ΑΡΗΣ

Τα έχει δει όλα ο Άρης!

Τα έχει δει όλα ο Άρης!

Ο Άρης των playoffs έχει ζήσει σχεδόν τα πάντα! Αυτοκαλάθι, αποβολές και "3on2", πέμπτο ματς με τον Παναθηναϊκό, ρεκόρ καριέρας του Σίμτσακ και sold out… έξω από το "Nick Galis Hall" (PHOTOS)!

Σύμφωνοι, στιγμές ζωής δεν είναι όσες έχουμε ζήσει, αλλά όσες θα θυμόμαστε στο μέλλον. Στην περίπτωση του Άρη και όσων έχει βιώσει στα playoffs της Basket League, ο Δημήτρης Πρίφτης, οι παίκτες του και οι οπαδοί των "κίτρινων" έχουν πολλά πράγματα να θυμούνται!

Η σειρά των μικρών τελικών με την ΑΕΚ βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Άρης ταξιδεύει πλέον στην Αθήνα για την ισοφάριση σε 2-2 στο Game 4 (28/5, 19:00) και το Sport24.gr συγκέντρωσε τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές των "κίτρινων" στα playoffs. Από το απίθανο αυτοκαλάθι του Μάρσαλ και τα επεισοδιακά ματς με τον Παναθηναϊκό, ως τη σύρραξη και τις μαζικές αποβολές στο ΟΑΚΑ, το ρεκόρ καριέρας του Βασίλη Σίμτσακ και το sold out… έξω από το "Nick Galis Hall"!

1. Στα ημιτελικά με αυτοκαλάθι

Συνέβη στο Game 2 της προημιτελικής σειράς των playoffs κόντρα στην Κηφισιά, εκεί όπου ο Ζερμέιν Μάρσαλ προσυπέγραψε ένα αδιανόητο φινάλε στο Ζηρίνειο, σκοράροντας αυτοκαλάθι και στέλνοντας το ματς στη δεύτερη παράταση ! Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη έκανε το 1-0 στη Θεσσαλονίκη (σ.σ. 78-60) και ταξίδεψε στην Αθήνα με σκοπό να τελειώσει τη δουλειά. Η Κηφισιά προηγήθηκε με +17 (48-31, 19'07") ωστόσο οι "κίτρινοι" βρήκαν λύσεις πίσω από τα 6μ.75 και το ματς οδηγήθηκε στο έξτρα πεντάλεπτο. Ο Κασελάκης είχε 2/2 βολές (95-92), ο ΜακΝιλ έβαλε 1/2 (95-93) και στο τέλος ο Μάρσαλ άφησε την μπάλα στο καλάθι της ομάδας του, ισοφαρίζοντας και στέλνοντας το ματς στη δεύτερη παράταση!

Τα έχει δει όλα ο Άρης!

"Εκεί στην Ελλάδα καπνίζουν τα καλύτερα" ήταν η… διαπίστωση του Μάλκολμ Ντιλέινι στο Twitter!

2. To σούπερ brawl στο ΟΑΚΑ!

Το δεύτερο ματς της σειράς των μικρών τελικών ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Άρη όδευε προς τη λήξη όταν το τρίο των Γκόντα, Φούφη, Μπήτη διέταξε εκκένωση των πάγκων από τους παίκτες που εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια αψιμαχίας, στα 14.1" για το τέλος! Έτσι, λοιπόν, τα τελευταία δευτερόλεπτα εξελίχθηκαν σε "3on3" (Μιλόσεβιτς, Μπράουν, Κάρτερ vs Ζάρα, Μούρτου, Κοέν), μέχρι που οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δυο παίκτες αφού ο Ζάρας αποβλήθηκε με 5ο φάουλ!

Related content

3. Φτάνοντας τον Παναθηναϊκό στα όριά του

Ο Παναθηναϊκός έκανε το 2-0 στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Άρη κι εν συνεχεία παρατάχθηκε στο "Nick Galis Hall" έχοντας μπροστά του δυο ευκαιρίες (9 & 11/5) προκειμένου να τελειώσει με την πρόκριση στους τελικούς της Basket League. Παρ' όλα αυτά, ο Άρης δεν επρόκειτο να… παραδοθεί έτσι εύκολα! Οι "κίτρινοι" μείωσαν αρχικά σε 2-1 (77-68) μολονότι έπαιξαν χωρίς τους Χάγκινς, Ξανθόπουλο και Ζάρα κόντρα στους Κυπελλούχους Ελλάδας που πλήρωσαν την περιφερειακή αστοχία τους (14/34 δίπ., 7/23 τρίπ.).

Τα έχει δει όλα ο Άρης!

ο Άρης έκανε το 2-2 , ανατρέποντας το εις βάρος του -10 του πρώτου ημιχρόνου (19-29), επικρατώντας με 56-50 και στέλνοντας τη σειρά σε Game 5! O Παναθηναϊκός αγωνίστηκε στο τέταρτο ματς χωρίς τους Τζέιμς Φελντέιν, Τζέιμς Γκιστ και Μαρκίζ Χέινς οι οποίοι… συνελήφθησαν να νυχτοπερπατούν πριν και μετά από το συγκεκριμένο παιχνίδι ενώ υποχρεώθηκε να δώσει 5ο ματς στα ημιτελικά για πρώτη φορά έπειτα από το μακρινό 2005, στην πρώτη χρονιά του Δημήτρη Διαμαντίδη στο "τριφύλλι"! Τότε ήταν ο Πανιώνιος που έφτασε τον Παναθηναϊκό στα όριά του.

4. Χωρίς κόσμο σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Ο Άρης ολοκλήρωσε χθες (25/5) τη μεγάλη ανατροπή κόντρα στην ΑΕΚ, επικρατώντας με σκορ 74-69 και κάνοντας το 2-1 στη σειρά των μικρών τελικών, μολονότι κλήθηκε να ανατρέψει διαφορά 14 πόντων στα μισά της τρίτης περιόδου (40-54, 25'57") χωρίς τους Οκάρο Ουάιτ, Ντομινίκ Ουότερς, Τζαμέλ Χάγκινς και να παίξει χωρίς τον κόσμο του, σε ένδειξη διαμαρτυρίας! Συγκεκριμένα η ΚΑΕ Άρης ενημέρωσε πως δεν επρόκειτο να εκδώσει εισιτήρια , εκφράζοντας έτσι τη δυσαρέσκειά της για την αντιμετώπιση των "κίτρινων" στον δεύτερο ημιτελικό.

Τα έχει δει όλα ο Άρης!

"Χωρίς θεατές, χωρίς περιουσιακά δικαιώματα του ΕΣΑΚΕ και των διαιτητών της ΕΟΚ, χωρίς προσκλήσεις επισήμων για να παρακολουθήσει όλη η Ελλάδα την κατάντια της διοργάνωσης. Μοναδικοί καλεσμένοι θα είναι οι διοικήσεις ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ και φυσικά της ΚΕΔ. Αυτοί στο παρκέ του δικού τους αθλήματος, εμείς στους δρόμους, στη γιορτή του μπάσκετ". Η απειλή έγινε πράξη ενώ οι φίλοι του Άρη έδωσαν δυναμικό παρών στον περιβάλλοντα χώρο του "Nick Galis Hall", παρακολουθώντας τον αγώνα από τις οθόνες που βρίσκονται στο κυλικείο του γηπέδου!

Τα έχει δει όλα ο Άρης!

5. Το ρεκόρ καριέρας του Σίμτσακ και η… Μπαρτσελόνα

"Δεν χρειάζεται να γίνετε όλοι Πρίντεζης. Χρειάζεται να μην τα παρατήσετε ποτέ. Και ίσως τότε γίνετε Σίμτσακ". Το παραπάνω μήνυμα του Άκη Καλλινικίδη στο Twitter αμέσως μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα στο "Nick Galis Hall" ήταν η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή ειπώθηκε από τον κόουτς του Άρη, Δημήτρη Πρίφτη: "Για τον Σίμτσακ δεν είμαι 100% αντικειμενικός για ό,τι νιώθω για το συγκεκριμένο παιδί και δεν έχω και κανέναν ενδοιασμό να το ομολογώ αυτό… Παρά την ηλικία του είναι πάρα πολύ φιλόδοξος και συμπεριφέρεται σα να βλέπεις νιάτα πάνω του. Αν πήγαινα στη Μπαρτσελόνα, θα ήθελα να τον πάω κι εκεί!".

Τα έχει δει όλα ο Άρης!

esake.gr, τα 9 επιθετικά ριμπάουντ του Σίμτσακ ισοφάρισαν τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ιστορία των playoffs, έχοντας μόλις ένα λιγότερο από τους Λανς Μπέργουορλντ του Περιστερίου (1995, vs AEK) και Ρόμπερτ Ντόζιερ του ΠΑΟΚ (2011, vs Άρη)!

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ