ΑΡΗΣ

Ρόμπινσον, Γκρέι και Γκριν

Ρόμπινσον, Γκρέι και Γκριν

Τα πρώτα ονόματα που έχουνε ξεχωρίσει στον Άρη για τον αντικαταστάτη του Ντομινίκ Τζέιμς είναι αυτά των Ράσελ Ρόμπινσον, Τζάστιν Γκρέι και Τορίν Γκριν.

Στον Άρη βρίσκονται στην αναζήτηση του αντικαταστάτη του Ντομινίκ Τζέιμς με τα ονόματα των Ράσελ Ρόμπινσον, Τζάστιν Γκρέι και Τορίν Γκριν να έχουνε ξεχωρίσει.

Αυτό που απομένει να φανεί είναι αν η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα προλάβει να παρουσιαστεί με νέο πρόσωπο στο ρόστερ της στο παιχνίδι του Σαββάτου με τον Πανιώνιο στο Αλεξάνδρειο.

Το εμπόδιο στην περίπτωση του Ρόμπινσον έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεσμεύεται με συμβόλαιο με την τουρκική Τραμπζονσπόρ έχοντας κατά μ.ό. μετά από 7 παιχνίδια 12.1 πόντους και 3 ασίστ.

Ο απόφοιτος του Κάνσας μάλιστα είχε αποτελέσει την πρώτη επιλογή του Φώτη Τακιανού στην περίπτωση που αναλάμβανε την τεχνική ηγεσία του Πανελληνίου με την προϋπόθεση ότι οι «Ολυμπιονίκες» θα συμμετείχανε στο φετινό πρωτάθλημα της Α1.

Ο Έλληνας τεχνικός που στα μέσα του καλοκαιριού ήταν η πρώτη επιλογή του προέδρου της ΚΑΕ Άρης, Γιάννη Δαμιανίδη, για να αναλάβει τα ηνία της ομάδας της Θεσσαλονίκης μαζί με τον Μίλαν Μίνιτς και δεν έχει πάψει να χαίρει της εκτίμησής του.

Σε αντίθεση με τον Ρόμπινσον ο Γκρέι είναι ελεύθερος από τα μέσα Δεκεμβρίου όταν και αποχώρησε από την γερμανική Φρανκφούρτη Σκαϊλάινερς και έχει και ένα ακόμη συν που έχει να κάνει με το ότι γνωρίζει το ελληνικό πρωτάθλημα και την Θεσσαλονίκη.

Κι αυτό γιατί στο πρώτο μισό της περσινής αγωνιστικής περιόδου είχε αγωνιστεί ως παίκτης του ΠΑΟΚ έχοντας κατά μ.ό. μετά από 18 παιχνίδια 11.8 πόντους και 2.9 ασίστ πριν την ξαφνική του αναχώρηση.

Όπως ο Γκρέι έτσι και ο Γκριν γνωρίζει το ελληνικό πρωτάθλημα έχοντας αγωνιστεί σε αυτό την περίοδο 2009-2010 με την φανέλα της ΑΕΚ και μάλιστα αναδείχθηκε 3ος σκόρερ της κανονικής περιόδου με 15.3 πόντους μ.ό. αγωνιζόμενος στα 24 από τα 26 της παιχνίδια.

Ο Γκριν όμως όπως και ο Ρόμπινσον δένεται με συμβόλαιο και συγκεκριμένα με την ισπανική Γκραν Κανάρια από την οποία επιθυμεί να αποχωρήσει και αυτό γιατί δεν έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην φετινή χρονιά σε αντίθεση με την περσινή.

Κάτι που φαίνεται και από τα νούμερά του όπου στην φετινή ACB έχει σε 14 από τα 17 της παιχνίδια κατά μ.ό. 3,5 πόντους σε κάτι λιγότερο από 15΄ συμμετοχής ενώ στο Eurocup μετά από 8 παιχνίδια είχε κατά μ.ό. 7,3 πόντους σε κάτι παραπάνω από 18΄ συμμετοχής.

Σε αντίθεση με έναν χρόνο πριν όπως στην ACB αγωνιζόμενος στα 29 από τα 36 της παιχνίδια στην κανονική της περίοδο είχε κατά μ.ό. 8,8 πόντους σε κάτι παραπάνω από 24΄ συμμετοχής ενώ στο Eurocup μετά από 8 παιχνίδια είχε κατά μ.ό. 8,4 πόντους σε κάτι παραπάνω από 21΄ συμμετοχής.

Όπως και να έχει το σίγουρο είναι ένα. Πως στον Άρη έχουνε μπει για τα καλά στην διαδικασία αναζήτησης και εύρεσης του Αμερικανού γκαρντ που θα κληθεί να αντικαταστήσει τον Τζέιμς που έχει ξεκινήσει προπονήσεις με την Παρτιζάν Βελιγραδίου.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ