ΑΡΗΣ

Ζούρος: "Ο Σανικίτζε θα είναι η ψυχή του Άρη"

Ζούρος: "Ο Σανικίτζε θα είναι η ψυχή του Άρη"

Ο Ηλίας Ζούρος οδηγεί τη Γεωργία στην τελική φάση του Eurobasket 2017 με βασικό συντελεστή του το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Άρη, τον Βίκτορ Σανικίτζε, τον οποίο σκιαγράφησε στο Sport24.gr λίγο πριν την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη.

Ο Δημήτρης Πρίφτης περιμένει την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της Εθνικής Γεωργίας για τον προκριματικό όμιλο του Eurobasket 2017 ώστε να μπορεί να έχει στη διάθεσή του και τον Βίκτορ Σανικίτζε. Το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας της Θεσσαλονίκης που βρίσκεται υπό τις οδηγίες του Ηλία Ζούρου αποτελώντας ένα από τα βασικά του ατού. Ο άλλοτε τεχνικός του Άρη αλλά και της "επίσημης αγαπημένης" έκανε στο Sport24.gr την ακτινογραφία του διεθνή Γεωργιανού φόργουορντ.

Η Εθνική Γεωργίας ολοκληρώνει το Σάββατο (17/9) στο Μαυροβούνιο τις υποχρεώσεις της και ουσιαστικά "τσεκάρει" το ένα από τα έντεκα εισιτήρια της πρόκρισης μέσω των προκριματικών. Παιχνίδι που ουσιαστικά θα επιτρέψει και στον Σανικίτζε να πάρει τα πράγματά του και να έρθει στη Θεσσαλονίκη ώστε να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη αποστολή του Άρη στα πλαίσια της προετοιμασίας της για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Εξάλλου δεν αποτελεί ένα απλό κομμάτι του ρόστερ που δημιούργησε ο Δημήτρης Πρίφτης αλλά το βασικό του "4" ή διαφορετικά τον βασικό του πάουερ φόργουρντ.

Ο Σανικίτζε εκτός για τον Άρη αποτελεί ένα βασικό κομμάτι και την Εθνική Γεωργίας του Ηλία Ζούρου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι εκτός από μέλος της βασικής πεντάδας αγωνίζεται ουσιαστικά 27' κατά μ.ό. σε αυτά τα πέντε, από τα έξι συνολικά, παιχνίδια των προκριματικών για το Eurobasket 2017 έχοντας 10.6 πόντους με 6 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ. Δεδομένου κιόλας ότι τον ζει όλες αυτές τις ημέρες με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας αλλά πολύ περισσότερο πριν και μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του στον Άρη αποτελεί τον ιδανικό για να τον αναλύσει. Όπως και έκανε στο Sport24.gr όπως και για το δικό τους τετ α τετ δεδομένου ότι γνωρίζει τι εστί η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ζούρος: "Ο Σανικίτζε θα είναι η ψυχή του Άρη"

Ο Βίκτορ πρόκειται για έναν παίκτη που βγάζει πολύ ενέργεια μέσα στο γήπεδο και είναι πολύ αθλητικός. Ξέρει να παίζει πολύ καλά στο ανοιχτό γήπεδο αλλά και πάνω από τη στεφάνι", τόνισε στο πρώτο σχόλιο ο Ηλίας Ζούρος. Με το τρόπο αυτό ουσιαστικά έδωσε και τα πρώτα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Βίκτορ Σανικίτζε.

Σε εκείνο το σημείο αποκάλυψε πως: " Είναι παίκτης ψυχολογίας. Όταν νιώσει ότι ο προπονητής του τον εμπιστεύεται, και είμαι σίγουρος ότι ο κόουτς Πρίφτης του Άρη θα το κάνει, μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να αποτελέσει τη ψυχή της ομάδας και κατ΄ επέκταση τη ψυχή του Άρη για τη νέα αγωνιστική περίοδο".

Σε αντίθεση με τον Ηλία Ζούρο ο Βίκτορ Σανικίτζε με την έλευσή του στον Άρη θα πάρει μία πρώτη γεύση από το ελληνικό πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά ο Έλληνας τεχνικός... δεν τον φοβάται ποντάροντας στην πλούσια εμπειρία του σε υψηλό επίπεδο όλα αυτά τα τελευταία χρόνια. " Σίγουρα το ελληνικό πρωτάθλημα θα είναι κάτι το διαφορετικό για τον Σανικίτζε αφού οι ομάδες παίζουν περισσότερο με τη δύναμη. Με την εμπειρία του όμως που έχει αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια θα προσαρμοστεί και όπως είδα τον Άρη στο φιλικό του με τη ΤΣΣΚΑ Μόσχας σίγουρα θα τον βοηθήσει να γίνει ακόμη καλύτερος".

Ζούρος: "Ο Σανικίτζε θα είναι η ψυχή του Άρη"

Πράγματι μιλήσαμε και του εξήγησα για το τι αποτελεί ο Άρης στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ αλλά και τον κόσμο του και πόσο σημαντικό κομμάτι αποτελεί για την ομάδα και τους παίκτες της. Ωστόσο η αλήθεια είναι πως όταν ήρθε να μιλήσουμε είχε ήδη ασχοληθεί δείχνοντας διαβασμένος ειδικά όσον αφορά τη δύναμη που προσφέρουν οι φίλαθλοι ειδικά στη Nick Galis Hall".

Στο δια ταύτα και με την ευκαιρία ότι είδε το νέο Άρη που χτίζει ο Δημήτρης Πρίφτης στο φιλικό με τη ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο Ηλίας Ζούρος έκανε το δικό του σχόλιο. " Ο Άρης και τη νέα χρονιά θα αποτελέσει μία καλή και ανταγωνιστική ομάδα στις υποχρεώσεις της σε Ελλάδα και Ευρώπη στο Champions League όπου θα συμμετάσχει. Θα είναι μία ομάδα με την υπογραφή του προπονητή της του Δημήτρη Πρίφτη έχοντας για μία ακόμη χρονιά το μεγάλο ατού της συμπαράστασης των φιλάθλων του. Θεωρώ μάλιστα με μία πρώτη εικόνα που έχω πως θα είναι πολύ πιο αθλητικός από πέρσι με τους Έλληνες να του προσφέρουν ενότητα σε μία μεγάλη χρονιά που ακολουθεί".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ