ΑΡΗΣ

Τσούπκοβιτς: "Ο Άρης έχει παράδοση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ"

Τσούπκοβιτς: "Ο Άρης έχει παράδοση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ"
INTIME SPORTS

Δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του στον Άρη, ο Σλάβεν Τσούπκοβιτς μίλησε στην ιστοσελίδα των "κιτρίνων" για τη νέα σελίδα που ανοίγει στην καριέρα του και αυτά που πρόκειται να συναντήσει στη Θεσσαλονίκη.

Ο Άρης θα είναι ο δεύτερος ελληνικός σταθμός στην καριέρα του Σλάβεν Τσούπκοβιτς, μετά τα Τρίκαλα. Ο 27χρονος πάουερ φόργουορντ υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους "κίτρινους" κι ετοιμάζεται να γίνει μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης. Γνωρίζει όμως καλά τη συμπρωτεύουσα, όπως παραδέχεται.

" Ήταν το 2006 αν θυμάμαι καλά. Ο Άρης αντιμετώπισε τη Hemofarm στον ημιτελικό του ULEB Cup και παρακολούθησα το παιχνίδι. Αυτό που έβλεπα ήταν πραγματικά εντυπωσιακό. Από τότε κατάλαβα τι εστί ο κόσμος του Άρη και έχοντας παίξει στα γήπεδα της Ελλάδας, μπορώ να πω ότι η νέα ομάδα μου έχει τους καλύτερους φιλάθλους στη χώρα. Τους θέλουμε δίπλα μας και θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να τους δώσουμε χαρές", δήλωσε αρχικά στην επίσημη ιστοσελίδα του Άρη, πριν συνεχίσει λέγοντας:

" Έχω φίλους στη Θεσσαλονίκη και έρχομαι όποτε μπορώ. Μάλιστα, δεν ξέρω μόνο την πόλη που θα είναι το "σπίτι" μου για την επόμενη σεζόν, αλλά και τη Χαλκιδική, όπου έχω κάνει αρκετές φορές διακοπές. Μάλιστα, πριν από 20 μέρες ήμουν στη Νέα Καλλικράτεια".

Για τη μεταγραφή του είπε: " Είμαι ενθουσιασμένος που θα συνεχίσω την καριέρα μου στον Άρη. Είναι μεγάλη ομάδα με σπουδαία παράδοση, όχι μόνο στο ελληνικό, αλλά και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ανυπομονώ να μπούμε στο γήπεδο. Η ομάδα κάνει καλές κινήσεις στις μεταγραφές και πιστεύω ότι θα έχουμε ένα πολύ δυνατό σύνολο", ενώ αναφερόμενος στους στόχους του, δήλωσε:

" Είναι πολύ καλό που ο Άρης θα παίξει στο Eurocup. Αυτό σημαίνει ότι οι υποχρεώσεις θα είναι αυξημένες. Πιστεύω ότι ο μίνιμουμ στόχος θα είναι να καταφέρουμε ό,τι έκανε η ομάδα την περασμένη σεζόν: Να μπούμε στην πρώτη τετράδα. Ξέρω ότι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είναι ομάδες με μεγάλα μπάτζετ, από τις κορυφαίες στην Ευρώπη. Εμείς θέλουμε να χτυπάμε όλα τα ματς και στο τέλος να κάνουμε το ταμείο".

Τέλος, όσον αφορά τις επαφές του με τον Δημήτρη Πρίφτη, σχολίασε: " Δε χρειάστηκε παραπάνω από μία συζήτηση για να πούμε αυτά που θέλαμε. Μου είπε τι περιμένει από μένα, μου εξήγησε το ρόλο μου και βρήκαμε αμέσως κοινή γραμμή πλεύσης".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ