ΑΡΗΣ

Σε πρώτο πλάνο για τον Άρη ο Μιλόσεβιτς

Σε πρώτο πλάνο για τον Άρη ο Μιλόσεβιτς
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Δημήτρης Πρίφτης για ένα ακόμη καλοκαίρι δεν παρεκκλίνει της λογικής του για την ενίσχυση του ρόστερ του και σε αυτήν επιθυμεί να αποκτηθεί ο Μίλαν Μιλόσεβιτς αλλά και ο Κέβιν Ντίλαρντ.

Η οριστικοποίηση της παραμονής του Δημήτρη Πρίφτη στη τεχνική ηγεσία του Άρη και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο είχε σαν αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί ο μεταγραφικός σχεδιασμός της. Στα ονόματα που βρίσκονται ψηλά στη λίστα είναι του Μίλαν Μιλόσεβιτς.

Αν κάτι θα μοιάζει στον Άρη της επόμενης αγωνιστικής περιόδου με αυτόν της επόμενης θα είναι ο ελληνικός του κορμός και τα πρόσωπα στην άκρη του πάγκου με τα κουστούμια. Εξαίρεση ο Θωμάς Νίκου που αποτελεί παρελθόν και τη θέση του πήρε ένας παλιός γνώριμος ο Θανάσης Μολυβδάς και κουμπάρος του επίσης μέλος του τεχνικού τιμ Σάββα Καμπερίδη. Κι όσο για τον ελληνικό κορμό παικτών αυτοί που δεν φαίνεται να είναι σίγουρα στα πλάνα του είναι οι Μιχάλης Πελεκάνος, αν και έχει συμβόλαιο, και Τάσος Δήμας.

Την ίδια ώρα και όσον αφορά την ενίσχυση του ρόστερ ο Δημήτρης Πρίφτης όπως είχε αποδείξει και το περσινό καλοκαίρι δείχνει να ρίχνει το βάρος του σε παίκτες που γνωρίζει από την ελληνική Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Στη λογική αυτή ψηλά στη λίστα του βρίσκεται τόσο ο Μίλαν Μιλόσεβιτς όσο και ο Κέβιν Ντίλαρντ με τις δικές του προϋποθέσεις ο καθένας.

Όσον αφορά τον Μιλόσεβιτς το συμβόλαιό του Βόσνιου φόργουορντ που αγωνίστηκε τα τελευταία δύο χρόνια στην ΑΕΚ έχει ολοκληρωθεί. Αυτό που απομένει να φανεί είναι αν τον υπολογίζει ή όχι ο Γιούρι Ζντοβτς στα πλάνα του. Αν ενημερωθεί πως όχι θα πρέπει να θεωρείται ήδη δεδομένο πως θα ανηφορίσει στη Θεσσαλονίκη και θα γίνει κάτοικος της Nick Galis Hall θέτοντας τον εαυτό του υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Πρίφτη.

Εκτός του Μιλόσεβιτς πάντως στα πλάνα του τεχνικού του Άρη για ενίσχυση της θέσης του φόργουορντ είναι ένας ακόμη κοινοτικός που αγωνίστηκε στη φετινή Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Ο Όβι Σοκό που φόρεσε τη φανέλα των Τρικάλων συμβάλλοντας στα μέγιστα στην επίτευξη της παραμονής της ομάδας του Κώστα Φλεβαράκη και είναι κάτοχος αγγλικού διαβατηρίου. Ωστόσο μεταξύ Μιλόσεβιτς και Σοκό δεν χωράνε και οι δύο αλλά ένας με τον Πρίφτη να φέρεται να ψηφίζει τον Μιλόσεβιτς που έχει καλύτερο μακρινό σουτ.

Κι όσο για τον Κέβιν Ντίλαρντ; Σημαντικό ρόλο στη δική του περίπτωση για την ενίσχυση της θέσης του πλέι μέικερ θα παίξει η έκδοση του αλβανικού του διαβατηρίου. Σε αυτό το ενδεχόμενο ο Άρης αναμένεται να κινηθεί ακόμη πιο ενεργά μετά από τις μέχρι στιγμής πρώτες επαφές που έχει πραγματοποιήσει για να αποσπάσει το ναι. Εξάλλου ο Ντίλαρντ πρόκειται για έναν παίκτη ανάλογης λογικής με τους Μιλόσεβιτς και Σοκό. Της παρουσίας του στη φετινή Basket League ΣΚΡΑΤΣ με τη φανέλα του Απόλλωνα Πατρών ως επιλογή του Κώστα Μέξα. Κι όσο για τη διαφορά που έχει αφορά το ότι λογίζεται για τη θέση του βασικού αφού όπως όλα δείχνουν ο Ντομινίκ Ουότερς δεν θα παραμείνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Σημαντικό ρόλο σε αυτό αποτελεί η αλλαγή του εκπροσώπου του Αμερικανού που πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στα playoffs.

Εν τω μεταξύ εκτός του Ουότερς τη στιγμή αυτή θα πρέπει να θεωρείται δύσκολη η παραμονή και κάποιου εκ των τριών άλλων Αμερικανών. Ο λόγος για τους Τζερέλ ΜακΝίλ, Οκάρο Ουάιτ και Τζαμέλ Χάγκινς με την κάθε μία περίπτωση να είναι διαφορετική.

Στον ΜακΝίλ υπήρξε μία βελτιωμένη οικονομική πρόταση από τη διοίκηση της ΚΑΕ Άρης όχι όμως τέτοια ώστε να πει άμεσα το ναι. Με τον Ουάιτ φαίνεται να γίνεται μάχη υπομονής τόσο γιατί στον MVP της κανονικής διάρκειας της φετινής Basket League ΣΚΡΑΤΣ έχει γίνει πρόταση οικονομικής υπέρβασης και υπάρχει η διάθεση υπομονής. Ακόμη και αν υπάρχει η γνώση ότι υπάρχουν κι άλλοι μνηστήρες όπως ο Ολυμπιακός, η Μάλαγα και η Αρμάνι κι όχι μόνο αλλά και το θέλω του να εξασφαλίσει πρόταση από ομάδα του ΝΒΑ. Τέλος σχετικά με τον Χάγκινς η δική του περίπτωση πως θα απασχολήσει στην πορεία.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ