ΚΑΒΑΛΑ

Επιστροφή στα "σαλόνια"

Επιστροφή στα "σαλόνια"

Η Καβάλα επιστρέφει στη πρώτη κατηγορία, έχοντας τον κόουτς των ανόδων, ενώ στο ρόστερ της προστέθηκε και ο Ταπούτος. Τζήμας: "Θα κάνουμε το παν για να σωθούμε".

Η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας επιστρέφει στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ μετά από δύο χρόνια απουσίας και την προηγούμενη πενταετή συμμετοχή της στα «σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ.

Στην νέα προσπάθεια της στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ διατήρησε στο «τιμόνι» της τον «μετρ» των ανόδων από την Α2, κόουτς Τζήμα και τρεις παίκτες από το ρόστερ της περασμένης σεζόν, τον Καλαϊτζίδη, που έχει σημαντικό παρελθόν στην Α1, και τους Βελισσαρίου, Γκέλιο.

Στην Καβάλα εγκαταστάθηκαν ο Ταπούτος με πολλές παραστάσεις από την Basket League ΣΚΡΑΤΣ και ο οποίος τελείωσε την περασμένη σεζόν στον Πανιώνιο, ο γκαρντ Δεμερτζής και εκείνος με πολλά… χιλιόμετρα στην Α1, ο φόργουορντ σέντερ Σίνης, που έπαιξε τις δύο τελευταίες αγωνιστικές χρονιές στο Ρέθυμνο, ο φόργουορντ και «ρούκι» στην Α1 Σταμπουλής, ο επίσης, πρωτοεμφανιζόμενος στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ ελληνοαμερικανός Λίβας και πέντε ξένοι μπασκετμπολίστες: Ο Αμερικανός γκαρντ Γκόρντον (με παρελθόν στην Τουρκία), , ο συμπατριώτης του φόργουορντ Κεμπ, ο Δομινικανός σέντερ Βάργκας, ο αμερικανοθρεμμένος Ολλανδός σέντερ Βαν Ντερ Μαρς και ο Βούλγαρος Κοστόβ, που επιστρέφει στην Καβάλα μετά από τρία χρόνια.

Τζήμας: "Θα κάνουμε το παν για να σωθούμε"

Ο προπονητής της Καβάλας είπε τα εξής: "Εύχομαι πραγματικά το νέο πρωτάθλημα της Basket League ΣΚΡΑΤΣ να είναι ανταγωνιστικό. Να εκλείψουν τα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν πολλές ομάδες και ίσως δεν τους επιτρέπουν να παρουσιάσουν αυτό που πιθανόν να θέλανε. Εύχομαι σε όλους τους αθλητές υγεία που είναι το σημαντικότερο. Εμείς εδώ στην Καβάλα έχουμε πάρει τα διαπιστευτήρια μας στο θέμα αυτό και ευχόμαστε να εκλείψει η βία από τα γήπεδα. Ο κόσμος έχει ανάγκη από θέαμα όχι από επεισόδια.

Νομίζω θα έχουμε ένα καλό πρωτάθλημα, με πολλές επαρχιακές ομάδες, μία από αυτές ήμαστε και εμείς και χαιρόμαστε για αυτό, αφού εκπροσωπούμε στην ουσία μόνοι μας όλη τη Βόρεια Ελλάδα, εκτός από ΠΑΟΚ και Άρη. Υπάρχουν σίγουρα προβλήματα, όμως ήμαστε μία ομάδα που θα κάνουμε το παν για να σωθούμε. Είναι μία περίεργη χρονιά για μας, γιατί λίγο πριν την έναρξη ακόμη δεν έχουμε οριστικοποιήσει το ρόστερ μας. Γίνεται πάντως μία πολύ μεγάλη, τιτάνια θα έλεγα προσπάθεια να παρουσιαστούμε έτοιμοι στην πρεμιέρα με το Λαύριο. Εύχομαι στην ομάδα μου τα καλύτερα να έχουμε υγεία και μία πετυχημένη χρονιά".

Μωσαΐδης: Με έκτο παίκτη τον κόσμο»

Ο βοηθός προπονητή της Καβάλας, Ηλίας Μωσαΐδης, σχολίασε: "Το νέο πρωτάθλημα της Basket League ΣΚΡΑΤΣ θα είναι πιστεύω πολύ δυνατό και εύχομαι να έχουμε ένα πρωτάθλημα με υγεία, χωρίς τραυματισμούς και χωρίς επεισόδια. Ο κόσμος να γεμίσει τα γήπεδα του μπάσκετ και φυσικά το δικό μας, όπως το κάνει τόσα χρόνια και είναι ο «6ος παίκτης» μας, διακρινόμενος πάντα για το αθλητικό του πνεύμα. Εύχομαι η ομάδα μας πετύχει το στόχο της που δεν είναι άλλος από την εξασφάλιση της παραμονής, όσο το δυνατόν γρηγορότερα".

Καλαϊτζίδης: "Nα στηρίξει ο κόσμος της πόλης"

Ο αρχηγός της ομάδας, Δημήτρης Καλαίτζίδης, είπε τα εξής: "Το νέο πρωτάθλημα της Basket League Σκρατς 2015-16 θα είναι για μία ακόμη χρονιά ανταγωνιστικό. Θεωρώ πως θα είναι δυο ταχυτήτων και πάλι, όμως έχουν δυναμώσει πολύ φέτος ο Άρης, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ και μαζί με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό λογικά θα είναι στην πρώτη πεντάδα και από εκεί και κάτω από την έκτη θέση, οι ομάδες είναι στα ίδια επίπεδα πάνω-κάτω. Είδαμε και από τα αποτελέσματα του κυπέλλου και τις νίκες των ομάδων της Α2, πως οι ομάδες της Α1 είναι ανέτοιμες, αφού ακόμη προσπαθούν να προσαρμοστούν οι ξένοι.

Θέλουμε να έχουμε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, που να το χαρεί ο κόσμος. Υπάρχουν οκτώ ομάδες από την επαρχία που θεωρώ πως θα γεμίζουν τα γήπεδα τους. Μετά από δύο χρόνια απουσίας, επιστρέφουμε. Στόχος η παραμονή όσο το δυνατόν γρηγορότερα, όπως θεωρώ ότι θα είναι ο στόχος των ομάδων από την 6η θέση και κάτω. Όποιες ομάδες το καταφέρουν νωρίτερα θα έχουν βλέψεις για κάτι παραπάνω όπως play offs η δεκάδα. Θέλουμε ο κόσμος της πόλης να στηρίξει αυτή την ομάδα που ξέρουμε πόσο την αγαπάει. Θα πρέπει πάση θυσία να ήμαστε έτοιμοι ώστε να κερδίσουμε στην πρεμιέρα το Λαύριο και να μπούμε με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα".

Ταπούτος: "Να γίνουμε ομάδα και να παίξουμε σωστό μπάσκετ"

Ο έμπειρος φόργουορντ της ομάδας, Χρήστος Ταπούτος, είπε πως: "Θεωρώ ότι και φέτος θα είναι αρκετά ανταγωνιστικό το Πρωτάθλημα. Ξέρουμε πως Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είναι ένα επίπεδο πάνω από όλους. Το καλό είναι πως έχουν δυναμώσει η ΑΕΚ και ο Άρης φέτος, οπότε και θα υπάρχει ανταγωνισμός και σε εκείνες τις θέσεις και μετά είναι ένα γκρούπ ομάδων που θα παλέψουν για οκτάδα και παραμονή. Ο δικός μας στόχος είναι η παραμονή, κοιτάζουμε πρώτα να γίνουμε ομάδα, να μάθουμε ο ένας τον άλλον, να παίξουμε σωστό μπάσκετ και από εκεί και πέρα πρέπει να βγάλουμε αυτή τη δουλειά που έχουμε κάνει αυτό το μήνα μέσα στο γήπεδο, ξεκινώντας από το παιχνίδι του Σαββάτου με το Λαύριο".

Έτος ίδρυσης: 2003

Πρόεδρος: Κώστας Παπακωνσταντίνου

Τίτλοι: 1 Πρωτάθλημα Α2 (2015)

Έδρα: Δ.Α.Κ. Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου» (1.490 θέσεων)

Επιστροφή στα "σαλόνια"

Το ρόστερ της Καβάλας:

Επιστροφή στα "σαλόνια"

TAGS ΚΑΒΑΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ