ΑΡΗΣ

Χαρίσης: "Υπερτερεί του ΠΑΟΚ ο Αρης..."

Χαρίσης: "Υπερτερεί του ΠΑΟΚ ο Αρης..."

Ο Κώστας Χαρίσης τονίζει στο Sport24.gr πως ο Αρης υπερέχει του ΠΑΟΚ σε ρακέτα και περιφέρεια, αναφέρει πως ο "Δικέφαλος" έχει παίκτες με ψυχή και μιλάει για τις οφειλές της "κιτρινόμαυρης" ΚΑΕ προς το πρόσωπό του.

Τις προηγούμενες τρεις σεζόν τίμησε και με το παραπάνω την φανέλα του Αρη... Ο λόγος για τον Κώστα Χαρίση, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τι "σημαίνουν" οι "μάχες" των "κιτρίνων" με τον ΠΑΟΚ. Το Sport24.gr ζήτησε την άποψη του Ελληνα σέντερ (αν και υπήρχαν προτάσεις από ομάδες της Basket League ο ίδιος συνεχίζει φέτος στον Ιπποκράτη Κω και στην Γ' Εθνική, τόσο για οικονομικούς όσο και για οικογενειακούς λόγους) για το σαββατιάτικο (24/10, 21.00) ντέρμπι και εκείνος έδωσε τον τίτλο του φαβορί στον Αρη.

"Σε καλύτερη κατάσταση ο Αρης..."

Αρχικά μας είπε για την πρώην του ομάδα και για το ματς που "έρχεται". "Ο Αρης έτσι όπως έχει εμφανιστεί μέχρι στιγμής, είναι καλύτερη κατάσταση από τον ΠΑΟΚ. Θεωρώ πως έχει γίνει καλή προσπάθεια σε διοικητικό κομμάτι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση αλλά και στο αγωνιστικό, όπου ο κόουτς Πρίφτης συνεχίζει την καλή δουλειά. Το δείγμα που έχουμε πάρει είναι πως ο Αρης είναι δυνατή ομάδα, θα είναι πολύ ανταγωνιστική φέτος και θα παίζει μπάσκετ υψηλού επιπέδου.

Ισως γιατί έπαιξα στην ομάδα τρία χρόνια, τον θεωρώ φαβορί (σ.σ. για το ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ). Το Παλέ θα είναι από τις πιο δυνατές έδρες σε όλη την σεζόν, θέλω να πιστεύω και στην Ευρώπη. Ελπίζω να μην τιμωρηθεί η έδρα για να «χτυπήσει» η ομάδα τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Με τον Παναθηναϊκό έχασε την ευκαιρία (σ.σ. ο Αρης ηττήθηκε στο πρωτάθλημα) αλλά ας ελπίσουμε να κάνει την έκπληξη με τον Ολυμπιακό".

"Ο Πρίφτης ξέρει πώς θα χτυπήσει τον ΠΑΟΚ στην ρακέτα και εκτός αυτής"

Ο Χαρίσης δεν θεωρεί πως υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τομέας που πρέπει ο Αρης να "χτυπήσει" τον ΠΑΟΚ. "Αν και σέβομαι πάρα πολύ τα παιδιά του ΠΑΟΚ γιατί δουλεύουν όλοι μαζί τα τελευταία χρόνια και έχουν δείξει πολύ θετικά αποτελέσματα, τουλάχιστον το σύνολο των Ελλήνων παικτών, θεωρώ πως ο Αρης υπερτερεί και στην ρακέτα και εκτός αυτής. Είναι μια αθλητική ομάδα που θέλω να πιστεύω πως θα παίξει γρήγορο και δυναμικό μπάσκετ. Δεν υπάρχει κάποιο δυνατό σημείο που πρέπει να «χτυπήσει». Νομίζω πως ο Πρίφτης ξέρει πως θα «χτυπήσει» και μέσα και έξω (σ.σ. από την ρακέτα) για να μπερδέψει λίγο τον αντίπαλο".

"Ο ΠΑΟΚ άργησε να βρει πεντάρι..."

Οσο για την εικόνα που έχει μέχρι στιγμής για τον ΠΑΟΚ; Ο Ελληνας σέντερ απάντησε: "Σέβομαι πάρα πολύ τους Ελληνες και το σύνολο που έχουν. Δυστυχώς ο ΠΑΟΚ έχει αργήσει να βρει ένα «πεντάρι» ώστε να δέσει η ομάδα σε όλα τα μέτωπα. Θέλω να πιστεύω πως για το καλό της ομάδας τους, θα κοιτάξουν να κάνουν γρήγορα αυτή μεταγραφή για να δώσει ένα άλλο επίπεδο στην ομάδα και στο σύνολό τους".

"Χρειάζεται συγκέντρωση ο ΠΑΟΚ αλλά και να αποφύγει τα λάθη"

Οταν η κουβέντα μας έφτασε στο τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να πάρει το "διπλό", στάθηκε στην συγκέντρωση και στα λάθη. "Άσχετα αν ο ΠΑΟΚ είναι ΠΑΟΚ, οποιαδήποτε ομάδα σε μια δύσκολη έδρα πρέπει να είναι συγκεντρωμένη σε επίθεση και άμυνα και στο τέλος θα φανεί το αποτέλεσμα. Ετσι είχαμε κερδίσει εμείς τον ΠΑΟΚ με συνεχόμενη δουλειά και με το να μην κάνουμε λάθη. Θα παίξει ρόλο η συγκέντρωση και τα λάθη".

"Δεμένος ο Αρης, ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες με ψυχή..."

Ποια είναι τα δυνατά σημεία των Αρη και του ΠΑΟΚ; "Ο Αρης έχει δέσει πιο νωρίς, ήρθαν γρήγορα οι παίκτες, Εχουν κοινό στόχο και έχουν παίξει αρκετά φιλικά", είπε ο Χαρίσης για τους "κίτρινους" και για τον "Δικέφαλο" πρόσθεσε: "Ο ΠΑΟΚ έχει κάλο σύνολο Ελλήνων παικτών. Είναι έμπειροι και βγάζουν ψυχή. Δεν νομίζω πως δεν θα συζητηθεί αυτό στο σκάουτινγκ του Αρη, το ότι δηλαδή ο ΠΑΟΚ έχει Ελληνες με συνοχή".

"Ο Αρης φέτος έχει αλλάξει επίπεδο"

Ο Χαρίσης έπαιξε στην περσινή (2014-15) ομάδα του Αρη και του ζητήσαμε να την συγκρίνει με την φετινή (2015-16). "Από τα τελευταία τρία χρόνια, τα δύο πρώτα ήταν μεταβατικά καθώς η ομάδα έπαιξε δίχως ξένους. Πέρυσι παίξαμε με ξένους που ήταν οι καλύτεροι δυνατοί με τα ποσά που διέθετε η ομάδα. Φέτος η ομάδα έχει αλλάξει επίπεδο. Εχει φέρει παίκτες υψηλής δυναμικότητας ενώ επέστρεψε ο Πελεκάνος που είναι μια δύναμη στο παρκέ. Η ομάδα έχει ανέβει επίπεδο".

"Σε καλό δρόμο όσον αφορά τα οφειλόμενα της ΚΑΕ..."

Οσο για τα οφειλόμενα της ΚΑΕ Αρης προς το πρόσωπό του; Η λύση είναι κοντά... "Εχω έρθει σε επαφή με τον Μάνο Λάσκαρη που έχει αναλάβει τέτοια θέματα. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και μέχρι το τέλος της σεζόν μπορεί να έχει τελειώσει το θέμα. Η φετινή ιστορία έπρεπε να γίνει σταδιακά για να μην υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην ομάδα και για να μην μου λείψει εμένα αυτό το ποσό", είπε ο Χαρίσης και ολοκληρώνοντας την συζήτησή μας, "έστειλε" τις ευχές του στον Αρη: "Εύχομαι στην ομάδα καλή σεζόν, υγεία και επιτυχίες".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ