ΗΡΑΚΛΗΣ

Αλεξανδρής: "Για την άνοδο στην Stoiximan.gr Basket League με τον Ηρακλή"

Αλεξανδρής: "Για την άνοδο στην Stoiximan.gr Basket League με τον Ηρακλή"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο προπονητής του Ηρακλή, Βαγγέλης Αλεξανδρής, μίλησε στον Sport 24 Radio 103,3 και στην εκπομπή "Πάμε αποδυτήρια" για την πρεμιέρα πρωταθλήματος της Α2΄, τον "Γηραιό", το πρωτάθλημα της Stoiximan.gr Basket League και την Ευρωλίγκα (AUDIO).

Για το πρωτάθλημα της Α2: “Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα. Πέρσι είχα ενδοιασμούς στο να αναλάβω ομάδα τέτοιου επιπέδου, αλλά διαπίστωσα ότι σου δίνεται η ευκαιρία αν είσαι νέος και εργατικός να χτίσεις καριέρα. Η Stoiximan.gr Basket League ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός κάνουν περίπατο και οι άλλες ομάδες απλώς συμμετέχουν. Στην Α2 υπάρχει υγιής ανταγωνισμός, στις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο, θα δείτε ότι τα γήπεδα θα είναι γεμάτα. Ο κόσμος διψάει να δει ανταγωνιστικό μπάσκετ. Οι ομάδες έχουν δυναμώσει πάρα πολύ και θα πρέπει να φτύσεις αίμα να τις κερδίσεις εκτός έδρας”.

Για τον Ηρακλή: “Λειτουργώ, όπως όταν δούλευα στην πρώτη κατηγορία, σε ότι αφορά την εκγύμναση, την προπόνηση, την οργάνωση. Φτιάξαμε μια ομάδα με όχι και τόσο μεγάλο μπάτζετ, αλλά με εξαιρετικές επιλογές. Καλούς παίκτες, με καλούς χαρακτήρες και έμπειρους στην Α2, με στόχο την άνοδο στην Stoiximan.gr Basket League”.

Για τον Γιάννη Γκαγκαλούδη: “Του έχω πει ότι έχει αδικήσει τον εαυτό του. Είναι πολύ καλός αθλητής και καλό παιδί. Θα μπορούσε να είχε κάνει μεγάλη καριέρα, αν διαχειριζόταν καλύτερα κάποια άλλα θέματα. Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι από την παρουσία του και πιστεύω ότι μαζί με τα άλλα παιδιά θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό”.

Για την φετινή Ευρωλίγκα: “Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η Ευρωλίγκα. Παραμένει σε υψηλό επίπεδο η ΤΣΣΚΑ. Πολύ καλή παρουσία θα έχουν Μπαρτσελόνα και Ρεάλ. Είναι πιο ώριμες οι τούρκικες ομάδες και αν περάσουν στο φάιναλ φορ θα έχουν το πλεονέκτημα της έδρας. Δεν μπορώ ακόμη να κρίνω τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, αλλά έχουν δυναμώσει. Ο Ολυμπιακός είναι πιο δεμένος, κρατάει τον βασικό του κορμό. Οι παίκτες είναι μια παρέα και έχουν φτάσει μαζί σε επιτυχίες. Ο Παναθηναίκός έχει ένα προβάδισμα όμως κατά τη γνώμη μου, αν και μπορεί να πέσω έξω. Ενισχύθηκε, ο Πεδουλάκης άλλαξε επιτέλους τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, η οποία εκσυγχρονίστηκε. Παίζει γρήγορα και επιθετικά. Εύχομαι για άλλη μια χρονιά και οι δύο ομάδες να εκπροσωπήσουν επιτυχώς το ελληνικό μπάσκετ”.

Για τους Έλληνες προπονητές που κάνουν καριέρα στο εξωτερικό: "Είμαι πολύ χαρούμενος γι΄ αυτούς. Αν τα προηγούμενα χρόνια τις ελληνικές ομάδας τις κοούτσαραν Έλληνες, η εξαγωγή Ελλήνων προπονητών θα είχε ξεκινήσει πιο νωρίς. Ο Έλληνας προπονητής είναι οξυδερκής, εργατικός και οργανωμένος και όταν πηγαίνει στο εξωτερικό, όπου οι συνθήκες εργασίας είναι πολύ καλύτερες φέρνει και τα αποτελέσματα που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια”.

Για το θέμα της κεντρικής διαχείρισης στο πρωτάθλημα της Stoiximan.gr Basket League: “Από το 1999 φωνάζω ότι χρειάζεται να υπάρχει κεντρική διαχείριση στο πρωτάθλημα για να μην διαλυθεί το ελληνικό μπάσκετ. Αν δεν υπήρχε η ιδιωτική πρωτοβουλία, δεν θα υπήρχε το μπάσκετ. Η καταστροφή του μπάσκετ ήταν όταν διασπάστηκε η κεντρική διαχείριση”.

TAGS ΗΡΑΚΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ