ΚΑΒΑΛΑ

Δεμερτζής: "Σούλης και Χάρης δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη"

Δεμερτζής: "Σούλης και Χάρης δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιάννης Δεμερτζής, που παλαιότερα είχε τεχνικούς τους Σούλη και Χάρη Μαρκόπουλο, μέσω του Sport24.gr σκιαγραφεί το προπονητικό προφίλ των πατέρα και γιου που θα βρεθούν αντίπαλοι στο ματς ΠΑΟΚ - Κόροιβος.

Η "σύγκρουση" του ΠΑΟΚ με τον Κόροιβο το Σάββατο (2/4, 17.00) στο "Παλατάκι" είναι σίγουρα ιδιαίτερη. Βλέπετε, αντίπαλος θα είναι ο πατέρας και ο γιος, δηλαδή ο Σούλης και ο Χάρης Μαρκόπουλος. Οι δύο ομάδες θέλουν την νίκη, ο "Δικέφαλος" για την κατάκτηση της πέμπτης θέσης (της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος) και ο Κόροιβος για την μάχη της παραμονής.

Το Sport24.gr απευθύνθηκε στον Γιάννη Δεμερτζή προκειμένου να "αναλύσει" τους δύο τεχνικούς. Ο νυν καλαθοσφαιριστής της Καβάλας "έζησε" τον Σούλη ως προπονητή στον ΠΑΟΚ και τον Χάρη τον είχε κόουτς στον Ηρακλή στην Α2 (ήταν "πρώτος" τεχνικός) αλλά και βοηθό προπονητή στον "Δικέφαλο".

"Μπορεί να φτάσει ακόμη πιο ψηλά ο Χάρης"

Αρχικά ο Δεμερτζής μας είπε για τον Χάρη Μαρκόπουλο που τον ξέρει καλά από την συνύπαρξή τους στον Ηρακλή και στον ΠΑΟΚ: " Και οι δυο είναι γνώστες του αθλήματος (σ.σ. Σούλης και Χάρης) και μην ξεχνάμε πως ο Χάρης ήταν από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ελλάδας και αν δεν είχε την ατυχία παλαιότερα (σ.σ. σε ταξίδι για ευρωπαϊκή υποχρέωση του Ηρακλή και αφότου το αεροπλάνο έφτασε στον προορισμό του, ο Χάρης κατάλαβε ότι τα πόδια του είχαν παραλύσει και έτσι στην συνέχεια ήρθε το τέλος της καριέρας του ως καλαθοσφαιριστής), τώρα πιστεύω πως θα ήταν πολύ καλός παίκτης.

Ο Χάρης μπορεί να είναι νεαρός αλλά ξεκίνησε από νωρίς την προπονητική και ήταν βοηθός στον Άρη. Και σαν παίκτης και σαν προπονητής ήταν πολύ της δουλειάς, της οργάνωσης και είναι ένας προπονητής που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Εχει πάρει φυσικά πολλά στοιχεία από τον Σούλη αλλά είναι και κάποια δικά του στοιχεία, όπως η διάθεση που δείχνει. Ημουν σίγουρος όταν ήμασταν στον Ηρακλή πως θα φτάσει σε υψηλότερο επίπεδο και πιστεύω πως θα φτάσει ακόμη πιο ψηλά".

Δεμερτζής: "Σούλης και Χάρης δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Πάντα οι ομάδες του Σούλη βγάζουν σοβαρότητα και πειθαρχία"

Συνεχίζοντας ο καλαθοσφαιριστής της Καβάλας ανέφερε για τον τεχνικό του ΠΑΟΚ, τον οποίο τον είχε προπονητή στον "Δικέφαλο": " Ο Σούλης είναι ένας προπονητής που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη και κάνει την προετοιμασία γύρω από τα πιθανά προβλήματα που μπορούν να υπάρξουν στον αγώνα και νομίζω πως τόσα χρόνια έχει βάλει το στίγμα του στις ομάδες που έχει δουλέψει. Φαίνεται μια ομάδα πως είναι η δική του ομάδα αφού παίζει με συγκεκριμένο τρόπο. Πάντα οι ομάδες του Σούλη είναι ομάδες που βγάζουν σοβαρότητα, πειθαρχία και πλάνο στο παιχνίδι. Εχει ικανότητα, είναι πολύ της δουλειάς και αυτό όχι μόνο της ομαδικής προπόνησης, αλλά και της ατομικής προπόνησης προκειμένου να βελτιώσει τους παίκτες".

"Καλύτερη επαφή με τους παίκτες ο Χάρης, δουλεύει πολύ ο Σούλης"

Του ζητήσαμε να ξεχωρίσει κάποιο στοιχείο τόσο από τον Χάρη, όσο και από τον Σούλη Μαρκόπουλο. Τι απάντησε; " Ενα ξεχωριστό στοιχείο του Χάρη είναι ότι λόγω του νεαρού της ηλικίας του, είναι πιο κοντά με τους παίκτες. Και στην Α2 που τον είχα προπονητή αλλά και στον ΠΑΟΚ ως βοηθός προπονητή, έχει καλύτερη επαφή με τους παίκτες σε σχέση με τον Σούλη και μπορεί να τους εμψυχώσει. Επειδή δεν έχει πάρα πολλά χρόνια που σταμάτησε να παίζει, ξέρει καλύτερα την ψυχολογία του παίκτη. Ο Σούλης δεν αφήνει κανένα στοιχείο της ομάδας να είναι στην τύχη. Τίποτα δεν είναι στον αέρα, είναι πολύ της δουλειάς και ίσως αυτό μερικές φορές να κουράζει τους παίκτες. Αλλά αν κοιτάξεις σε βάθος χρόνου, κάνει το σωστό".

Δεμερτζής: "Σούλης και Χάρης δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Περίεργο ο πατέρας να είναι αντίπαλος με τον γιο σε ένα τέτοιο κρίσιμο ματς"

Ο Σούλης Μαρκόπουλος συνεργάστηκε με τον Χάρη στον ΠΑΟΚ και σίγουρα είναι ξεχωριστή η "σύγκρουσή" τους σε ένα ματς που οι ομάδες τους θέλουν πολύ την νίκη. " Είναι περίεργη η κατάσταση να είναι αντίπαλος ο πατέρας με τον γιο, σε ένα ματς σχεδόν τελικό για τον Χάρη. Αλλά μην ξεχνάμε πως και για τον ΠΑΟΚ είναι ένα κρίσιμο παιχνίδι για να πλασαριστεί στην πέμπτη θέση. Αν χάσει αυτό το ματς, δεν νομίζω πως προλαβαίνει", τόνισε ο Δεμερτζής.

"Πρέπει να κάνουμε την υπέρβαση, αλλά περιμένουμε κι άλλα αποτελέσματα"

Οσο για την προσπάθεια της Καβάλας για την παραμονή στη Basket League και τον εκτός έδρας αγώνα με τον Αρκαδικό; Ο Ελληνας καλαθοσφαιριστής υπογράμμισε: " Εμείς είμαστε σε πολύ δύσκολη βαθμολογική θέση και δεν εξαρτάται από εμάς το τι θα γίνει. Περιμένουμε κι άλλα αποτελέσματα για να σωθούμε και όσο έχουμε μαθηματικές πιθανότητες, θα το κυνηγήσουμε. Θα διεκδικήσουμε τις νίκες απέναντι σε Αρκαδικό και ΠΑΟΚ (σ.σ. ο "Δικέφαλος" την τελευταία αγωνιστική θα παίξει εκτός έδρας κόντρα στην Καβάλα). Στον πρώτο γύρο κερδίσαμε εύκολα τον Αρκαδικό αλλά από τότε η ομάδα είναι διαφορετική, έχει κάνει αλλαγές και έχει νέους ξένους. Εμείς πρέπει να κάνουμε την υπέρβαση. Σίγουρα δεν βασιζόμαστε μόνο στα δικά μας αποτελέσματα".

TAGS ΚΑΒΑΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ