κεμπ, όσο κι αν ακολουθούσε τον Ελόι Βάργκας η φήμη του ηγέτη κάτω από το καλάθι, η ουσία ήταν πως ο Γιάννης Τζήμας τα περίμενε (σχεδόν) όλα από τον Χρήστο Ταπούτο.

Τις πταίει για τον υποβιβασμό της Καβάλας;
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Στιβ Γιατζόγλου βγήκε από την (προπονητική) ναφθαλίνη για να πάρει τα σκήπτρα από τον Γιάννη Τζήμα, που δεν έδειχνε ικανός να οδηγήσει την ομάδα τα δύσβατα μονοπάτια της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Όπως και να έχει, η ουσία ήταν πως στο φινάλε του α' γύρου, η Καβάλα βρισκόταν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας μετρώντας μόλις 2 νίκες και 11 ήττες. Όχι ότι η απόσταση από την παραμονή ήταν μεγάλη (μόλις μία νίκη), αλλά ήταν εμφανές πως θα έπρεπε να γίνουν πολλά για να αλλάξουν τα δεδομένα.

Η αλήθεια είναι πως οι διοικούντες τον σύλλογο δεν πέταξαν "λευκή πετσέτα". Το κάθε άλλο, έβαλαν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, ικανοποίησαν τα "θέλω" του νέου τους προπονητή και κάπως έτσι οι "Αργοναύτες" δεν θύμιζαν πλέον σε τίποτα την ομάδα που ξεκίνησε τον φετινό μαραθώνιο . Η νίκη επί των Τρικάλων αναπτέρωσε το ηθικό και τις ελπίδες όλων στην ομάδα πως θα τα καταφέρνουν στο τέλος και δεν θα επαληθεύσουν την παράδοση που έχει δημιουργηθεί την τελευταία δεκαετία , πλην όμως ο τραυματισμός του Χρήστου Ταπούτου ήρθε στο χειρότερο δυνατό σημείο.

Τη στιγμή που είχε αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης της 15ης αγωνιστικής, ο αρχηγός των "Αργοναυτών" χτύπησε στο χέρι στη διάρκεια της προπόνησης, με τα αποτελέσματα των εξετάσεων να κάνουν λόγο για κάταγμα . Αποτέλεσμα αυτού ήταν να μείνει στα "πιτς" για τους επόμενους τρεις μήνες, διάστημα στο οποίο ο Στιβ Γιατζόγλου και οι παίκτες του έπαιζαν τα ρέστα τους κάθε Σάββατο προκειμένου να κρατήσουν την ομάδα στην κατηγορία.

Οι αλλαγές που έγιναν στους ξένους δεν άργησαν πάντως να αποδώσουν καρπούς, με τον έμπειρο τεχνικό να μοιάζει δικαιωμένος . Πλην όμως, χρειάζονταν πολλά περισσότερα μέχρις ότου καταφέρει η Καβάλα να βάλει κάποια ομάδες από κάτω της και να κοιτάξει ψηλότερα. Ειδικά από τη στιγμή που έχανε παιχνίδια που έμοιαζαν δικά της. Ένα από αυτά, διεξήχθη στο Ζηρίνειο.

Τις πταίει για τον υποβιβασμό της Καβάλας;
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η νίκη χάνεται , μαζί κι οι τελευταίες ουσιαστικά ελπίδες για την παραμονή. Ειδικά από τη στιγμή που ακολουθούσαν τα παιχνίδια με Άρη (εκτός) και Ολυμπιακό (εντός).

Δυστυχώς για τον Στιβ Γιατζόγλου και τους παίκτες του, τα προγνωστικά επαληθεύονται. Οι νεοφώτιστοι ηττώνται κατά σειρά από τους "κίτρινους" και τους "ερυθρόλευκους", κερδίζουν αμέσως μετά το Ρέθυμνο, αλλά στο "ματς της χρονιάς" (το πρώτο από τα δύο που θα έδιναν) παρουσιάζονται πολύ κατώτεροι των περιστάσεων, με αποτέλεσμα να ηττηθούν από τον Κολοσσό με 98-79.

Τι ακολούθησε; Η εξαιρετική εμφάνιση, που όμως συνδυάστηκε με ήττα, από τον Παναθηναϊκό κι ο υπέρ πάντων αγώνας με τον Αρκαδικό. Κι εκεί, στην Τρίπολη, όμως η Καβάλα δείχνει ανίκανη να κάνει το κάτι παραπάνω. Οι "Αργοναύτες" παλεύουν μεν, διεκδικούν μέχρι το φινάλε το "διπλό" που θα τους έδινε κάποιες ακόμη ελπίδες, αλλά το τρίποντο του Κάμερον Τζόουνς στα 21'' για το +6 των γηπεδούχων βάζει τέλος στα... όνειρα. Ο Αρκαδικός επικρατεί ( 74-68 ) κι η Καβάλα επιστρέφει πρόωρα στην Α2. Αν θα την ακολουθήσει; Θα το μάθουμε το απόγευμα του Σαββάτου (9/4), μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας αγωνιστικής.

Photo credits: Action Images

TAGS ΚΑΒΑΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ