ΑΡΗΣ

Σε πρώτο πλάνο ο Κάρτερ για αντί-Μαρμπλ στον Άρη

Σε πρώτο πλάνο ο Κάρτερ για αντί-Μαρμπλ στον Άρη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η απόφαση ελήφθη. Έρικ Μπάκνερ και Ντέβιν Μαρμπλ θα αποτελέσουν παρελθόν από τον Άρη με τον Μαρκ Κάρτερ να έχει το προβάδισμα για να καλύψει το κενό του δεύτερου ενώ διακαής πόθος είναι ο Οκάρο Ουάιτ.

Ο Δημήτρης Πρίφτης αν μπορούσε θα άλλαζε τώρα τους τρεις από τους τέσσερις Αμερικάνους του. Τους Έρικ Μπάκνερ, Ντέβιν Μαρμπλ και Μάικλ Τζένκινς με τον Ουίλ Κάμινγκς να αισθάνεται ο πιο σίγουρος από όλους. Επειδή όμως αυτό δεν είναι εφικτό στην έξοδο βρίσκονται οι δύο πρώτοι με τον γνώριμο Μαρκ Κάρτερ να είναι στο προσκήνιο ενώ ο Έλληνας τεχνικός θα ήθελε να έχει τον γνώριμό του από την περσινή χρονιά Οκάρο Ουάιτ που "κόπηκε" από τους Μαϊάμι Χιτ.

Η υπομονή του Πρίφτη και της διοίκησης της ΚΑΕ Άρης τελείωσε στο πρόσωπο των Έρικ Μπάκνερ και Ντέβιν Μαρμπλ και η αναζήτηση των αντικαταστατών τους ήδη ξεκίνησε. Το θέμα είναι όμως ότι θα πρέπει να λυθούν και τα συμβόλαιά τους κάτι που έχει επιπλέον κόστος και ειδικά για τον πρώτο του οποίου είναι και διετές.

Η εμφάνιση στο Ρέθυμνο έδειξε ότι θα πρέπει να γίνουνε αλλαγές στο ρόστερ και αυτή στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον ΠΑΟΚ η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι σε συνδυασμό με τις αποδοκιμασίες από τους φιλάθλους της ομάδας. Η διοίκηση της ΚΑΕ Άρης στηρίζει απόλυτα τον Έλληνα τεχνικό, όπως φάνηκε και το καλοκαίρι με το νέο συμβόλαιο που του δέχτηκε αλλά και χθες στην πιο δύσκολη ίσως βραδιά της συνύπαρξής τους.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως θα πρέπει να διορθωθούν τα λάθη του καλοκαιριού. Αυτά που η παρουσία του Βίκτορ Σανικίτζε στις 20 μέρες μέχρι τον τραυματισμό του στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος τα κάλυψε αλλά μετά τα ξεγύμνωσε και πάλι. Ο προβληματισμός που υπήρχε εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα μετουσιώθηκε σε απόφαση αλλαγών εδώ και τώρα.

Ευκαιριών τέλος λοιπόν για τον Ντέβιν Μαρμπλ, με τον Άρη να μην είναι μία ομάδα που έχει αυτή την πολυτέλεια, όπως φάνηκε και από τη χρησιμοποίησή του στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ο γνώριμος Μαρκ Κάρτερ που παραμένει χωρίς ομάδα μετά τη λύση του συμβολαίου του με την ΑΕΚ είναι στο προσκήνιο και δείχνει να έχει το προβάδισμα σε σχέση με τον γνώριμο από την περσινή χρονιά στο ρόστερ Τζερέλ ΜακΝίλ με τον οποίο δεν έχει γίνει - ακόμη - κάποια επαφή.

Σε αντίθεση με τον Τζερέλ ΜακΝίλ (σ.σ. που το καλοκαίρι δεν είχε αποδεχθεί την πρόταση της διοίκησης της ΚΑΕ Άρης) ο Μαρκ Κάρτερ, πρώην παίκτης των Πανιωνίου, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, προτάθηκε και εξετάζεται σοβαρά. Στα συν του ότι είναι έμπειρος και γνώστης του ελληνικού πρωταθλήματος σε αντίθεση με τον Ντέβιν Μαρμπλ.

Κάτι ανάλογο ισχύει και με τον Έρικ Μπάκνερ. Κι όσο για τον αντικαταστάτη του Αμερικανού σέντερ; Διακαής πόθος στον Άρη είναι να επιτευχθεί η επιστροφή του γνώριμου από την περσινή χρονιά και MVP της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος του Οκάρο Ουάιτ. Ειδικά από τη στιγμή που δεν εξασφάλισε εγγυημένο συμβόλαιο στους Μαϊάμι Χιτ και είναι ελεύθερος. Στην περίπτωση αυτή αντίπαλος για την ομάδα της Θεσσαλονίκης μπορεί να αποτελέσουν ομάδες της Euroleague. Τέλος δύσκολα να προχωρήσει το σενάριο της επιστροφής του Ντρου Νέιμικ καθώς ο Αμερικανός σέντερ έχει συμβόλαιο στην Ιαπωνία.

Στο δια ταύτα μέχρι νεοτέρας φαίνεται πως θα παραμείνει στο ρόστερ του Άρη ο Μάικλ Τζένκινς. Ο Αμερικανός γκαρντ, και πρώην της τουρκικής Τουρκ Τέλεκομ την περσινή χρονιά όπου υποβιβάστηκε ως συμπαίκτης του Έρικ Μπάκνερ, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα πάρει ακόμη χρόνο παραμονής και είναι στο χέρι του να πείσει πως αξίζει να παραμείνει ή μέχρι να βρεθεί κάτι καλύτερο. Εξάλλου ο Άρης μπορεί να προχωρήσει και σε τρεις αλλαγές στη διάρκεια του Α΄γύρου της Stoiximan.gr Basket League αφού ενσωμάτωση του Ταντίγια Ντραγκίσεβιτς μετά τον τραυματισμό του Βίκτορ Σανικίτζε στο ρόστερ του ήταν στη λογική της προσθήκης.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ