ΑΡΗΣ

Σίμτσακ: "Ήρθε η ώρα μου για τελικό"

Σίμτσακ: "Ήρθε η ώρα μου για τελικό"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Τζαμέλ Χάγκινς μπορεί να έκλεψε την παράσταση με το γκρέμισμα της μπασκέτας ωστόσο το κρυφό χαρτί του Δημήτρη Πρίφτη στην πρόκριση επί της ΑΕΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου ήταν ο Βασίλης Σίμτσακ, που μιλώντας στο Sport24.gr δεν έκρυψε το "θέλω" του για παρουσία στον τελικό.

Ο Βασίλης Σίμτσακ ήταν το κρυφό χαρτί του Δημήτρη Πρίφτη στην πρόκριση του Άρη επί της ΑΕΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος και μιλώντας στο Sport24.gr δεν έκρυψε το θέλω του για την πρώτη παρουσία του στον τελικό του θεσμού.

Ο σέντερ του Άρη ήρθε από τον πάγκο και έδωσε λύσεις σε άμυνα και επίθεση δικαιώνοντας τον Έλληνα τεχνικό για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του , με τον ίδιο να σκέφτεται ήδη την κλήρωση των ημιτελικών και ακόμη περισσότερο την πρόκριση στον τελικό που θα επιτρέψει την διεκδίκηση και κατάκτηση του τροπαίου.

Ο Σίμτσακ γνωρίζει πολύ καλά ποιος είναι ο ρόλος του στον φετινό Άρη και ότι αυτός θα είναι διαφορετικός από τον περσινό μετά τις αλλαγές που επήλθαν. Τόσο στο ρόστερ όσο και στο μπάτζετ μετά την έλευση του Νίκου Λάσκαρη στην διοίκηση. Κι όσο για το ότι ο Χάγκινς με το "γκρέμισμα" της μπασκέτας στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου έστρεψε τα βλέμματα πάνω του δεν τον ενόχλησε αφού γνώριζε πολύ καλά ότι είχε φροντίσει να βάλει την δική του σφραγίδα. Να συμβάλλει με την σειρά του στην κατάκτηση του στόχου της πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Ο Σίμτσακ μιλώντας στο Sport24.gr δεν έκρυψε το θέλω του για την παρουσία του Άρη στον φετινό τελικό καθώς είναι μία εμπειρία που λείπει από την πορεία του όλα αυτά τα χρόνια. " Στόχος της ομάδας είναι το Κύπελλο όπως και δικός μου να φθάσουμε στον τελικό και να διεκδικήσουμε το Κύπελλο και γιατί όχι να το κατακτήσουμε. Είναι κάτι που δεν το έχω γευτεί και διψάω για αυτό όπως και όλοι στην ομάδα. Αισθάνομαι πως η φετινή μας χρονιά θα είναι χρονιά τελικού με σημαντικό ρόλο να αποτελέσει και κλήρωση της ημιτελικής φάσης. Δεν μας φοβίζει κανένας αντίπαλος όπου και αν θα τον αντιμετωπίσουμε αλλά αν βρεθεί στον δρόμο μας κάποιος από τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό θα ήταν προτιμότερο να τον έχουμε στην έδρα μας. Εκεί όπου με την συμπαράσταση των φιλάθλων μας δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν αντίπαλο όποιος και αν είναι αυτός".

Για την πρόκριση επί της ΑΕΚ τόνισε: " Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι όπου καμία από τις δύο ομάδες όπως φάνηκε δεν ήταν έτοιμη. Πιστεύω ότι κρίθηκε στο ποιος ήθελε περισσότερο τη νίκη περισσότερο και όπως φάνηκε αυτοί ήμασταν εμείς. Σε ένα παιχνίδι όπου μπορεί να μην ήμασταν καλοί αφού υπήρχε και το άγχος της πρεμιέρας αλλά και το γεγονός ότι αρκετοί παίκτες μας δεν είχαν ξαναζήσει τέτοια ατμόσφαιρα. Δεν έχουμε ακόμα τους αυτοματισμούς που θέλουμε στην επίθεση, σε αντίθεση με την άμυνα όπου κρατήσαμε την ΑΕΚ στους 61 πόντους, αλλά φερθήκαμε έξυπνα και φθάσαμε στη νίκη πρόκριση που τόσο πολύ την θέλαμε. Μία νίκη πρόκριση που ήρθε μέσα από την άμυνά μας στα τελευταία λεπτά όπου ανατρέψαμε την εις βάρος μας κατάσταση και στο τέλος με κάποιες προσωπικές ενέργειες πήραμε τη νίκη ειδικά με το καλάθι του ΜακΝίλ".

"Το πήρε πάνω του ο ΜακΝίλ"

Μία φάση που ο Σίμτσακ χαρακτήρισε και ως φάση του παιχνιδιού ξεχωρίζοντάς την σε σχέση με το γκρέμισμα της μπασκέτας στο κάρφωμα του Χάγκινς που έφερε διακοπή μιας ώρας στο παιχνίδι. " Θεωρώ πως η φάση του αγώνα είναι το καλάθι του ΜακΝίλ. Κι αυτό γιατί πήρε την φάση πάνω του κι ενώ μέχρι εκείνο το σημείο δεν του έβγαινε το παιχνίδι δείχνοντας και στην πράξη τον χαρακτήρα νικητή που τον χαρακτηρίζει αλλά και γενικότερα την ομάδα. Εκεί πιστεύω ότι κερδίσαμε και το παιχνίδι".

Ο σέντερ του Άρη δεν έκρυψε πάντως ότι όταν προηγήθηκε η ΑΕΚ στο τέλος αισθάνθηκε την πίεση της ανατροπής προς την πρόκριση. " Όταν ξέφυγε η ΑΕΚ στο τέλος αισθάνθηκα ότι μας έβαλε δύσκολα στον δρόμο για τη νίκη. Ωστόσο και πάλι με την άμυνά μας αλλά και την ώθηση του κόσμου μας με την ατμόσφαιρα που είχε δημιουργήσει καταφέραμε να φθάσουμε σε μία ακόμη ανατροπή στο παιχνίδι που ήταν και η τελική και μας επέτρεψε να πανηγυρίσουμε τη νίκη και την πρόκρισή μας".

Για το αν επηρέασε η διακοπή του αγώνα: " Όσο επηρέασε εμάς, επηρέασε και την ΑΕΚ. Αυτό που έχει σημασία έχει το τι έγινε στο τέλος και εμείς πανηγυρίσαμε", για να σταθεί στον Χάγκινς λέγοντας: " Ήταν εξαιρετικός σε όλο το παιχνίδι. Πραγματικό τέρας", και αποκάλυψε: "Δεν ήταν κάτι που το έκανε τυχαία ή του βγήκε στο παιχνίδι. Είναι κάτι που το κάνει και στις προπονήσεις. Αποτελεί μέρος του παιχνιδιού του αυτός ο δυναμισμός του". Μάλιστα μία παρόμοια διακοπή είχε συμβεί ξανά στην καριέρα του Σίμτσακ όπως θυμήθηκε λέγοντας: "Όταν ήμουν στην Καβάλα σε παιχνίδια με τον Ολυμπιακό που είχε σπάσει το ταμπλό".

Σίμτσακ: "Ήρθε η ώρα μου για τελικό"
INTIME SPORTS

"Δεν έχουμε να φοβηθούμε τον Παναθηναϊκό"

Πόσο όμως η νίκη πρόκριση επί της ΑΕΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου θα βοηθήσει στην ψυχολογία της ομάδας του Άρη εν όψει της πρεμιέρας της Basket League ΣΚΡΑΤΣ το απόγευμα της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό επίσης στη Nick Galis Hall; Ο Σίμτσακ εξηγεί: " Δείξαμε ότι ακόμα και σε μια κακή μας βραδιά, έχουμε την ικανότητα να βρίσκουμε τις λύσεις και να παίρνουμε δύσκολες και σημαντικές νίκες που είναι αυτό που μετράει. Αν και χρειαζόμαστε χρόνο για να δέσουμε ακόμη περισσότερο γιατί είμαστε μία νέα ομάδα η νίκη πρόκριση επί της ΑΕΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου θα μας βοηθήσει για την Κυριακή και την πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στον Παναθηναϊκό και πάλι στην έδρα μας. Κρατήσαμε τον κόσμο μας ζεστό και είμαι σίγουρος ότι θα δημιουργήσει μία ακόμη μοναδική και καυτή ατμόσφαιρα όπως μόνο αυτός ξέρει. Μπορεί να παίζουμε απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη όπως είναι ο Παναθηναϊκός αλλά παίζοντας ειδικά στην έδρα μας δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα".

Ο Σίμτσακ εξάλλου ξέρει τον τρόπο να κερδίζει τον Παναθηναϊκό αφού το έχει κάνει τόσο με προπονητή του τον Πρίφτη που τον έχει και στον Άρη όταν βρίσκονταν στην Καβάλα και στον Ίκαρο όσο και ακόμη ως παίκτης των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Ο ρόλος του, ο Λάσκαρης και ο Βεζένκοφ

Σχετικά με τον δικό του ρόλο στον φετινό Άρη, με πιο υψηλό μπάτζετ και στόχους από την περσινή χρονιά και διπλές υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη με το Eurocup, ο έμπειρος σέντερ είπε: " Ο ρόλος θεωρώ ότι είναι ο ίδιος τόσο μέσα όσο και εκτός παρκέ όπου θα πρέπει να συμβάλλω τους νέους παίκτες που ήρθανε στην ομάδα Έλληνες και ξένους στην νοοτροπία του Άρη. Ειδικά όσους δεν γνωρίζουνε το ελληνικό πρωτάθλημα (σ.σ. ΜακΝίλ, Γουότερς και Κοέν) να καταλάβουνε το πόσο δύσκολο είναι. Όπως και όλη η χρονιά όπου σε αντίθεση με πέρσι θα έχουμε και τα διπλά παιχνίδια στην διάρκεια της εβδομάδας με τις υποχρεώσεις μας στο Εurocup όπου και εκεί θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε. Για αυτό και θα πρέπει να μείνουμε ενωμένοι στις όποιες τυχόν δυσκολίες μπορεί να συναντήσουμε που είμαι σίγουρος ότι θα αντεπεξέλθουμε. Σε μία χρονιά σίγουρα διαφορετική από την περσινή σε όλα τα επίπεδα για την ομάδα μετά και την έλευση του κ. Λάσκαρη που έχει προσφέρει σιγουριά σε όλους τους τομείς".

Κι όσο επί προσωπικού και την συμβολή που είχε στην πρόκριση επί της ΑΕΚ ερχόμενος από τον πάγκο αρκέστηκε να πει: " Φρόντισα να κάνω απλώς την δουλειά μου σε άμυνα και επίθεση για να πετύχουμε τον στόχο μας. Μία πρόκριση που μας επιτρέπει εκτός του ότι μας διατήρησε στην τροχιά ενός εκ των στόχων μας να κερδίσουμε χρόνο για να βελτιωθούμε στην επίθεσή μας".

Σχετικά δε με τον τρόπο παιχνιδιού του Άρη δεδομένου ότι δεν υπάρχει πλέον στο ρόστερ ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ ο Σίμτσακ σημείωσε: " Ως ομάδα θα χρειαστούμε χρόνο δεδομένου ότι είμαστε μία νέα ομάδα. Σίγουρα ο Αλέξανδρος είναι ένα ξεχωριστό παιδί και ταλέντο που στα δύσκολα ήταν αυτός που έπαιρνε την ομάδα πάνω του. Πλέον όμως υπάρχουνε πολλοί παίκτες στην ομάδα για να κάνουνε αυτή την δουλειά όπως φάνηκε και από την πρόκρισή μας επί της ΑΕΚ αλλά και στα φιλικά που δώσαμε".

Ευχαριστώ και υπόσχεση στον κόσμο

Τέλος για την παρουσία των φιλάθλων του Άρη που γέμισαν τις κερκίδες του Nick Galis Hall από το πρώτο κιόλας επίσημο παιχνίδι ο 34χρονος σέντερ υποστήριξε: " Τους ευχαριστούμε και τους περιμένουμε την Κυριακή κόντρα στον Παναθηναϊκό αλλά και σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι μας. Εγώ γνωρίζω την ατμόσφαιρα που ξέρουνε να δημιουργούνε αλλά είχανε την ευκαιρία από το πρώτο κιόλας παιχνίδι να πάρουνε γεύση και οι νέοι παίκτες μας. Γεύση της ατμόσφαιρας που δημιουργούνε και της ώθησης αλλά και ψυχολογίας που δίνει. Αυτό που έχω να τους υποσχεθώ είναι ότι σε κάθε παιχνίδι θα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και ότι όλοι μαζί θα πανηγυρίσουμε πολλές φορές στην φετινή χρονιά".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ