ΚΑΒΑΛΑ

Ταπούτος στο Sport24.gr: "Στόχος μας να μείνουμε στη κατηγορία"

Ταπούτος στο Sport24.gr: "Στόχος μας να μείνουμε στη κατηγορία"

Ο Χρήστος Ταπούτος είναι ο ηγέτης της Καβάλας και μιλώντας στο Sport24.gr αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας.

Ύστερα από τρία χρόνια μακριά από την Ελλάδα, αγωνιζόμενος σε Τσεχία και Τουρκία, ο Χρήστος Ταπούτος επέστρεψε φέτος στην πατρίδα του ώστε να παίξει μπάσκετ.

Πριν λίγους μήνες βρέθηκε στο ρόστερ του Πανιωνίου, ενώ από φέτος αποτελεί μέλος της ομάδας της Καβάλας. Ο 33χρονος, πλέον, φόργουορντ, είναι ο μεγάλος ηγέτης του συλλόγου και το απέδειξε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ήταν από τους πρωταγωνιστές στη νίκη της Καβάλας επί του Λαυρίου με σκορ 68-66, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση όντας ο πρώτος σκόρερ του ματς με 20 πόντους. Λίγο μετά το τέλος του παιχνιδιού μίλησε στο Sport24.gr για τη νέα περιπέτεια της καριέρας του.

Για τη νίκη επί του Λαυρίου: "Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, είχαμε και άγχος. Δεν ξεκινήσαμε καλά στο παιχνίδι, μας δυσκόλεψε το Λαύριο, αλλά στη συνέχεια βελτιωθήκαμε και το γυρίσαμε κυρίως λόγω της καλής μας άμυνας. Ήταν ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Όλοι οι παίκτες βοήθησαν. Ο Κοστόφ πέτυχε μεγάλο τρίποντο στο τέλος, πήρε και ένα σημαντικό ριμπάουντ, όπως και ο Γκόρντον. Ήταν μία ομαδική προσπάθεια και πήραμε τη νίκη που θέλαμε".

Για το γεγονός πως είναι ο ηγέτης της Καβάλας: "Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία καλή ομάδα, ένα καλό σύνολο. Ο καθένας έχει τον ρόλο του μέσα στην ομάδα. Εγώ αυτό που πρέπει να κάνω είναι να λειτουργώ από το ποστ, βοηθώντας την ομάδας μας τόσο στην επίθεση, όσο και στην δημιουργία. Στο ματς βοήθησα την ομάδα μας όσο μπορούσα ώστε να φτάσουμε στη νίκη και χαίρομαι που συνείσφερα στο να φτάσουμε στο θετικό αποτέλεσμα. Όσο περνάει ο καιρός θα βελτιωνόμαστε".

Για τους στόχους της Καβάλας φέτος: "Στόχος μας είναι να σωθούμε φέτος και να παραμείνουμε στη κατηγορία. Θα πρέπει να κερδίσουμε τα παιχνίδια που έχουμε στην έδρα μας και από εκεί και πέρα να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε μακριά από το γήπεδο μας. Την επόμενη βδομάδα παίζουμε κόντρα στα Τρίκαλα, τα οποία διαθέτουν μία καλή και ανταγωνιστική ομάδα. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι, αλλά έχουμε τις δυνατότητες να κερδίσουμε. Ακολούθως έχουμε κάποια παιχνίδια στην έδρα μας με αντιπάλους που μπορούμε να τους νικήσουμε, όπως με τον Κόροιβο και τον Απόλλωνα Πάτρας".

TAGS ΚΑΒΑΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ