ΑΡΗΣ

Σανικίτζε Vs Ντραγκίσεβιτς στον Άρη του Πρίφτη

Σανικίτζε Vs Ντραγκίσεβιτς στον Άρη του Πρίφτη

Ο Τάντιγια Ντραγκίσεβιτς αντικατέστησε τον Βίκτορ Σανικίτζε στο ρόστερ του Άρη για το υπόλοιπο της φετινής αγωνιστικής περιόδου με το Sport24.gr να επιχειρεί να τους αναλύσει στο αγωνιστικό τους προφίλ.

Βίκτορ Σανικίτζε ή Τάντιγια Ντραγκίσεβιτς; Αυτό ακριβώς ήταν το τελευταίο αγωνιστικό δίλημμα του Δημήτρη Πρίφτη στο σχεδιασμό του φετινού ρόστερ του Άρη για τη θέση του βασικού πάουερ φόργουορντ και τελικώς θα δουλέψει και με τους δύο. Με τον πρώτο για μόλις 19 μέρες εξαιτίας του σοβαρού του τραυματισμού του περασμένο Σάββατο 1:33 πριν το τέλος της πρεμιέρας της Stoiximan.gr Basket League και με τον δεύτερο με την ευχή μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Δύο παίκτες για την ίδια θέση αλλά όχι απόλυτα ίδιοι με το Sport24.gr να επιχειρεί να τους αναλύσει.

Σανικίτζε και Ντραγκίσεβιτς ήταν οι δύο παίκτες που είχε ξεχωρίσει ο τεχνικός του Άρη για τη θέση του βασικού πάουερ φόργουορντ και την ολοκλήρωση του φετινού ρόστερ στη διάρκεια του Αυγούστου. Σε ένα χρονικό σημείο που αποφάσισε να εισηγηθεί τον διεθνή Γεωργιανό φόργουορντ αντί του Σέρβου και όπως είχε αποδειχθεί από την πρώτη στιγμή όταν ενσωματώθηκε με την υπόλοιπη ομάδα καλά έκανε αλλά λογάριαζε χωρίς το παιχνίδι της μοίρας.

Το βράδυ του Σαββάτου και αφού είχε φανεί πως ο Σανικίτζε κινδύνευε να χάσει όλη τη φετινή αγωνιστική περίοδο, όπως και επισημοποιήθηκε μία μέρα μετά, ο Πρίφτης χωρίς δεύτερη σκέψη ενεργοποίησε την απόκτηση του - ευτυχώς για τον ίδιο ακόμη ελεύθερου - Ντραγκίσεβιτς ώστε να καλύψει το κενό του. Όπως και έγινε δύο μέρες μετά, από το βράδυ της Τρίτης, με τον Σέρβο τη Τετάρτη το βράδυ να έφθασε οδικώς στη Θεσσαλονίκη από το Βελιγράδι και σήμερα αφού επισκέφθηκε τον συμπαίκτη του Σανικίτζε να είναι έτοιμος για την πρώτη του προπόνηση υπό τις οδηγίες του Πρίφτη εν όψει του μεθαυριανού του ντεμπούτο στο Ρέθυμνο.

Πλέον το κατά πόσο ο Ντραγκίσεβιτς θα καλύψει το κενό του Σανικίτζε και αν ακόμη θα αλλάξει σε κάποιο βαθμό το αγωνιστικό προφίλ του Άρη θα φανεί στην πορεία των παιχνιδιών. Το σίγουρο είναι πως θα αγωνίζεται στη θέση του στη βασική πεντάδα και ότι ο Σέρβος έχει το δικό του αγωνιστικό προφίλ που είναι διαφορετικό από αυτό του διεθνή Γεωργιανού.

Ντραγκίσεβιτς ένας δεινός σκόρερ

Ο Τάντιγια Ντραγκίσεβιτς είναι Σέρβος 30 ετών, έχει ύψος 2,06μ., είχε επιλεγεί στο Νο53 του ντραφτ από τους Γιούτα Τζαζ το 2008 και έχει αγωνιστεί στο πιο υψηλό επίπεδο της Ευρώπης και σε καλά πρωταθλήματα. Κατάγεται από το Τσάτσακ, τη "μπασκετομάνα" της Σερβίας, και έκανε τα πρώτα του βήματα στον Ερυθρό Αστέρα (2004-2010) όπου και επέστρεψε το 2014. Ενδιάμεσα έχει περάσει από την Ιταλία σε Ρόμα και Μπιέλα), τη Γερμανία στην Άλμπα Βερολίνου, την Ουκρανία για λογαριασμό της Αζοβμάς, τη Τουρκία στην Εφές Αναντόλου, τη Γαλλία και τη Στρασμπούρ ενώ την περσινή χρονιά αγωνίστηκε στο Μαυροβούνιο και τη Μπούντουτσνοστ, και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην Αδριατική Λίγκα με κατά μέσο όρο 16,3 πόντους.

Αυτό και μόνο φανερώνει ότι ο Ντραγκίσεβιτς είναι παίκτης που έχει επιθετικές αρετές με εξαιρετικό σουτ από μακρινή απόσταση. Ένας δεινός σκόρερ γεγονός που θα κληθεί να το αξιοποιήσει προσφέροντας μία ακόμη απειλή ειδικά έξω από τη γραμμή των 6,75μ. για την αντίπαλη άμυνα. Κι αυτό γιατί το μακρινό σουτ στο ρόστερ του Άρη δεν το διαθέτει κάποιος από τους Έρικ Μπάκνερ, Βασίλη Καββαδά, Βασίλη Σίμτσακ και Μιχάλη Τσαϊρέλη σύμφωνα με την εικόνα της καριέρας τους αλλά και της μέχρι στιγμής παρουσίας του στον Άρη.

Στα συν του ακόμη το ότι έχει παραστάσεις από το πιο υψηλό επίπεδο και ότι δεν έχει σοβαρούς τραυματισμούς στην καριέρα του. Κι όσο για τα μείον του ότι υστερεί στην άμυνα σε έναν τομέα που δίνει ιδιαίτερο βάρος ο Πρίφτης.

Ο Σανικίτζε ήρθε και τον μεταμόρφωσε

Ο Σανικίτζε όπως και ο Ντραγκίσεβιτς που ήρθε να τον διαδεχθεί είναι επίσης 30 ετών, αλλά έχοντας ύψος 2.03μ. είναι τρία εκατοστά πιο κοντός του. Ο διεθνής Γεωργιανός φόργουορντ είχε γίνει επίσης ντραφτ αλλά το 2004 και στο Νο42 από τους Ατλάντα Χοκς ενώ με τη σειρά του έχει κάνει επίσης σπουδαία καριέρα στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Πιο συγκεκριμένα ο Σανικίτζε έχει αγωνιστεί στη Γαλλία για τη Ντιζόν, στην Ισπανία για τις Εστουντιάντες και Σαραγόσα, στην Ιταλία για τις Βίρτους Μπολόνια και Σιένα, στη Ρωσία με την Ούνιξ Καζάν και πέρσι στη Τουρκία με τη TED Άνκαρα.

Όπως γίνεται φανερό από τη μέχρι στιγμής καριέρα του ο Σανικίτζε έχει πλούσιες εμπειρίες από το κορυφαίο επίπεδο της Ευρώπης που φάνηκαν από την πρώτη προπόνησή του με την ομάδα του Άρη αν και μόλις είχε τελειώσει την υπόθεση πρόκριση της Εθνικής Γεωργίας υπό την καθοδήγηση του Ηλια Ζούρου στο Eurobasket του 2017. Ως πραγματικός επαγγελματίας δεν ζήτησε άδεια και στο πρώτο του φιλικό με την "κιτρινόμαυρη" φανέλα στο Βουκουρέστι κόντρα στη Στεάουα φρόντισε να μεταμορφώσει τον Άρη και την εικόνα που είχε παρουσιάσει μέχρι εκείνο το σημείο.

Πολύ απλά γιατί πρόκειται για έναν πλήρη παίκτη, εξαιρετικό αμυντικό - σε αντίθεση με το Ντραγκίσεβιτς - αλλά και πολύ καλό δημιουργό όπως φάνηκε από τις 11 ασίστ που είχε δώσει στο ανεπίσημο ντεμπούτο του. Κι αυτό γιατί ξέρει να "διαβάζει" σωστά το παιχνίδι του αντιπάλου, λειτουργώντας ουσιαστικά σαν ένας δεύτερος πλέι μέικερ μέσα στην πεντάδα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πάντοτε ήταν θετικό στοιχείο στις ομάδες που αγωνίστηκε με μοναδικό του μειονέκτημά του του ατού του Σέρβου διαδόχου του καθώς δεν έχει σταθερό περιφερειακό σουτ.

Στο χέρι του Πρίφτη που έχει το τρόπο

Ο Σανικίτζε έδειξε λοιπόν στο διάστημα της παρουσίας του στον Άρη, αν και αυτό ήταν μόλις 19 ημερών, ότι ήταν ο παίκτης εκείνος που δίνει περισσότερα σε μία ομάδα με την πληρότητα στο παιχνίδι του. Με την άμυνά του και τη δημιουργία του. Μπορεί να μην έχει έφεση στο σκοράρισμα όπως διαθέτει αυτό το χάρισμα ο Ντραγκίσεβιτς που καλείται να αποδείξει στον Πρίφτη και τον κόσμο της ομάδας ότι εκτός από το να φορτώνει με πόντους το αντίπαλο καλάθι, σε Ελλάδα και Champions League της FIBA, μπορεί να είναι εξίσου καλός και στους υπόλοιπους τομείς όπως ο μέχρι προ ημερών προκάτοχός του. Το Σαββατιάτικο παιχνίδι με το Ρέθυμνο μπορεί να αποτελέσει ένα πρώτο δείγμα αλλά ακόμη περισσότερο το τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μία εβδομάδα μετά στη Nick Galis Hall.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Δημήτρης Πρίφτης έχει αποδείξει στην προπονητική του καριέρα, όπως και στον Άρη στον πάγκο του οποίου βρίσκεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ως πρώτος προπονητής, ότι ξέρει εκτός από το να εμπιστεύεται τον κάθε παίκτη του να παίρνει το 100%, και μερικές φορές ακόμη παραπάνω, από αυτό που μπορεί να του προσφέρει. Και αυτό καλείται να κάνει και με το Ντραγκίσεβιτς μετά το Σανικίτζε.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ