ΚΑΒΑΛΑ

Από την Αθήνα του Ohio, στην Καβάλα... επτά στάσεις δρόμος

Από την Αθήνα του Ohio, στην Καβάλα... επτά στάσεις δρόμος

H Καβάλα παραμένει στην επικίνδυνη ζώνη, αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι ο Λίον Ουίλιαμς δεν βρήκε τον τρόπο να κάνει αισθητή την παρουσία του, στο ματς με την ΑΕΚ, για την 18η αγωνιστική της ΣΚΡΑΤΣ Basket League. Ποιος είναι ο κύριος;

Η ΑΕΚ νίκησε την Καβάλα (55-65) για την 18η αγωνιστική της ΣΚΡΑΤΣ Basket League, αλλά ο πολυτιμότερος παίκτης της συνάντησης φορούσε... την άλλη φανέλα. Ο Leon "Big" Williams έφτασε τους 31 βαθμούς, στον πίνακα αξιολόγησης, με εμφάνιση που αφορούσε νταμπλ νταμπλ (18π., 20 ριμπ.). Πράγμα που θα το λέγατε και αναμενόμενο.

Γεννήθηκε στη Baltimore του Maryland,... μαζί με την Brenda (είναι δίδυμοι) στις 24/7 του 1986 και έτσι τα παιδιά των Leon Williams Sr. και Brenda Warner έγιναν τρία -υπάρχει και ο Eddie. Στο σχολείο, με τους Cardinal Gibbons School είχε ήδη βρει τον τρόπο να κερδίζει τις μάχες κάτω από το καλάθι και μαζί τις εντυπώσεις, υπό τις οδηγίες του Bob Flynn. Με εκείνον μπροστάρη, το σχολείο έκανε την καλύτερη σεζόν του (27-7), μετά την αγωνσιτική περίοδο 1984-85 και ο Williams πήρε όλες τις ατομικές διακρίσεις μετά την τρίτη του χρονιά (είχε 17.8π. και 12.5 ριμπ. κατά μ.ο. τη σεζόν 2003-04). Ως απόφοιτος, ήταν και πάλι ο ηγέτης της ομάδας του, αλλά στον ημιτελικό της Catholic League μολονότι ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με το Towson Catholic, με 21 πόντους, ήταν μόνος και οι άλλοι ήταν εκείνοι που προκρίθηκαν (53-45).

Από την Αθήνα του Ohio, στην Καβάλα... επτά στάσεις δρόμος

Αναδείχθηκε "ΜΑC Freshman of the year" και εξήγησε " είναι ωραίο το συναίσθημα να βλέπεις ανθρώπους να εκτιμούν αυτό που κάνεις. Τέτοια εποχή, πέρυσι ουδείς στη MAC ήξερε τι να περιμένει από εμένα. Τώρα, όλοι έχουν μια εικόνα. Τώρα, μου "στήνουν" παγίδες, έχουν αλλάξει τον τρόπο που με αντιμετωπίζουν στην άμυνα". Για αυτό και εκείνος προσαρμόστηκε, πασάροντας πιο συχνά στους γκαρντ, με το ποσοστό στα σουτ να "πέφτει" από το 64.4% στο 55.8%, τους πόντους του να γίνονται από 11.9 ανά αγώνα, σε 11.6 και τα ριμπάουντ να μειώνονται από 8.6 κατά μ.ο. σε 7.8. Παρ' όλα αυτά, παρέμεινε η... πρώτη φωνή της ομάδας του και στις δυο κατηγορίες. " Γίναμε πιο γρήγοροι", διευκρίνισε.

" Έχω την εντύπωση πως είμαι επιτυχημένος έως τώρα, στο Ohio University. Το πιο σημαντικό βέβαια, είναι η ευκαιρία που μου παρέχεται σε επίπεδο εκπαίδευσης. Παρ' όλα αυτά, είμαι επιτυχημένος και εντός των παρκέ. Δεν με αγχώνει αν θα μπω στην Preseason All-Mac. Θα είναι καλό, αλλά η preseason δεν έχει μεγάλη σημασία. Αυτό που μετρά είναι τι γίνεται στο τέλος της σεζόν. Οπότε δουλεύω προς αυτήν την κατεύθυνση". Τη δήλωση για την ευκαιρία στη μόρφωση, δεν την έκανε για το θεαθήναι. Πήρε πτυχίο στην κοινωνιολογία/εγκληματολογία.

Από την πρώτη χρονιά στη δεύτερη " δεν βελτιώθηκα μόνο σε επίπεδο φυσικής κατάστασης, αλλά και πνευματικά. Νιώθω ότι είμαι σε πολύ καλύτερη κατάσταση, γιατί έκανα πολύ δουλειά το καλοκαίρι. Και πλέον καταλαβαίνω καλύτερα το παιχνίδι, μέσω της εξέλιξης που είχα". Ως προς αυτήν την εξέλιξη, τον βοήθησε ο Jerome Tilman, δηλαδή ο άμεσος ανταγωνισμός του. " Ο τρόπος που παίζει, μου θυμίζει τον εαυτό μου όταν ήμουν πρωτοετής, όταν ο Terren Harbut ήταν εδώ. Είναι ωραίο να 'χεις έναν άλλον ψηλό παίκτη να σε βοηθά, να αναλαμβάνει μέρος των υποχρεώσεων σου". Η φανέλα του (με το Νο5) ήταν πρώτη στις πωλήσεις και φυσικά απολάμβανε τη στήριξη που είχε από τον κόσμο.

" Είναι τρελό να βλέπεις διάφορους να φορούν τη φανέλα σου. Σίγουρα είναι ένα θετικό συναίσθημα". Γιατί πήρε το Νο5; "Στην πρώτη μου σεζόν ήθελα να φορέσω το #4 ή το #21, προς τιμήν του Chris Webber και του Tim Duncan, των παικτών που είναι οι αγαπημένοι μου. Ατυχώς, αυτά τα νούμερα άνηκαν σε άλλους, οπότε πήρα το 5. Για να είμαι ειλικρινής, πλέον μου αρέσει γιατί ήταν κάτι original για εμένα". Προ της τελευταίας σεζόν, ήξερε πως η αποφοίτηση έξι συναθλητών του θα τον υποχρέωνε να αυξήσει τις ηγετικές ποιότητες. Όλοι περίμεναν από εκείνον πως θα είναι ο ηγέτης, στο παρκέ. "Έχω την αίσθηση πως έχω κάνει μια χαρά δουλειά, ως προς το να είμαι παράδειγμα προς μίμηση. Τώρα θα μπορώ να βελτιωθώ και στον τρόπο που εκφράζομαι".

Αν του έλειπε κάτι, ήταν η οικογένεια του, το σπίτι του, το φαγητό της μητέρας του και οι φίλοι του. " Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μου λείπει το σπιτικό φαγητό, τα θαλασσινά". Πού να ήξερε τι θα γινόταν στην πορεία της ζωής του. Εν πάση περιπτώσει, στην τελευταία του χρονιά στο κολέγιο, ήταν στη λίστα με τους πέντε καλύτερους του έθνους, στην κατηγορία των επιθετικών ριμπάουντ, ο πρώτος στην ιστορία των Bobcats που ηγήθηκε της συγκεκριμένης λίστας και τα τέσσερα χρόνια που ήταν στο Ohio University, ήταν starter και στα 124 ματς της κολεγιακής του καριέρας και ένιωσε έτοιμος για το επόμενο βήμα: το ΝΒΑ.

Από την Αθήνα του Ohio, στην Καβάλα... επτά στάσεις δρόμος
Από την Αθήνα του Ohio, στην Καβάλα... επτά στάσεις δρόμος

Τελείωσε τη σεζόν με 12.1π., 7.6 ριμπ., σε 26' ανά αγώνα και οι πληροφορίες τον ήθελαν να συμφωνεί να επιστρέψει στην Τουρκία, για την Antalya ΒΒ, στην TBL. Τελικά, βρέθηκε στην Κορέα, καθώς αποδέχθηκε την πρόταση της Goyang Orion Orions. Εκεί πέρα από καριέρα, θα έκανε και το επόμενο βήμα στη ζωή του, καθώς τον είχε συνοδεύει στο ταξίδι η σύντροφος του (μισή Αμερικανή, μισή Κορεάτισσα), εξηγώντας του ότι ήθελε να ανακαλύψει τις ρίζες της. Αυτός ήθελε την εθνικότητα και της έκανε πρόταση γάμου. "Γνωριστήκαμε σε μια τράπεζα, όπου δούλευε. Είναι πολύ φιλική καλοκάγαθη. Είχε επισκεφτεί τη χώρα πολλές φορές και είχε ενθουσιαστεί με τη συμφωνία μου. Βέβαια, πιο πολύ ενθουσιάστηκε η μητέρα της με την ευκαιρία που είχα να διαπιστώσω πώς πραγματικά είναι αυτή η χώρα".

Φανταζόταν τον εαυτό του για χρόνια στην Κορέα (για αυτό και ήθελε την υπηκοότητα), ήθελε να μάθει να μιλά τη γλώσσα για να συνεννοείται με τα πεθερικά. Του άρεσε και η ιδέα να παίξει με τη νέα του χώρα, σε Ολυμπιακούς Αγώνες, εξηγώντας πως "στο τέλος της ημέρας, αυτό που θέλω είναι να κερδίσω όσους περισσότερους τίτλους μπορώ". Με το τέλος της σεζόν 2012-13, υπέγραψε στην Cangrejeros de Santurce που όπως πιθανόν να έχετε καταλάβει... δεν είχε έδρα στην Κορέα, αλλά στο Puerto Rico. Εκεί, η λίγκα ξεκινά τον Φλεβάρη και αφορά 36 αγωνιστικές. Τον Μάιο του 2013 τραυματίστηκε σοβαρά στον ώμο, έπειτα από πτώση στο παρκέ στο ματς με τη Quebradillas που κρίθηκε στην τρίτη παράταση και τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, λύθηκε η συνεργασία -γιατί ακόμα πονούσε. Επέστρεψε στην Κορέα, για την Anyang KGC, την περίοδο 2014-15, πριν γυρίσει στην Santurce την άνοιξη του 2015.

Έκανε αυτό το... ένα δυο από το 2012 έως ότου εμφανιστεί η Καβάλα, τον Δεκέμβριο του 2015 και τον καλέσει να ενισχύσει τη φροντ λάιν της, αφότου είχαν προηγηθεί δέκα διαδοχικές ήττες. Θα είχε δικαίωμα συμμετοχής από την εκκίνηση του β' γύρου. Άπαξ και πάτησε το πόδι του σε παρκέ της ΣΚΡΑΤΣ Basket League, το δίχως άλλο έγινε σημείο αναφοράς, με τη χθεσινή εμφάνιση εναντίον της ΑΕΚ να είναι η καλύτερη -μακράν της δεύτερης. Σε 33.34'' συμμετοχής, είχε 18π., με 4/12 διπ., 10/12 βολές, 17-3 ριμπ., 1 τάπα, 7 κερδισμένα φάουλ και 2 λάθη, για να φτάσει τους 31 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Η Καβάλα έχασε από την ΑΕΚ, αυτό όμως, δεν σημαίνει πως οι δικές του μετοχές έμειναν στα ίδια επίπεδα.

Πηγές: ohiobobcats.com, articles.baltimoresun.com, hoy.es., dna.fr, arirang.co.kr

TAGS ΚΑΒΑΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ