ΑΡΗΣ

Τα προφίλ των αντιπάλων του Άρη

Τα προφίλ των αντιπάλων του Άρη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Άρης κληρώθηκε στον α' όμιλο του FIBA Champions League, με το έργο του στη regular season να είναι βατό, εφόσον σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Διαβάστε λεπτομέρειες για το προφίλ των αντιπάλων των "κιτρίνων" στη νεοσύστατη διοργάνωση.

Η κλήρωση του FIBA Champions League που έγινε στο Μόναχο έφερε ένα καλό -τηρουμένων των αναλογιών- γκρουπ αντιπάλων για τον Άρη, ο οποίος βρίσκεται στον α' όμιλο και θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη Μπάνβιτ (ομάδα που είχε στον όμιλό του στο Eurocup πέρσι), αλλά και τις Φρανκφούρτη, Νίμπουρκ, Έλιος Ντομζάλε, Μονακό.

Με την πρώτη πεντάδα των αντιπάλων του να είναι γνωστή, αυτό που μένει είναι να μάθει τις δύο τελευταίες, που θα προκύψουν από τη διαδικασία των προκριματικών. Μια διαδικασία που μπορεί να ανεβάσει σημαντικά τον βαθμό δυσκολίας του έργου των "κιτρίνων" αφού είναι πολύ πιθανό να προστεθεί στη λίστα η Σάσαρι. Παρεμπιπτόντως, στον α' όμιλο θα προστεθούν μία εκ των Χρόνιχεν, Ταρτού Ροκ, Μπάκεν ή Σάσαρι και μία εκ των Ρίλσκι, Τσμόκι Μινσκ ή Ναχαρίγια.

Το Sport24.gr παρουσιάζει το προφίλ των πέντε γνωστών, ως τώρα, αντιπάλων του Άρη, ο οποίος θα ταξιδέψει σίγουρα σε Τουρκία, Γερμανία, Τσεχία, Σλοβενία και Γαλλία.

Μπάνβιτ (Τουρκία): Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε οι δύο ομάδες να συναντηθούν ξανά, για δεύτερη διαδοχική χρονιά. Πέρσι διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο Eurocup, στην α' φάση της διοργάνωσης με τον Άρη και την Μπάνβιτ να έχουν από μία νίκη στα μεταξύ τους παιχνίδια (96-84 η Μπάνβιτ στην Τουρκία, 72-53 ο Άρης στη Θεσσαλονίκη). Μετά το τέλος της περσινής αγωνιστικής περιόδου, που βρήκε τους "πορτοκαλί" να τερματίζουν στην πέμπτη θέση της regular season, για να "σκουπιστούν" στον α' γύρο των playoffs από την Νταρουσάφακα, η διοίκηση του τουρκικού συλλόγου προσέγγισε τον Δημήτρη Πρίφτη προσφέροντάς του μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας έναντι του ποσού των 250.000 ευρώ. Ο εκ των ομοσπονδιακών τεχνικών όμως, προτίμησε να συνεχίσει στον Άρη , με τον οποίο δεσμεύτηκε για τα επόμενα τρία χρόνια (για 250.000 ευρώ συνολικά). Στον πάγκο της Μπάνβιτ κάθεται, εν τέλει, ο Σάσο Φιλιπόφσκι, που είπε "αντίο" στην Ζιελόνα Γκόρα μετά από μια διετία. Σε ό,τι αφορά το έμψυχο δυναμικό αποχώρησαν οι Έι Τζέι Σλότερ (πρώην του Παναθηναϊκού), Αντριέν Μοερμάν (για την Νταρουσάφακα), Κόρτνεϊ Φόρτσον και Κιθ Σίμονς, που "τραβούσαν" κουπί. Από την άλλη, πρόσθεσε στο δυναμικό της τον Ντάμιαν Κούλιγκ και τον Τζόρνταν Θίοντορ, οι οποίοι θα έχουν ηγετικό ρόλο την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Φρανκφούρτη (Γερμανία): Η ομάδα που κατέκτησε τον τίτλο του FIBA Europe Cup έρχεται... δριμύτερη, με στόχο να φτάσει όσο το δυνατόν πιο ψηλά στη νεοσύστατη διοργάνωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Με τον Γκόρντον Χέρμπερτ (πρώην προπονητής του Άρη) να βρίσκεται στην άκρη του πάγκου, η γερμανική ομάδα κάνει διαρκώς βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια. Στην Μπουντεσλίγκα δεν κατάφερε πάντως να διεκδικήσει τον τίτλο, αφού αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την Ουλμ (3-1). Στην Φρανκφούρτη αγωνίστηκε πέρσι, ως δανεικός από την ΑΕΚ, ο Φιλ Σκραμπ, έχοντας πολύ καλή παρουσία, ενώ μερικά από τα αστέρια της ήταν ο Τόμας Ντίμσα, ο Τζόρνταν Θίοντορ (που μετακόμισε στην Μπάνβιτ), ο Γιοχάνες Βόιτμαν (που μεταγράφηκε στη Λαμποράλ Κούτσα ), ο Άαρον Ντόορνεκαμπ και ο Κουαντές Ρόμπερτσον.

Νίμπουρκ (Τσεχία): Μιλάμε για την σχεδόν μόνιμη Πρωταθλήτρια Τσεχίας, η οποία πέρσι "σκούπισε" κατά σειρά τη Σβιτάβι, την Παρντούμπιτσε και την Ντέτσιν, φτάνοντας ξανά στην κορυφή του εγχώριου πρωταθλήματος. Ο Ρόνεν Γκίνζμπουργκ (ομοσπονδιακός τεχνικός της Τσεχίας) είναι ο άνθρωπος που ηγείται της προσπάθειας από τον πάγκο, ενώ στο ρόστερ υπάρχουν αρκετά "μεγάλα ονόματα" του τσεχικού μπάσκετ, όπως ο Γίρι Βελς, ο Βόιτσεχ Χρούμπαν και ο Πετρ Μπέντα. Μαζί τους υπήρξε ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Τζούλιαν Βον, ο οποίος είχε 6.5 πόντους και 4 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στην VTB League, όπου η τσεχική ομάδα δεν κατάφερε να φτάσει πιο μακριά από τον α' γύρο των playoffs. Την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο πάντως δεν πρόκειται να δώσει το "παρών" στη Βαλτική Λίγκα, παρά μόνο στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Έλιος Ντομζάλε (Σλοβενία): Η ομάδα του Γιάκσα Βούλιτς έκανε τη μεγάλη έκπληξη πέρσι στη Σλοβενία, αφού έβγαλε εκτός τροχιάς την ΚΡΚΑ στα playoffs. Με συνεχόμενες υπερβάσεις κατάφερε να φτάσει μέχρι την κατάκτηση του τίτλου στην Telemach Liga, με έναν παλιό γνωστό των ελληνικών γηπέδων να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο λόγος για τον Γιούρε Μότσνικ, ο οποίος πέρασε μια διετία στα μέρη μας με τη φανέλα του Περιστερίου (2010-'12). Κατά βάση στηρίζεται σε γηγενείς παίκτες, με τον Μαριάν Τσακαρούν (Κροατία) να είναι ο ηγέτης της πέρσι με 15.2 πόντους και 7.6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Μονακό (Γαλλία): Η Μονακό φιλοδοξεί να γίνει η νέα μεγάλη δύναμη του γαλλικού μπάσκετ, έχοντας ένα διαρκώς αυξανόμενο προϋπολογισμό. Ενδεικτικό της διάθεσης για τη δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας είναι το γεγονός πως πέρσι οι "κόκκινοι" πλήρωσαν την ΑΕΚ (50.000 ευρώ) για να "σπάσουν" το συμβόλαιο του Ντι Τζέι Κούπερ , ο οποίος ολοκλήρωσε στην LNB την περσινή αγωνιστική περίοδο. Παρά το γεγονός μάλιστα πως τερμάτισε στην πρώτη θέση της regular season, δεν κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο, αφού η πορεία της σταμάτησε στα ημιτελικά των playoffs -με τη Βιλερμπάν σε ρόλο θύτη (3-1). Από την άλλη όμως, έκανε δικό της το τρόπαιο του Κυπέλλου Γαλλίας , στην πρώτη μεγάλη επιτυχία του συλλόγου από τη στιγμή που προβιβάστηκε στην LNB. Είχε στο ρόστερ της παίκτες αρκετά υψηλού επιπέδου, όπως ο Σεργκέι Γκλαντίρ, ο Νίκλας Κάνερ - Μέντλεϊ, ο Αμάρα Σι (πρώην σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ) και ο Κίριλο Φεζένκο, που ξεκίνησε την περσινή σεζόν στη Λοκομοτίβ Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα. Στην άκρη του πάγκου παρέμεινε ο Ζβέζνταν Μίτροβιτς, το έργο του οποίου θεωρήθηκε επιτυχημένο, παρά τον πρόωρο αποκλεισμό από τα playoffs.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ