ΑΡΗΣ

Το Nick Galis Hall είναι η καλύτερη έδρα της Ελλάδας και με αποδείξεις

Το Nick Galis Hall είναι η καλύτερη έδρα της Ελλάδας και με αποδείξεις

Η νίκη επί της ΑΕΚ (77-76) διεύρυνε το αήττητο σερί του Άρη σε ό,τι αφορά του αγώνες στο Nick Galis Hall, ενώ κατέστησε την έδρα των "κιτρίνων" στην καλύτερη μεταξύ των ομάδων της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Το παιχνίδι του Άρη με την ΑΕΚ ήταν από τα πλέον αναμενόμενα της χρονιάς, έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση. Από τη στιγμή που οι δυο τους "μονομαχούν" για την τρίτη θέση της regular season, ήταν σαφές πως το χθεσινό (28/2) παιχνίδι θα καθόριζε πολλά σε ό,τι αφορά την ομάδα που θα επιτύχει τον στόχο της. Κι από τη στιγμή που ο Άρης πήρε το ροζ φύλλο αγώνα (τρίτο σερί φέτος σε βάρος της "Ένωσης"), όλα έγιναν πιο απλά για εκείνον.

Πέρα πάντως από την ουσία του πράγματος, υπάρχει κάτι ακόμη που είναι άξιο αναφοράς. Τι είναι αυτό; Το Nick Galis Hall. Όπως ενημέρωσε η ΚΑΕ Άρης από το μεσημέρι του Σαββάτου (27/2) τα εισιτήρια της αναμέτρησης είχαν εξαντληθεί, κάτι που συνέβη για τρίτη φορά φέτος, αφού κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί στις αναμετρήσεις με Παναθηναϊκό (1η αγωνιστική) και ΠΑΟΚ (3η αγωνιστική).

Η έδρα αποτελεί λοιπόν ένα πολύ μεγάλο "συν" για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη . Κάτι που γίνεται αντιληπτό τόσο από τη διαρκή και έντονη παρουσία των φίλων της ομάδας στα παιχνίδια όσο κι από το ποσοστό επιτυχίας των "κιτρίνων". Μπορεί πολλοί να το έχουν περάσει στα ψιλά, αλλά φέτος ο Άρης είναι η ομάδα με το μεγαλύτερο ποσοστό νικών στο "σπίτι" της, μεταξύ αυτών που αγωνίζονται στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Κι όταν το λέμε αυτό, δεν εννοούμε μόνο τους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά κι εκείνους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων για τις πέντε ομάδες (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Άρης, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) που εκπροσώπησαν τη χώρα μας κι έξω από τα σύνορα. Μπορεί λοιπόν, στο πρωτάθλημα οι δύο "αιώνιοι" να είναι αήττητοι, αλλά στο σύνολο βρίσκονται πίσω από τον Άρη.

Είναι εντυπωσιακό, αν σκεφτεί κανείς πως η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη δεν ηττήθηκε στην έδρα της ως τώρα από ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ για τις εγχώριες διοργανώσεις, κι από ομάδες όπως η Ουνικς Καζάν, η Άλμπα Βερολίνου κι η Αρμάνι Μιλάνο, που έχουν πολύ μεγαλύτερους προϋπολογισμούς. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός του Σάσα Τζόρτζεβιτς είναι η ομάδα που μπορεί να... καυχιέται πως έχει καταφέρει να φύγει από το Nick Galis Hall με το ροζ φύλλο αγώνα, κάτι που έγινε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Το Nick Galis Hall είναι η καλύτερη έδρα της Ελλάδας και με αποδείξεις
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σύνηθες φαινόμενο φέτος το γεμάτο Nick Galis Hall

Έκτοτε (σ.σ.: είχε προηγηθεί ο προημιτελικός του Κυπέλλου με την ΑΕΚ), οι "κίτρινοι" μετρούν μόνο επιτυχίες στην έδρα τους, έχοντας φτάσει τις 19 σερί νίκες! Όσο για τη συνολική συγκομιδή τους; Μετρούν 20/21 εντός έδρας, με ποσοστό επιτυχίας που φτάνει στο 95%, για όλες τις διοργανώσεις.

Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα που ακολουθεί (με 90.5%) αφού έχει ηττηθεί δις στην Euroleague (από Λοκομοτίβ Κουμπάν και Ερυθρό Αστέρα), ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Ολυμπιακός, που δεν τα κατάφερε απέναντι σε Παναθηναϊκό (Κύπελλο), Αναντολού Εφές (Euroleague) και Μπάμπεργκ (Euroleague). Κι η παρουσία της ΑΕΚ στην τέταρτη θέση είναι λίγο - πολύ αναμενόμενη, κάτι τέτοιο ενδεχομένως δεν ισχύει για το Ρέθυμνο που ακολουθεί, έχοντας 72.7% επιτυχίας στο "Μελίνα Μερκούρη".

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει καλά νούμερα φέτος (μόλις 57.9%), ενώ η ομάδα με τον μικρότερο βαθμό επιτυχίας είναι ο Κόροιβος που τα έχει καταφέρει μόλις τρεις φορές σε σύνολο δέκα αγώνων (ήτοι 30%).

Αναλυτικά όσα κάνουν οι ομάδες της Basket League ΣΚΡΑΤΣ στην έδρα τους

Ομάδα Basket League ΣΚΡΑΤΣ Ευρώπη Κύπελλο Σύνολο Ποσοστό
Ολυμπιακός 10-0 6-2 0-1 16-3 84.2%
Παναθηναϊκός 10-0 8-2 1-0 19-2 90.5%
Άρης 10-1 8-0 1-0 19-1 95%
ΑΕΚ 8-2 3-2 - 11-4 73.3%
Κηφισιά 6-4 - 1-0 7-4 63.6%
Κολοσσός 7-4 - - 7-4 63.6%
Ρέθυμνο 8-3 - - 8-3 72.7%
Απόλλων Πατρών 6-5 - - 6-5 54.5%
ΠΑΟΚ 5-5 5-3 1-0 11-8 57.9%
Τρίκαλα 6-4 - - 6-4 60%
Κόροιβος 3-7 - - 3-7 30%
Αρκαδικός 4-7 - - 4-7 36.4%
Λαύριο 5-5 - - 5-5 50%
Καβάλα 3-7 - 1-0 4-7 36.4%

Photos: Action Images

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ