ΑΡΗΣ

Το "all in" του Μποχωρίδη δικαιώνεται

Το "all in" του Μποχωρίδη δικαιώνεται

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης οδήγησε τον Άρη στο "διπλό" επί του Πανιωνίου, με τον 23χρονο γκαρντ να επιβεβαιώνει την... εκτελεστική φύση του και να "χτυπάει την πόρτα" της Εθνικής Ανδρών για τα "παράθυρα" του Φεβρουαρίου.

Το παιχνίδι με τον Πανιώνιο δεν ήταν το πιο απαιτητικό για τον Άρη, ήταν όμως κομβικό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Κι αυτό γιατί ενδεχόμενη ήττα θα έφερνε τους "κίτρινους" ακόμη πιο χαμηλά στην κατάταξη, βάζοντάς τους στη διαδικασία να κοιτούν περισσότερο αυτούς που βρίσκονται πίσω τους, παρά εκείνους που είναι μπροστά. Παρά τη δεδομένη λειψανδρία και τον τραυματισμό του Γιάννη Αθηναίου (σ.σ.: πρόλαβε να παίξει για 4'40'' πριν αποχωρήσει οριστικά με πρόβλημα στη μέση), η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη έκανε τη δουλειά της , βρίσκοντας στο πρόσωπο του Λευτέρη Μποχωρίδη τον παίκτη που θα κάνει το κάτι παραπάνω στο μπροστινό μέρος του παρκέ.

Τα οφέλη από την επιστροφή του 23χρονου γκαρντ στον Άρη έχουν επισημανθεί , ήδη από το πρώτο δεκαήμερο της παρουσίας του σε αυτόν. Τότε που είχε 22 πόντους (με 7/11 σουτ και 5/5 βολές, 9 ασίστ, 3 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα), για να οδηγήσει την ομάδα του στην εκτός έδρας νίκη επί της Ζιελόνα Γκόρα.

Στη Νέα Σμύρνη έκανε κάτι αντίστοιχο, αφού είχε 27 πόντους (με 8/11 δίποντα, 2/4 τρίποντα και 5/8 βολές), 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα, 1 λάθος και 1 τάπα σε 32'46'' συμμετοχής. Ο βαθμός δυσκολίας δεν ήταν εφάμιλλος με αυτόν που αντιμετώπισε στο "Πράσινο Βουνό" της Πολωνίας, αλλά αυτό δεν μειώνει στο ελάχιστο την σπουδαιότητα της εμφάνισής του για την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη. Μαζί, τον καθιστά υποψήφιο για τις κλήσεις του Θανάση Σκουρτόπουλου για τα "παράθυρα" του Φεβρουαρίου στην Εθνική Ανδρών.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΩΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ

Για αρκετά χρόνια, ο Λευτέρης Μποχωρίδης βρίσκεται μεταξύ του "1" και του "2", ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις. Τα καλοκαίρια που φορούσε το εθνόσημο αγωνιζόταν περισσότερο ως "1", κάτι που έκανε επίσης στον Παναθηναϊκό Superfoods. Στον Άρη, ο Παναγιώτης Γιαννάκης τού δίνει χρόνο σε αμφότερες θέσεις της περιφέρειας, θέλοντας να εκμεταλλευτεί το βασικό του προσόν: την εκτέλεση. Ειδικά από την στιγμή που οι "κίτρινοι" δεν έχουν παίκτη με έφεση στο σκοράρισμα.

BASKET LEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΡΗΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΡΗΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, φρόντισε να "χτυπήσει" την αντίπαλη άμυνα αρχικά μέσα από φάσεις "ένας με έναν". Μόλις η άμυνα των "κυανέρυθρων" προσαρμόστηκε πάνω του, κλείνοντας περισσότερο τους διαδρόμους, απείλησε εξίσου από τα 6μ75. Δικαιώθηκε, κι ο Άρης πανηγύρισε το δεύτερο "διπλό" του για φέτος στη Stoiximan.gr Basket League.

ΕΠΑΝΑΠΡΙΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Η συμφωνία του Λευτέρη Μποχωρίδη με τον Άρη είναι μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν, γεγονός που του επιτρέπει το καλοκαίρι να ξαναβγεί στην αγορά και να έχει το δικαίωμα της επιλογής του επόμενου σταθμού της καριέρας του. Αυτό προσφέρει στον ίδιο τη δυνατότητα να επαναπροσδιορίσει τη θέση του στην αγορά και να είναι σε θέση να διεκδικήσει ένα καλύτερο συμβόλαιο, αλλά και θέση σε μια ομάδα με μεγαλύτερες απαιτήσεις και βλέψεις από τους "κίτρινους".

Με εμφανίσεις σαν αυτές που κάνει στον πρώτο ενάμιση μήνα της παρουσίας του, είναι ξεκάθαρο πως θα έχει τη δυνατότητα να βρει κάτι καλύτερο. Είτε μιλάμε για τον Άρη (με διαφορετικό οικονομικό πλαίσιο και στόχους) είτε σε άλλη ομάδα, εντός κι εκτός των συνόρων.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ