ΑΡΗΣ

Με "όπλο" την άμυνα ο Άρης

Με "όπλο" την άμυνα ο Άρης

Ο Άρης στα αποκαλυπτήρια, ουσιαστικά, μπροστά στον κόσμο του έδειξε τις διαθέσεις του για την νέα αγωνιστική περίοδο κόντρα στην Κοζούφ από την ΠΓΔΜ, επικρατώντας με 90-65.

Στα αποκαλυπτήρια, ουσιαστικά, μπροστά στον κόσμο του ο Άρης έδειξε τις διαθέσεις του για την νέα αγωνιστική περίοδο κόντρα στην Κοζούφ από την ΠΓΔΜ, που την κέρδισε με 90-65.

Στο τρίτο παιχνίδι της πρώτης ημέρας του τουρνουά "25α Μαυροσκούφεια" η ομάδα της Θεσσαλονίκης και με πλήρες το ρόστερ της, φανέρωσε ένα πρώτο μέρος της λογικής που θα ακολουθήσει στην νέα αγωνιστική περίοδο.

Το ρόστερ μπορεί να έχει διαφοροποιηθεί σχεδόν ολοκληρωτικά σε σημαντικό βαθμό σε σχέση με την περσινή αγωνιστική περίοδο ωστόσο η λογική του Δημήτρη Πρίφτη – παρά την απουσία του με την Εθνική ομάδα στο Eurobasket – και των συνεργατών του δεν αλλάζει.

Ο Άρης παρά την διαφορά δυναμικότητά τους κόντρα στην Κοζούφ στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι της προετοιμασίας του ( το πρώτο ήταν προχθές στο Πράβετς της Βουλγαρίας κόντρα στην Ρίλσκι ) πως θα παίξει σκληρή άμυνα κοιτάζοντας ακόμη και να πιέσει σε όλο το μήκος και πλάτος του παρκέ.

Κι όσο για τους "νέους"; Γουότερς και ΜακΝιλ φρόντισαν να δώσουν άλλον αέρα στην περιφέρεια σε συνδυασμό με τον "εγκέφαλο" του Ξανθόπουλου και το νεανικό θράσος του Δίπλαρου αλλά και του νεαρού συνάμα παλιού Φλιώνη. Σε μια περιφέρεια όπου υπάρχει και ο Δήμας που άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε, ενώ χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Πουλιανίτης που όμως είναι να δοθεί δανεικός ακόμη και τις επόμενες ώρες σε Τρίκαλα ή Κόροιβο Αμαλιάδας.

Με "όπλο" την άμυνα ο Άρης

Ο Πελεκάνος στην επιστροφή του μετά από έναν χρόνο δείχνει να είναι σε γνώριμα λημέρια ενώ μέσα στην ρακέτα ο Γουάιτ με την ταχύτητά του μπορεί να προσφέρει ουσία και θέαμα με τα καρφώματά του αλλά και τα κοψίματά του στην άμυνα. Οι Τσούπκοβιτς και Χάγκινς είναι γνώριμοι από την περσινή τους παρουσία σε Τρίκαλα και Κολοσσό Ρόδου όπως και λύσεις θα δώσει ο Κοέν στην θέση του σέντερ μαζί τον Σίμτσακ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Άρης φρόντισε να μπει φουριόζος στο παρκέ και να τελειώσει από νωρίς την υπόθεση νίκη απέναντι στην Κοζούφ που έδειξε να μην μπορεί να ακολουθήσει τους ρυθμούς του. Στο 8΄ το σκορ ήταν 21-11 και στο 14΄ η διαφορά πήγε στο +20 (35-15) με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 53-30 κι ενώ είχε προηγηθεί και με 24 πόντους (51-27 στο 18΄).

Κι όσο για τα επόμενα δύο δεκάλεπτα αποδείχθηκαν διαδικαστικού χαρακτήρα με τον Άρη να φθάνει στη νίκη με 90-65, ενώ η διαφορά είχε φθάσει ακόμη και στο +32 με τον Χάγκινς να κάνει το 83-51 στο 34'. Μία νίκη που συνοδεύτηκε από το ζεστό χειροκρότημα των φιλάθλων της ομάδας της Θεσσαλονίκης που βρέθηκαν στις κερκίδες της Nick Galis Hall.

Στην αντίπερα κορυφαίος για την Κοζούφ ήταν ο Μπράντον Πεν, γνώριμός μας από την περσινή του θητεία στον Απόλλων Πατρών, που σημείωσε 23 πόντους. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Θωμάς Νίκου, βοηθός του Πρίφτη στον πάγκο του Άρη, προφύλαξε τον Ζάρα που έχει ενοχλήσεις στο πόδι του και τον Μούρτο που τις τελευταίες μέρες είχε ταλαιπωρηθεί από ίωση. Για αυτό μάλιστα δεν είχε ακολουθήσει την αποστολή και στο Πράβετς της Βουλγαρίας.

Τα δεκάλεπτα: 24-11, 53-30, 69-50, 90-65.

Άρης (Νίκου): Ξανθόπουλος 2, Δήμας 2, Πελεκάνος 8, Τσούπκοβιτς 6(1), Φλιώνης, Γουάιτ 14(5/6β., 3/5διπ., 1/6τρ.), Γουότερς 9(3/3διπ., 1/1τρ.), Δίπλαρος 2, Χάγκινς 15(3/5β., 6/10διπ.), Κοέν 11(1/2β., 5/6διπ., 0/1τρ.), Σίμτσακ, Πουλιανίτης 3(1), ΜακΝίλ 18(3/5β., 3/6διπ., 3/4τρ.).

Κοζούφ (Μίτεφ): Πεν 23(8/12β., 3/4διπ., 3/11τρ.), Αποστόλοφ 2, Νατσέφσκι 9(1), Ντελιπέτροφ 1, Γιοβτσέφσκι, Γκοτσέφσκι 11(2), Στέργιοφ 4, Γκλάβτσεφ 3, Νέσοβιτς 10, Σοκόλοφ 2.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ