ΑΡΗΣ

"Ρέστα" του Άρη για Μπάκνερ

"Ρέστα" του Άρη για Μπάκνερ
2015 NBAE

Την ύστατη προσπάθεια για την απόκτηση του Έρικ Μπάκνερ κάνει τις τελευταίες ώρες ο Άρης. Οι "κιτρινόμαυροι" έχουν καταθέσει βελτιωμένη πρόταση στον 26χρονο σέντερ που την τελευταία τετραετία αγωνίστηκε στην Τουρκία.

Στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων με τον Έρικ Μπάκνερ βρίσκεται ο Άρης, με σκοπό να καλύψει το κενό που άφησε στο "5" ο Τζαμέλ Χάγκινς. Ο απόφοιτος του Georgia State έχει στα χέρια του την πρόταση των "κιτρινόμαυρων" κι αναμένεται να απαντήσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας, με την υπόθεσή του να κλείνει είτε θετικά είτε αρνητικά.

Η ανάγκη για μεταγραφική ενίσχυση και απόκτηση παικτών από το... πάνω ράφι οδήγησε τη διοίκηση της ΚΑΕ Άρης στην απόφαση να κάνει μια επιπλέον οικονομική υπέρβαση για να πλησιάσει στα "θέλω" του "εκλεκτού" 26χρονου σέντερ του Δημήτρη Πρίφτη. Το όνομά του βρίσκεται στο προσκήνιο άλλωστε τις τελευταίες ημέρες, με τους ανθρώπους των "κιτρινόμαυρων" να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με την πλευρά του Μπάκνερ.

Ο νέος μεταγραφικός στόχος του Άρη αποφοίτησε το 2012 από το Georgia State, ενώ για την επόμενη τετραετία αγωνίστηκε στην Τουρκία, σε Ουσάκ Σπορτίφ (2012-'13, 2014-'15), Μπουγιουκσεχίρ και Τουρκ Τέλεκομ. Με την Τουρκ Τέλεκομ την περσινή χρονιά, ως συμπαίκτης του νέου Αμερικανού του Άρη του Μάικλ Τζένκινς, είχε 10,3 πόντους και 6.3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στο τουρκικό πρωτάθλημα και στο FIBA Europe Cup 14 πόντους και 4,62 ριμπάουντ.

Ο 26χρονος Αμερικάνος σέντερ είναι ένας πολύ αθλητικός ψηλός, με καλές κινήσεις στο χαμηλό ποστ και ικανός στο να τελειώνει τις φάσεις μετά από πικ εν ρολ. Στοιχεία που ταιριάζουν στα "θέλω" του Δημήτρη Πρίφτη.Ωστόσο εμπόδιο στην άμεση απόκτησή του αποτελεί το γεγονός ότι ο Μπάκνερ προ ημερών υπέγραψε 20ήμερο συμβόλαιο με την κινεζική Χενάν. Παρόλα αυτά οιδιαπραγματεύσεις συνεχίζονται με διάθεση υπομονής από πλευράς του Άρη μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Ο Μπάκνερ ωστόσο δεν είναι ο μόνος παίκτης ρακέτας που επιθυμεί να εντάξει στο ρόστερ του ο Δημήτρης Πρίφτης. Ο τεχνικός του Άρη μετά την μη απόκτηση του Νάτσο Μαρτίν αφού ο 33χρονος Ισπανός αποφάσισε να συμφωνήσει με την Ανδόρα και τα εμπόδια στον δανεισμό του Αλέξανδρου Βεζένκοφ κινείται σε άλλες περιπτώσεις.

Μία εξ αυτών είναι από την ελληνική αγορά. Συγκεκριμένα οι "κίτρινοι" για την θέση του πάουερ φόργουορντ, πίσω από τον βασικό που θα είναι Αμερικανός αν δεν υπάρξει ανατροπή όσον αφορά το φλερτ Βεζένκοφ, έχουν πάντα στα υπόψη τους τον Μιχάλη Τσαϊρέλη. Τον άλλοτε παίκτη της ομάδας της Θεσσαλονίκης και μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου του Ολυμπιακού.

Ο Τσαϊρέλης είναι ενήμερος για το ενδιαφέρον του Άρη. Όπως και για αυτό του ΠΑΟΚ. Καταλυτική μέρα ωστόσο για το αν θα παραμείνει ή όχι στο ελληνικό πρωτάθλημα την επόμενη χρονιά είναι η σημερινή. Το γιατί; Γιατί αναμένει να δει αν θα προχωρήσει το ενδιαφέρον ομάδας του εξωτερικού και δη ομάδας της Ισπανίας από την ACB όπου έχει αγωνιστεί στο παρελθόν. Στη Τενερίφη την περίοδο 2014-2015.

Ο Έρικ Μπάκνερ εν δράσει

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ