ΑΡΗΣ

Τσούπκοβιτς: "Ο κόουτς Πρίφτης με στήριξε από την πρώτη στιγμή"

Τσούπκοβιτς: "Ο κόουτς Πρίφτης με στήριξε από την πρώτη στιγμή"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Σλάβεν Τσούπκοβιτς μίλησε στο Sport24.gr για την προσπάθεια του Άρη στο Eurocup, τον μοναδικό στόχο που υπάρχει πλέον για τους "κίτρινους" αλλά και την περίοδο που πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τον Δημήτρη Πρίφτη.

Από δωδέκατος παίκτης σε αυτόν που κάνει τη διαφορά. Η διαδρομή του Σλάβεν Τσούπκοβιτς από την αμφισβήτηση στον σεβασμό δεν άργησε. Επί ένα και πλέον μήνα δεν ήταν λίγα τα δημοσιεύματα που τον έφερναν στην πόρτα της εξόδου προκειμένου ο Άρης να αποκτήσει έναν πιο χρήσιμο παίκτη. Η απάντηση του Δημήτρη Πρίφτη; "Ο Σλάβεν δεν φεύγει, θα μείνει εδώ"! Κι ύστερα ήρθε η ανταπόδοση από την πλευρά του 27χρονου πάουερ φόργουορντ, ο οποίος αρχικά σημείωσε ένα καθοριστικό τρίποντο με 3'28'' να μένουν για το τέλος του αγώνα, ενώ στη συνέχεια έκανε τη διαφορά στη νίκη επί της Αρμάνι Μιλάνο (83-68).

Με λίγα λόγια, από κομπάρσος έγινε... πρωταγωνιστής. Στα μέτρα του δυνατού τουλάχιστον. Μιλώντας στο Sport24.gr για όσα προηγήθηκαν του αγώνα με την ιταλική ομάδα, αυτό στο οποίο στάθηκε ήταν το κίνητρο που είχαν άπαντες για το παιχνίδι. Το τελευταίο στο Eurocup, δίχως οποιαδήποτε ελπίδα για πρόκριση στους "16" της διοργάνωσης.

Από το πρώτο λεπτό ήταν εμφανές πως οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη ήθελα να πάρουν εκδίκηση για την ήττα τους στο παιχνίδι του α' γύρου. Όπως λέει ο Σλάβεν Τσούπκοβιτς: " Δεν θυμάμαι ακριβώς πόσο χάσαμε τότε. Ήταν η χειρότερη μέρα μας φέτος, δεν έχουμε ξαναβρεθεί σε τέτοια άσχημη κατάσταση", για να προσθέσει ότι " ξέραμε πως δεν θα είμαστε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, αλλά θέλαμε να κερδίσουμε. Ήμασταν πλήρως προσηλωμένοι, για να δείξουμε στους φίλους μας ότι μπορούμε να κερδίσουμε οποιαδήποτε ομάδα στο γήπεδο".

"Δεν υπάρχει αυτό που γίνεται στο Nick Galis Hall"

Αυτό, το Nick Galis Hall, αποτελεί τη μεγάλη δύναμη των "κιτρίνων" φέτος αφού μετρούν μόλις μια εντός έδρας ήττα, από τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Κατά τα λοιπά, είναι αήττητοι στην Ευρώπη (8/8), δείγμα της ενέργειας που τους μεταφέρει η εξέδρα: " Δεν έχω ξαναδεί στη χώρα τέτοια ατμόσφαιρα, είτε στο Eurocup. Είμαστε πάντα γεμάτοι, έχουμε μεγάλη στήριξη από τον κόσμο. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσοι έρχονται και μας ενισχύουν με αυτόν τον τρόπο. Δεν υπάρχει αυτό που ζούμε κάθε φορά. Νιώθουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε τους πάντες όταν παίζουμε εντός έδρας".

Τσούπκοβιτς: "Ο κόουτς Πρίφτης με στήριξε από την πρώτη στιγμή"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ήττα από τη Νεπτούνας ήταν το τελειωτικό χτύπημα", παραδέχθηκε για να εξηγήσει ότι " ήμασταν μπροστά στο σκορ και κάναμε όσα λάθη χρειαζόταν για να χάσουμε το παιχνίδι. Ήταν ένα δικό μας παιχνίδι".

Όσο για την εντός έδρας νίκη επί της Άλμπα, σκέφτηκε αρχικά " τι να σχολιάσω; που να σταθώ πιο πολύ;" για να προσθέσει: " Μπορούσαμε να κερδίσουμε με μεγαλύτερη διαφορά. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε". Παρεμπιπτόντως, αυτό το οποίο ήθελε να τονίσει ήταν ότι " όλες οι ομάδες που ήρθαν στο γήπεδό μας, κατάλαβαν ποιοι είμαστε. Η Νεπτούνας, η Άλμπα και η Αρμάνι είναι ομάδες που πέρσι ή φέτος αγωνίζονταν στην Euroleague, οπότε ξέρουν από δύσκολες έδρες. Όχι όμως από το Nick Galis Hall".

"Ο ΠΑΟΚ με ανέβασε"

Δεν είναι πολύ μακριά οι ημέρες που τα σενάρια αποχώρησής του έδιναν κι έπαιρναν. Ο Δημήτρης Πρίφτης βέβαι φρόντιζε να δηλώνει διαρκώς δημόσια πως δεν τίθεται θέμα αποχώρησής του από τη Θεσσαλονίκη. Ο Σλάβεν Τσούπκοβιτς είχε να πει επ αυτού πως " ήρθα για να είμαι αναπληρωματικός. Να έχω ρόλο ερχόμενος από τον πάγκο. Ο τραυματισμός με πήγε πίσω, έκανα χειρουργείο και έμεινα εκτός", για να προσθέσει πως " μίλησα με τον κόουτς εκείνη την περίοδο και περιμέναμε να μάθουμε πόσο θα μείνω έξω. Αν έμενα για δύο ή τρεις μήνες εκτός, όπως φοβόμασταν, τότε είναι δεδομένο πως θα ερχόταν άλλος στη θέση μου. Από τη στιγμή όμως που ήμουν πίσω στο παρκέ μετά από ένα μήνα, δεν υπήρχε λόγος. Αυτό μου το έλεγε διαρκώς κι ο κόουτς".

Τσούπκοβιτς: "Ο κόουτς Πρίφτης με στήριξε από την πρώτη στιγμή"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ξέρω ότι ο κόουτς με πιστεύει. Έχουμε πολύ καλούς παίκτες και όλοι πιστεύουμε ο ένας τον άλλον Δουλεύουμε σκληρά για να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή. Για το αν θα παίξω ένα λεπτό ή σαράντα. Περίμενα να έρθει η στιγμή μου κι αυτή ήρθε", σχολίασε πριν επισημάνει πως πλέον " έχω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Μετά τον ΠΑΟΚ ένιωσα καλύτερα, πολύ καλύτερα".

Όσο για τον αγώνα με τα Τρίκαλα, για τη 18η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ; " Έχουμε έναν στόχο "ζωντανό" πλέον, την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι "σκληρό" πρωτάθλημα με δύσκολες έδρες, όπως αυτή των Τρικάλων. Οπότε πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα. Τα Τρίκαλα είναι δυνατή ομάδα στην έδρα τους, όπως απέδειξαν απέναντι στην ΑΕΚ πριν από δύο εβδομάδες. Γι αυτό... προσοχή", κατέληξε ο Σλάβεν Τσούπκοβιτς.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ