ΑΡΗΣ

Το κίνητρο του Πελεκάνου

Το κίνητρο του Πελεκάνου
INTIME SPORTS

Η ΚΑΕ Άρης παρουσίασε επίσημα το μεσημέρι το τρίτο μεταγραφικό απόκτημά της, Μιχάλη Πελεκάνο, δια του αντιπροέδρου της Χρήστου Γαλιλαία.

Το μεσημέρι της Πέμπτης (16/7) η ΚΑΕ Άρης παρουσίασε επίσημα το τρίτο μεταγραφικό απόκτημά της, Μιχάλη Πελεκάνο, δια του αντιπροέδρου της Χρήστου Γαλιλαία.Ο 34χρονος φόργουορντ εξέφρασε τη χαρά του για την επιστροφή του στον Αυτοκράτορα και ευχήθηκε στη σεζόν που έρχεται να μπουν οι βάσεις για την επιστροφή της ομάδας στους τίτλους.

Πριν από την παρουσίασή του ο Πελεκάνος πήγε από τα αποδυτήρια της ομάδας και τα γραφεία της ΚΑΕ, ενώ μετά από την ολοκλήρωσή της ξαναπάτησε το παρκέ του «Nick Galis Hall» και επισκέφτηκε για πρώτη φορά το Μουσείο Μπάσκετ της ομάδας, από το οποίο δήλωσε εντυπωσιασμένος.

Τον έμπειρο άσο παρουσίασε ο αντιπρόεδρος της Κ.Α.Ε. και υπεύθυνος του αγωνιστικού τμήματος, Χρήστος Γαλιλαίας που στην τοποθέτησή του επισήμανε:

«Καλωσορίζω τον Μιχάλη ξανά στην ομάδα.Η επιστροφή του ήταν κάτι που θέλαμε πολύ. Υπήρχανσυζητήσεις μαζί του από την προηγούμενη χρονιά. Στην πρώτη του θητεία, είχε δεθεί με τον κόσμο και την ομάδα. Η μπασκετική του αξία είναι γνωστή σε όλους. Του εύχομαι να έχει υγεία πάνω απ’ όλα και να πραγματοποιήσει τους προσωπικούς και ομαδικούς στόχους που έχει.Ο Μιχάλης είναι ένας εξαιρετικός χαρακτήρας και ένας παίκτης που βάζει την ομάδα πάνω από όλα και καταλαβαίνει ότι οι ατομικές επιτυχίες έρχονται μέσα από εκείνες της ομάδας. Ο προπονητής τον ήθελε πολύ στην ομάδα και τον εμπιστεύεται».

Ο Πελεκάνος από την πλευρά του δήλωσε:
«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στον Άρη. Με την οικογένεια μου, είμαστε χαρούμενοι που επιστρέψαμε, έχουμε αγαπήσει τον κόσμο και τους ανθρώπους που εργάζονται στην ΚΑΕ. Θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για την ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μία καλή πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη.Επιτέλους επέστρεψε ο Άρης στην Ευρώπη και το αξίζει να βρίσκεται εκεί. Πάνω απ’ όλα να έχουμε υγεία και θα τα καταφέρουμε. Ευχαριστώ τη διοίκηση που με εμπιστεύεται, όπως και τον κ. Λάσκαρη. Όλοι μαζί και με τον κόσμο, θα κάνουμε το καλύτερο. Ο κόουτς Πρίφτης είναι εξαιρετικός προπονητής και άνθρωπος, έχουμε συνεργαστεί και στο παρελθόν και είμαι χαρούμενος που θα συνεργαστώ πάλι μαζί του».

Το κίνητρο του Πελεκάνου
INTIME SPORTS

Στη συνέχεια ο φόργουορντ του Άρη απάντησε στις ερωτήσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ ως εξής:

Για το τι έπαιξε ρόλο στην επιστροφή του:
«Η Ευρώπη έπαιξε σπουδαίο ρόλο στην επιστροφή μου. Ο κ. Λάσκαρης βοηθάει σημαντικά την ομάδα από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ομάδα και σίγουρα αυτός ήταν ένας σημαντικός παράγοντας στην απόφασή μου».

Για το κίνητρο που έχει στη δεύτερη θητεία του στον Άρη:
«Θέλουμε να δούμε την ομάδα να κερδίζει τίτλους. Έχω αγαπήσει τον Άρη και θέλω να πάρουμε κάποιο τίτλο. Αυτό είναι το κίνητρό μου, αλλά και ο στόχος του κόσμου. Πιστεύω στη χρονιά που έρχεται να μπουν οι βάσεις για να πετύχουμε αυτόν το στόχο. Είναι η ευκαιρία για το βήμα παραπάνω».

Για το αν θα έχει ηγετικό ρόλο στην ομάδα:
«Δε θα έλεγα ότι θα έχω ηγετικό ρόλο, από την άποψη ότι όλα τα παιδιά είναι ηγέτες στην ομάδα. Στον Άρη γίνεται ομαδική δουλειά. Έτσι και φέτος κάθε παίκτης θα έχει το δικό του ρόλο. Άλλος σε ένα ματς θα τραβάει περισσότερο και άλλος λιγότερο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό σε μία ομάδα».

Το κίνητρο του Πελεκάνου
INTIME SPORTS

Για το τι έχει συζητήσει με τον κόουτς, Δημήτρη Πρίφτη:
«Ό,τι ρόλο μου αναθέσει, θα τον κάνω. Το προτέρημά του είναι η άμυνα, όμως θα προσπαθήσω να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ και στην επίθεση».

Για τον ισχυρό ελληνικό «κορμό» που δημιουργεί ο Άρης:
«Είναι πολύ σημαντική η δημιουργία ενός ελληνικού κορμού. Είναι κάτι απαραίτητο για να υπάρχει μία χημεία στην ομάδα. Σε συνδυασμό με την απόκτηση και των ξένων παικτών, πιστεύω θα δημιουργηθεί ένα πολύ καλό σύνολο».

Για τις δύσκολες μέρες που περνά η Ελλάδα και το πώς αποφάσισε να επαναπατριστεί μ’ αυτά τα δεδομένα:
«Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Πάνω από όλα, και από το αγωνιστικό είναι το θέμα της οικογένειας. Είναι καλή απόφαση, γιατί μεγαλώνει η οικογένεια και θέλουμε να είμαστε σταθεροί. Η καλύτερη λύση είναι ο Άρης. Τη λύση αυτή την είχαμε κουβεντιάσει εδώ και καιρό, πριν τον Απρίλιο και είπαμε ότι η μόνη επιλογή που θα είχαμε αν επιστρέφαμε στην Ελλάδα, θα ήταν ο Άρης. Έτσι κι έγινε».

Για το ότι η σύζυγός του ζήτησε τίτλους με τον Άρη:
«Δεν το θέλει μόνο η γυναίκα μου, όλος ο κόσμος του Άρη. Βήμα – βήμα θα τα καταφέρουμε».

Το κίνητρο του Πελεκάνου
INTIME SPORTS

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ