ΑΡΗΣ

Σύμφωνος ο Πρίφτης, για τον Μποχωρίδη

Σύμφωνος ο Πρίφτης, για τον Μποχωρίδη

Ο Δημήτρης Πρίφτης μίλησε για όλα όσα απασχολούν τον Άρη και επισήμανε πως η πώληση του Λευτέρη Μποχωρίδη ήταν σωστή ως κίνηση. Διαβάστε το γιατί.

Επί όλων όσων αφορούν τον Άρη κλήθηκε να απαντήσει ο Δημήτρης Πρίφτης, στη συνέντευξη που έδωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Libero FM. Γιατί αποδέχθηκε την πρόταση του Άρη, πώς κρίνει την πώληση του Μποχωρίδη, τι ισχύει για την άρση του εμπάργκο από τη FIBA, αλλά και γενικότερα το "αύριο" της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε ο νέος κόουτς των "κίτρινων"...

. ..για το αν θα προλαβαίνει τις υποχρεώσεις του Άρη και της Εθνικής: " Δεν μπορώ να πω ότι είναι εύκολο. Σίγουρα είναι αρκετά δύσκολο. Το έχω ξανά κάνει όμως δύο χρονιές. Όταν ήμουν στην Καβάλα και πιο πρόσφατα. Και τις δύο χρονιές όμως τα πήγα αρκετά καλά. Σίγουρα όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα είναι πρόβλημα. Ο χρόνος θα είναι πολύτιμος και συρρικνωμένος. Με τη βοήθεια και των συνεργατών μου πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά . Θα φτιάξουμε μια καλή ομάδα που θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα".

...για την απόφαση να δεχτεί την πρόταση του Άρη: "Όλες οι ομάδες έχουν προβλήματα. Η απόφασή μου ήταν εύκολη. Πάντα το είχα στο μυαλό μου. Από τότε ακόμη που ήμουν βοηθός εδώ. Δεν το σκέφτηκα πολύ. Είναι σαφώς το μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα μου. Θα μπω στη μάχη και όλοι μαζί με σύμπνοια και συνοχή θα τα καταφέρουμε".

...για την αποχώρηση του Μποχωρίδη: " Για όλο αυτό το θέμα υπήρχε συντονισμένη συνεννόηση και συνεργασία με την διοίκηση. Ότι έγινε ήμουν ενημερωμένος και ήξερα που μπουν να φτάσουν τα πράγματα. Αυτό το κομμάτι έχει δύο όψεις. Η μία έχει να κάνει με την στιγμή που βρίσκεται ο Σύλλογος όσον αφορά τα οικονομικά. Με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή θεωρώ πως ήταν σωστή η πώληση. Ήμουν σύμφωνος να αποχωρήσει.

Από την άλλη είναι και ο παίκτης. Δεν θα ήταν σωστό να μπεις εμπόδιο στην καριέρα ενός παίκτη που εσύ έχεις δημιουργήσει. Θα ήταν ευχής έργον να κρατήσεις τα δικά σου παιδιά κάποια στιγμή, αλλά τώρα κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Όταν ο Άρης θα ισοσκελίσει τα οικονομικά του δεδομένα, θα έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει μια ομάδα με δικά του παιδιά. Σίγουρα προέκυψε ένα σημαντικό κενό αλλά σίγουρα δεν είναι δυσαναπλήρωτο. Αν λυθεί και το πρόβλημα με την FIBA θα είναι πιο εύκολο το να καλυφθεί το κενό. Συμπερασματικά θεωρώ σωστή την κίνηση για όλους τους παραπάνω λόγους".

...για τη FIBA: " Θα τελειώσει το θέμα τις επόμενες μέρες. Θα έχει την δυνατότητα η ομάδα να πάρει παίκτες από την ευρύτερη αγορά. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια. Θα τα καταφέρουμε".

...για το αν κοιτάει παίκτες: " Το να φτιάξεις ένα ρόστερ θέλει πολλή δουλειά. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Ο ΑΡΗΣ έχει διπλό μπάτζετ καθώς έχει και υποχρεώσεις του παρελθόντος. Έχουν μπει σε μια τάξη τα πράγματα και υπάρχει μια σωστή ροή. Σίγουρα θα έχει το χαμηλότερο μπάτζετ σε σχέση με τα τελευταία δέκα χρόνια. Δεν παίζουν όμως τα ευρώ μέσα στο γήπεδο αλλά οι παίκτες και οι προσωπικότητες. Θέλουμε να πάρουμε αθλητές που να ταιριάζουν μεταξύ τους ώστε ένα φτιαχτεί ομάδα με καλή χημεία".

...για την απώλεια του Πελεκάνου: "Είναι σημαντική η απώλεια. Πιστεύω πως θα καλυφθεί το κενό του μέσα από την ομαδικότητα".

...για το αν θα επιστρέψει ο Αθηναίου: " Αυτή τη στιγμή έχει κάτι άλλο στο μυαλό του. Δεν μπορούμε να τον περιμένουμε. Αν βρούμε κάτι άλλο τώρα αν αλλάξει γνώμη στη συνέχεια δεν θα επιστρέψει. Το τάιμινγκ είναι πολύ σημαντικό την μεταγραφική περίοδο".

...για τον στόχο του Άρη τη νέα χρονιά: " Θα πρέπει να δούμε τι ομάδες θα δημιουργηθούν ώστε ένα έχουμε μια συνολική εικόνα κα να κάνουμε μια αξιολόγηση. Μικροί στόχοι υπάρχουν πολλοί. Πρέπει να μπουν όλοι σε μια σειρά. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές αλλά όχι απαισιόδοξοι και πεσιμιστές. Θα έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα μου θα παίζει καλό μπάσκετ, να την ευχαριστιέται ο κόσμος. Για μένα πρώτος στόχος είναι να βοηθήσω την διοίκηση να εξυγιανθεί η ομάδα οικονομικά και φυσικά να έχω μια ομάδα σοβαρή ανταγωνιστική που να φτάσει όσο το δυνατό ψηλότερα γίνεται. Μετά το πέρας του πρώτου γύρου θα μπορούμε να πούμε για θέση".

...για το πότε θα ξεκινήσει επίσημα η χρονιά για τον Άρη: "Επίσημα θα ξεκινήσει 25 Αυγούστου. Θα γίνει μια συγκέντρωση την προηγούμενη μέρα και ίσως να γίνουν κάποιες εργομετρικές εξετάσεις λίγο πιο πριν".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ