ΑΡΗΣ

Στο προσκήνιο ο Σούρνα για τον Άρη

Στο προσκήνιο ο Σούρνα για τον Άρη

Ο Αμερικανολιθουανός πάουερ-φόργουορντ, Τζον Σούρνα, είναι το "4άρι" που έχουν ξεχωρίσει στον Άρη, με τους "κιτρινόμαυρους" να παρακολουθούν πάντα και την περίπτωση του Έρικ Μπάκνερ.

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για τις θέσεις των βασικών φόργουορντ του Άρη, αυτή την στιγμή. Αν οι "κίτρινοι" αποφασίσουν να επιλέξουν κοινοτικό "4αρι" ο 26χρονος Αμερικανολιθουανός φόργουορντ Τζον Σούρνα είναι ο παίκτης που έχει ξεχωρίσει ο Δημήτρης Πρίφτης, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να έχει αποκτήσει και τον Μιχάλη Τσαϊρέλη για τον συγκεκριμένο ρόλο.

Ο Σουρνά με ύψος 2.05μ., αποφοίτησε το 2012 από το Νορθγουέστερν και μετράει τέσσερα χρόνια καριέρας στην Ευρώπη σε υψηλό επίπεδο. Ξεκίνησε από τη γαλλική Στρασμπούρ (2012-13), συνέχισε στην Ισπανία με τη φανέλα της Μπανταλόνα (2013-14), πήγε στην Τουρκία για την Νταρουσάφακα (2014-15) και φέτος αγωνίστηκε στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική ισπανική Βαλένθια.

Σε προσωπικό επίπεδο δεν έκανε σπουδαία χρονιά. Μέτρησε 6,6 πόντους και 2,5 ριμπάουντ μέσο όρο σε 34 αγώνες και κάτι περισσότερο από 17 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα. Αυτό που τον κάνει ιδιαίτερο ωστόσο είναι η επαφή του με το καλάθι. Είναι από τους κορυφαίους σουτέρ στην Ευρώπη στην θέση του έχοντας 44,9% στην Ισπανία και 39,1% στο Eurocup.

Το μεγάλο ερωτηματικό όμως για τον Σούρνα είναι ο τραυματισμός του. Συγκεκριμένα στον τρίτο ημιτελικό του ισπανικού πρωταθλήματος ανάμεσα στη Βαλένθια και τη Ρεάλ ο 26χρονος φόργουορντ έσπασε τον βραχίονα του δεξιού χεριού του. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, και οι πρώτες εκτιμήσεις ανέφεραν ότι θα χρειαζόταν δύο μήνες για να αρχίσει να προπονείται και υπολόγιζαν ότι θα ήταν έτοιμος στα μέσα Σεπτέμβρη.

Παρόλα αυτών οι "κίτρινοι" εξετάζουν την περίπτωσή του, παρά το ότι είναι ρίσκο ο τραυματισμός του και το πέρας της αποθεραπείας του. Για αυτό και αν δεν υπάρχει 100% βεβαιότητα ότι είναι υγιής δεν θα γίνει κίνηση απόκτησής του. Ήδη πάντως έχουνε ξεκινήσει οι συζητήσεις με την πλευρά του χωρίς αυτές μέχρι στιγμής να φθάσουν στο οικονομικό.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι επαφές μεταξύ του Άρη και του Αμερικανού σέντερ Έρικ Μπάκνερ σε καθημερινή επικοινωνία με σκοπό οι δύο πλευρές να ολοκληρώσουν την συμφωνία τους. Πληροφορίες κάνουν λόγο πως βρίσκονται αρκετά κοντά στο οικονομικό.

Μία υπόθεση ωστόσο που μόνο εύκολη δεν είναι, όμως οι άνθρωποι του Άρη λαμβάνουν θετικά μηνύματα από την πλευρά του Μπάκνερ, που τους κάνουν να αισιοδοξούν. Υπενθυμίζεται πως ο εκλεκτός του Δημήτρη Πρίφτη για τη θέση του βασικού σέντερ του Άρη της νέας αγωνιστικής περιόδου τις μέρες αυτές και αγωνίζεται στα playoffs του πρωταθλήματος NBL της Κίνας με τη Χενάν. Μάλιστα αν η ομάδα του φτάσει ως το τέλος του δρόμου, οι υποχρεώσεις του θα ολοκληρωθούν αρχές του Σεπτεμβρίου. Γεγονός όμως που δεν δείχνει να ενοχλεί τον Έλληνα τεχνικό.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ